سقوط مرگبار هواپیما در نزدیکی پاریس؛ سه نفر کشته شدند + فیلم زلزله "ازگله" در استان کرمانشاه را لرزاند (۱۱ تیر ۱۴۰۳) از عوارض خطرناک شب‌کاری چه می‌دانید؟ جزییات جدید از جنایت هولناک در خیابان کارگر جنوبی تهران جزئیات دستگیری شرور مسلح سابقه دار در تهران چرا مردها علاقه‌ای به معلم شدن ندارند؟ لیست جدید لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد (۱۰ نیر ۱۴۰۳) برخورد خودرو با ستون برق در مشهد یک مصدوم برجای گذاشت جزییات کشف اسکلت انسان در جریان لوله‌کشی + عکس آتش سوزی منزل مسکونی یک مصدوم برجای گذاشت (۱۰ تیر ۱۴۰۳) همه چیز درباره ثبت نام دانش‌آموزان افغانستانی در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ + جزئیات از انتشار تصویر مدارک هویتی در فضای مجازی خودداری کنید زوج مواد فروش در شرق مشهد به دام افتادند (۱۰ تیر ۱۴۰۳) چگونه فرزندانی مستقل داشته باشیم دستور رسیدگی خارج از نوبت به پرونده ضرب و شتم نگهبان پارک خورشید مشهد تصادف موتورسیکلت‌ها در اطراف مشهد ۲ فوتی بر جای گذاشت کم‌آبی شدید بدن سبب مرگ می‌شود رمزگشایی از ۲۰ فقره سرقت وسایل از باغ‌ها و کابل‌های فشارقوی برق در شهرستان طرقبه‌شاندیز
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

دریافت نفقه و سازوکارهای قانونی آن به چه صورت است؟

  • کد خبر: ۵۳۶۷۶
  • ۰۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۳
دریافت نفقه و سازوکارهای قانونی آن به چه صورت است؟
در صورتی که زن بخواهد نفقه خود را مطالبه کند، می‌تواند به دو روش حقوقی و کیفری این کار را انجام دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، نفقه حق قانونی زنان است و در صورتی که مرد از پرداخت نفقه به همسر خود سر باز زند زن می‌تواند از طریق حقوقی و حتی کیفری نفقه خود را از شوهرش مطالبه کند.

 

اگر زن بخواهد به صورت حقوقی نفقه خود را از همسرش بگیرد می‌تواند با تنظیم دادخواست با موضوعیت مطالبه نفقه و با ذکر تاریخ از روزی که شوهر نفقه او را پرداخت نکرده است به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا شورای حل اختلاف مراجعه کند.

 

در صورتی که نفقه زن زیر ۲۰ میلیون تومان باشد باید به شورای حل اختلاف برود و پس از شکایت زوجه از شوهرش، دادگاهی تشکیل می‌شود و موضوع به کارشناس رسمی ارجاع خواهد شد.

 

پس از آنکه کارشناس نظر خود را درباره شکایت زوج مطرح کرد شوهر در صورت محکومیت باید نفقه خواسته‌شده زن را به او پرداخت کند.

 

اما علاوه بر طرح دعوای حقوقی زن می‌تواند برای دریافت نفقه در دادگاه‌های کیفری هم شکایت کند، بر این اساس در صورتی که مرد نفقه به زن پرداخت نکند مجرم است و باید مجازات حبس را تحمل کند.

 

زن برای شکایت می‌تواند به دادسرای محل زندگی مشترک خود و همسرش مراجعه کند و شکواییه‌ای مبنی بر ترک نفقه تنظیم و پس از ابطال تمبر به دایره ارجاع دادسرا آن را تحویل دهد تا پس از انجام تحقیقات در کلانتری حکم به مجازات شوهر داده شود و او به زندان برود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->