ویدئو | نماز عید سعید فطر مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی ویدئو | همه چیز درباره اهمیت مسیر ریلی خواف-هرات تیم فوتبال ساحلی افغانستان به مصاف ژاپن می‌رود وزارت خارجه طالبان از توافق مرزی تاجیکستان و قرقیزستان استقبال کرد ترامپ: پایگاه بگرام در کنترل چین است طالبان از ثبت ۱۸ میلیون سیمکارت برای شهروندان افغانستان خبر داد
سرخط خبرها

ثبت منار جام، کهن‌ترین منار خشتی جهان، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام + عکس

  • کد خبر: ۵۴۳۳۷
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵
ثبت منار جام، کهن‌ترین منار خشتی جهان، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام + عکس
وزارت امور خارجه افغانستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «منار جام» که در ولايت كوهستانی غور در مركز افغانستان است و از مهم‌ترین مناطق دیدنی این کشور به شمار می‌رود، در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس این اطلاعیه، کمیته میراث‌های فرهنگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام موسوم به «ایسیسکو» با پیشنهاد افغانستان مبنی بر ثبت منار جام باستانی در فهرست میراث‌های فرهنگی جهان اسلام موافقت کرده است.

 

منار جام ولایت غور که کهن‌ترین منار خشتی جهان خوانده می‌شود، از شاهکار‌های معماری غوری‌ها بوده و در زمان پادشاهی سلطان غیاث‌الدین (۱۱۵۳-۱۲۰۳ میلادی)، از بزرگ‌ترین پادشاهان سلسله غوری، ساخته شده است.

 

برای تماشای عکس‌ها در اندازه بزرگ‌تر و کیفیت بهتر بر روی آن‌ها کلیک کنید

 

 

این منار باستانی در سال ۲۰۰۲ میلادی در فهرست میراث‌های فرهنگی جهانی سازمان یونسکو درج شده است و یکی از بزرگ‌ترین آثار تاریخی در غرب افغانستان به شمار می‌رود.

 

منار جام، از معدود بنا‌های تاریخی افغانستان است که نماد خلاقیت هنری استثنایی و تسلط مهندسی سازه در آن زمان به شمار می‌رود. معماری و تزئینات آن از لحاظ تاریخی و هنری برجسته بوده و عناصر تحولات اولیه منطقه را به‌نحوی استثنایی در هم آمیخته و الگوی معماران بعدی شده است.

 

این اثر سر به فلک کشیده و زیبا، نمونه برجسته‌ای معماری و تزئینات دوره اسلامی در آسیای میانه است و نقش مهمی در گسترش بیشتر آن‌ها تا هند دارد.

 

این بنای تاریخی به‌تازگی در محاصره برف، باران و شلیک گلوله نیرو‌های امنیتی و طالبان قرار گرفته و سرازیر‌شدن سیلاب‌های شدید در ولایت غور، منار جام را با خطر تخریب مواجه کرده است.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->