تفاهم رؤسای‌ بانک‌های مرکزی ایران و افغانستان برای توسعه و تقویت مناسبات پولی و بانکی وقوع انفجار در فرودگاه کابل (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) اولین همایش نخبگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار خواهد شد حمله انتحاری به وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) سفیر ایران در کابل: مسئله حقابه ایران و افغانستان حل شد ثبت نام حج برای مهاجران افغان در ایران آغاز شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ثبت منار جام، کهن‌ترین منار خشتی جهان، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام + عکس

  • کد خبر: ۵۴۳۳۷
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵
ثبت منار جام، کهن‌ترین منار خشتی جهان، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام + عکس
وزارت امور خارجه افغانستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «منار جام» که در ولايت كوهستانی غور در مركز افغانستان است و از مهم‌ترین مناطق دیدنی این کشور به شمار می‌رود، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس این اطلاعیه، کمیته میراث‌های فرهنگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام موسوم به «ایسیسکو» با پیشنهاد افغانستان مبنی بر ثبت منار جام باستانی در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام موافقت کرده است.

 

منار جام ولایت غور که کهن‌ترین منار خشتی جهان خوانده می‌شود، از شاهکار‌های معماری غوری‌ها بوده و در زمان پادشاهی سلطان غیاث‌الدین (۱۱۵۳-۱۲۰۳ میلادی)، از بزرگ‌ترین پادشاهان سلسله غوری، ساخته شده است.

 

برای تماشای عکس‌ها در اندازه بزرگ‌تر و کیفیت بهتر بر روی آن‌ها کلیک کنید

 

 

این منار باستانی در سال ۲۰۰۲ میلادی در فهرست میراث‌های فرهنگی جهانی سازمان یونسکو درج شده است و یکی از بزرگ‌ترین آثار تاریخی در غرب افغانستان به شمار می‌رود.

 

منار جام، از معدود بنا‌های تاریخی افغانستان است که نماد خلاقیت هنری استثنایی و تسلط مهندسی سازه در آن زمان به شمار می‌رود. معماری و تزئینات آن از لحاظ تاریخی و هنری برجسته بوده و عناصر تحولات اولیه منطقه را به‌نحوی استثنایی در هم آمیخته و الگوی معماران بعدی شده است.

 

این اثر سر به فلک کشیده و زیبا، نمونه برجسته‌ای معماری و تزئینات دوره اسلامی در آسیای میانه است و نقش مهمی در گسترش بیشتر آن‌ها تا هند دارد.

 

این بنای تاریخی به‌تازگی در محاصره برف، باران و شلیک گلوله نیرو‌های امنیتی و طالبان قرار گرفته و سرازیر‌شدن سیلاب‌های شدید در ولایت غور، منار جام را با خطر تخریب مواجه کرده است.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->