تاکید طالبان به مهار ۹۰ درصدی قاچاق از مرز نیمروز به ایران | لزوم توجه به اصل همسایگی در رفتار با مهاجران افغان جشن گل سرخ آخرین تصمیمات ایران در رابطه با اقامت مهاجران افغانستانی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) قطار حامل شکر از طریق خواف–هرات به ایستگاه روزنک افغانستان رسید + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هجوم ملخ‌های مراکشی به شهر‌های قندوز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ در افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای افتتاح کنسولگری‌های ایران و افغانستان در فراه و بیرجند نداریم + فیلم سازمان ملل از کشور‌های جهان خواست به پشتیبانی حیاتی خود از افغانستان ادامه دهند وزیر صنعت در راس هیئتی به کابل می‌رود پخش زنده بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین ایران و افغانستان سالانه ۳ میلیارد دلار از طریق دوغارون تعامل اقتصادی دارند کاهش ۵۰ درصدی ورود غیرمجاز اتباع افغانستانی به ایران تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و کره جنوبی قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف در تعطیلات عید فطر در افغانستان ۳۰ کشته و ۱۵۵ زخمی برجای گذاشت سقوط سه پله‌ای فوتسال افغانستان در جدیدترین رده‌بندی فیفا آمریکا: برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت در کابل نداریم گفت‌وگوی بهرامی با مقام طالبان درباره مهاجران افغانستانی در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و یمن (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ثبت منار جام، کهن‌ترین منار خشتی جهان، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام + عکس

  • کد خبر: ۵۴۳۳۷
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵
ثبت منار جام، کهن‌ترین منار خشتی جهان، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام + عکس
وزارت امور خارجه افغانستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «منار جام» که در ولايت كوهستانی غور در مركز افغانستان است و از مهم‌ترین مناطق دیدنی این کشور به شمار می‌رود، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس این اطلاعیه، کمیته میراث‌های فرهنگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام موسوم به «ایسیسکو» با پیشنهاد افغانستان مبنی بر ثبت منار جام باستانی در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام موافقت کرده است.

 

منار جام ولایت غور که کهن‌ترین منار خشتی جهان خوانده می‌شود، از شاهکار‌های معماری غوری‌ها بوده و در زمان پادشاهی سلطان غیاث‌الدین (۱۱۵۳-۱۲۰۳ میلادی)، از بزرگ‌ترین پادشاهان سلسله غوری، ساخته شده است.

 

برای تماشای عکس‌ها در اندازه بزرگ‌تر و کیفیت بهتر بر روی آن‌ها کلیک کنید

 

 

این منار باستانی در سال ۲۰۰۲ میلادی در فهرست میراث‌های فرهنگی جهانی سازمان یونسکو درج شده است و یکی از بزرگ‌ترین آثار تاریخی در غرب افغانستان به شمار می‌رود.

 

منار جام، از معدود بنا‌های تاریخی افغانستان است که نماد خلاقیت هنری استثنایی و تسلط مهندسی سازه در آن زمان به شمار می‌رود. معماری و تزئینات آن از لحاظ تاریخی و هنری برجسته بوده و عناصر تحولات اولیه منطقه را به‌نحوی استثنایی در هم آمیخته و الگوی معماران بعدی شده است.

 

این اثر سر به فلک کشیده و زیبا، نمونه برجسته‌ای معماری و تزئینات دوره اسلامی در آسیای میانه است و نقش مهمی در گسترش بیشتر آن‌ها تا هند دارد.

 

این بنای تاریخی به‌تازگی در محاصره برف، باران و شلیک گلوله نیرو‌های امنیتی و طالبان قرار گرفته و سرازیر‌شدن سیلاب‌های شدید در ولایت غور، منار جام را با خطر تخریب مواجه کرده است.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->