به گزارش شهرآرانیوز، علی ربیعی، افزود: الان زمینه برای قطع یارانه سه دهک فراهم نیست..
ربیعی با بیان این که قطع یارانهها قطعا شامل طبقات متوسط و پایین نمیشود و عدد ۳۰ میلیون نفر مدنظر ما نیست، گفت: «من مجدد تاکید میکنم طبقات متوسط مطمئن باشند که ما تصمیم غلطی نمیگیریم که تاثیر منفی بر درآمد آنها داشته باشد، پایگاه اطلاعاتی ایرانیان بسیار دقیق بوده و اطلاعات دقیقی در آن ثبت شده است و با آرامی در این زمینه حرکت کردیم.»
به گزارش خراسان، با این توضیحات معلوم نیست در نظر دولت، آیا غیر از ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر که درآمدهای میلیاردی دارند، بقیه جزو طبقه متوسط و پایین هستند یا این که بر خلاف توضیحات سخنگو، پایگاه اطلاعاتی ایرانیان دقیق نبوده و اطلاعات آن قابل خدشه است.
ملاکهای حذف پردرآمدها
ربیعی درباره مبنای شناسایی و حذف گروههای پردرآمد تاکید کرد: خانوارهای ایرانی بر اساس تمامی اطلاعات ثبتی مانند مسافرتهای خارجی، خودروهایی که فرد دارد، نوع شغل، کارفرما بودن و تعداد پرسنل، معاملات انجام شده، داراییهای مختلف و کلیه اطلاعاتی که روی کد ملی فرد ثبت شده دهکبندی شدهاند. یعنی از گروههای کم درآمد تا پردرآمد دسته بندی میشوند. در این راستا و بر اساس مجموعه شاخصهای مختلف، گروههای پردرآمد شناسایی شدهاند و از بین این گروهها در شهریورماه تنها به میزان همان عدد اعلام شده، یارانه این افراد حذف شده است.
فرایند اعلام حذف و چگونگی اعتراض حذف شدهها
ربیعی با بیان این که اطلاعرسانی به سرپرستان خانوارهایی که یارانه شان حذف شده انجام شده است، گفت: این افراد میتوانند درخواست رسیدگی مجدد به منظور برقراری یارانهشان را انجام دهند. به گفته وی، ابتدا به این افراد پیامک زده میشود. هموطنان عزیز در دریافت پیامک به این نکته توجه داشته باشند پیامک حتماً با سربرگ یارانه ارسال خواهد شد. اطلاع رسانی از طریق «شماره»، نادرست است و بالای صفحه باید به انگلیسی کلمه یارانه Yarane نوشته شده باشد. افراد بعد از دریافت پیامک میتوانند به پیشخوان خدمات الکترونیک دولت مراجعه کنند. تاریخ مراجعه هم در پیامک مشخص شده است.
ربیعی چند نکته را در ادامه یادآور شد و گفت: افراد اولاً با همان شماره همراهی که به افراد پیامک زده شده باید مراجعه کنند و همان موبایل و پیامک را باید به پیشخوان دولت ارائه کنند. ثانیاً در هنگام مراجعه، کارت ملی معتبر، شناسنامه، گذرنامه و گواهی نامه که جزو کارتهای شناسایی معتبر است باید همراه باشد. ثالثاً در پیشخوان دولت یک فرم رضایت نامه به افراد داده میشود مبنی بر این که دولت اجازه دارد به کلیه اطلاعات مالی و بانکی آنها دسترسی پیدا کند. این رضایت نامه را باید به دقت مطالعه کنند و به پیشخوان تحویل دهند. وی خاطرنشان کرد: از طرف پیشخوان یک کد رهگیری به موبایلی که به نام سرپرست خانوار است ارسال میشود. بعد از دریافت کد رهگیری، افراد باید به سامانه yaraneh.mcls.gov.ir مراجعه و در آن سامانه کد رهگیری و کدملی را وارد کنند. درصورتی که برای این مورد درخواست بررسی مجدد وجود داشته باشد، افراد میتوانند درخواست خود را در حداقل ۲۰۰ کلمه در همان سامانه درج کنند و پس از بررسی، نتیجه آن به شماره تماس شان ارسال خواهد شد.
پایش غیر نیازمندان کماکان با دخالت تقریب و احتمالات
در این حال روزنامه ایران در یادداشتی به قلم علی سرزعیم، معاون اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، چگونگی تشخیص و حذف ثروتمندان از فهرست یارانه بگیرها را تشریح کرد. به گزارش ایرنا، وی با اشاره به تاسیس پایگاه رفاه ایرانیان در سالهای گذشته که به بیش از ۳۰ بانک اطلاعاتی به استثنای دادههای بانکی و نظام مالیاتی دسترسی دارد، افزود: بر این اساس به عنوان مثال میتوان متوجه شد یک شهروند ایرانی، مالک چند ماشین با چه مدلهایی است، چند سفر خارجی و به کدام کشورها داشته است و... لذا سطح مطلوب و قابل قبولی از اطلاعات اقتصادی افراد جامعه تقریب زده میشود.
سرزعیم گفته است: نکته دیگر در تبیین این موضوع که میتواند قدری بحث برانگیز باشد، شفافیت اطلاعات افراد است یعنی افرادی که دارایی شان را بدون پول شویی و رانت به دست آوردهاند نگرانی از این بابت نخواهند داشت.
به گزارش خراسان، البته معلوم نیست در شرایطی که دو منبع اصلی اطلاعات حسابهای بانکی و مالیاتی در تشخیص دهکهای غیر نیازمند کنار گذاشته شده، چگونه قرار است افرادی که پول شویی و رانت داشته اند در نظام فعلی تشخیص غیر نیازمندان، شناسایی شوند. در همین حال سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه ۹۸ در مصاحبه با صدا و سیما از حذف یارانه نقدی ۲۰۰ هزار خانوار پردرآمد در ماه جاری خبر داد.
منبع:خبرآنلاین