ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران
سرخط خبرها

ثبت منار جام، کهن‌ترین منار خشتی جهان، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام + عکس

  • کد خبر: ۵۴۳۳۷
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵
ثبت منار جام، کهن‌ترین منار خشتی جهان، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام + عکس
وزارت امور خارجه افغانستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «منار جام» که در ولايت كوهستانی غور در مركز افغانستان است و از مهم‌ترین مناطق دیدنی این کشور به شمار می‌رود، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس این اطلاعیه، کمیته میراث‌های فرهنگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام موسوم به «ایسیسکو» با پیشنهاد افغانستان مبنی بر ثبت منار جام باستانی در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام موافقت کرده است.

 

منار جام ولایت غور که کهن‌ترین منار خشتی جهان خوانده می‌شود، از شاهکار‌های معماری غوری‌ها بوده و در زمان پادشاهی سلطان غیاث‌الدین (۱۱۵۳-۱۲۰۳ میلادی)، از بزرگ‌ترین پادشاهان سلسله غوری، ساخته شده است.

 

برای تماشای عکس‌ها در اندازه بزرگ‌تر و کیفیت بهتر بر روی آن‌ها کلیک کنید

 

 

این منار باستانی در سال ۲۰۰۲ میلادی در فهرست میراث‌های فرهنگی جهانی سازمان یونسکو درج شده است و یکی از بزرگ‌ترین آثار تاریخی در غرب افغانستان به شمار می‌رود.

 

منار جام، از معدود بنا‌های تاریخی افغانستان است که نماد خلاقیت هنری استثنایی و تسلط مهندسی سازه در آن زمان به شمار می‌رود. معماری و تزئینات آن از لحاظ تاریخی و هنری برجسته بوده و عناصر تحولات اولیه منطقه را به‌نحوی استثنایی در هم آمیخته و الگوی معماران بعدی شده است.

 

این اثر سر به فلک کشیده و زیبا، نمونه برجسته‌ای معماری و تزئینات دوره اسلامی در آسیای میانه است و نقش مهمی در گسترش بیشتر آن‌ها تا هند دارد.

 

این بنای تاریخی به‌تازگی در محاصره برف، باران و شلیک گلوله نیرو‌های امنیتی و طالبان قرار گرفته و سرازیر‌شدن سیلاب‌های شدید در ولایت غور، منار جام را با خطر تخریب مواجه کرده است.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->