انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا وضعیت آبی، پایان همه‌گیری کروناست؟

  • کد خبر: ۵۵۵۴۶
  • ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۵
آیا وضعیت آبی، پایان همه‌گیری کروناست؟
ویروس کرونا نسبت به گذشته ضعیف‌تر نشده است و دلیل بهبود وضعیت، پایین‌آوردن سرعت چرخه انتقال ویروس است.

جانقربان| شهرآرانیوز- این روز‌ها که رنگ‌وروی نقشه کشور از قرمز، نارنجی و زرد به آبی آسمانی تغییر کرده، خیلی‌ها به خیال اینکه کرونا دست از کشت‌وکشتار برداشته است، پروتکل‌ها را کنار گذاشته‌اند و مثل روز‌های بی‌کرونا در خیابان‌ها بدون ماسک رفت‌وآمد می‌کنند و از بعضی محدودیت‌ها نیز گله دارند!

 

الان بگیریم، نمی‌میریم

سمانه، آذر و رها دختران نوجوانی هستند که ماسک‌هایشان را زیرچانه کشیده‌اند و خوش‌حال از اینکه کرونا دیگر کشنده نیست، مشغول گاززدن ساندویچ‌هایشان وسط پیاده‌رو هستند. معلوم است که حسابی خاطرجمع هستند از اینکه دیگر کرونا سراغ آن‌ها نخواهد آمد. یکی از دختر‌ها با همان دهان پر می‌گوید: مگه نمی‌گن وقتی کرونا از این بدن به اون بدن بره ضعیف‌تر می‌شه! خب الان از بس بدن به بدن شده که دیگه جونی براش نمونده! یکی دیگر از آن‌ها می‌گوید: حالا شاید کرونا باشه، ولی الان اگه بگیریم، نمی‌میریم. آذر که تا الان به حرف‌های دوستانش می‌خندید، می‌گوید: آقا ویروس اصلا هم ضعیف نشده، این ماییم که شجاع شدیم!
این نترسیدن از کرونا این روز‌ها در جامعه رواج زیادی پیدا کرده است. آقای دیگری که درحال عبور از خیابان است و ماسک به صورت ندارد، درباره وضعیت این روز‌های کرونا و همه‌گیری آن می‌گوید: همون موقع که می‌گفتن هرکی کرونا بگیره می‌میره، کل اقوام ما کروناگرفتن و نمردن! الان که دیگه بدون واکسن و دارو خودش ضعیف شده و کم‌کم به آخرش رسیده.
خانمی جوانی که همچنان درحال رعایت پروتکل‌هاست نیز می‌گوید: کرونا هیچ فرقی نکرده، این رو از یک پزشک باسواد شنیدم.

 

تصور اینکه ویروس ضعیف شده، اشتباه است

درحالی مردم از ضعیف‌شدن ویروس کرونا صحبت می‌کنند که متخصصان نظری مخالف با این موضوع دارند و همچنان کرونا را خطرناک به حساب می‌آورند. پروفسور وندی بارکلی، رئیس گروه بیماری‌های عفونی کالج امپریال لندن، می‌گوید: جهش ویروس درواقع تغییر در ژنوم ویروس است. همه ویروس‌ها جهش می‌یابند و ویروس کرونا نیز از این قاعده مستثنا نیست.


یک متخصص داخلی دراین‌زمینه به ما می‌گوید: همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی یگانه راه مقابله با ویروس کروناست و تصور اینکه ویروس ضعیف شده، اشتباه است.


دکتر ناظمی می‌افزاید: مطالعات آزمایشگاهی زیادی درباره کووید ۱۹ انجام شده است و مطمئن باشید اگر این ویروس ساختار ضعیفی داشت، به‌قطع هیچ کشوری در دنیا به‌سمت ساختن واکسن آن پیش نمی‌رفت. در چرخه انتقال، ویروس ضعیف می‌شود، اما شواهد علمی نشان‌دهنده این واقعیت است که ویروس کرونا دست‌خوش تغییرات ژنتیکی می‌شود که البته تأثیر این تغییرات بر واکسن هنوز از نظر علمی تأیید نشده است.


وی خاطرنشان می‌کند: این ویروس، نوعی ویروس RNA و شامل مجموعه‌ای از مواد ژنتیکی است که در پوششی از پروتئین قرار گرفته است. هنگامی که ویروس RNA وارد بدن میزبان می‌شود، شروع به ساختن نسخه‌های جدیدی از خود می‌کند و می‌تواند سلول‌های دیگر را آلوده کند. ویروس‌های RNA، مانند آنفلوانزا، سرخک و البته ویروس کرونا، در مقایسه با ویروس‌های DNA، مانند تب‌خال و آبله بیشتر در معرض تغییرات و جهش هستند.

محدودیت ۲۱ تا ۴ صبح مهم‌ترین عامل کاهش بیماری

مدیر گروه اطلاع‌رسانی بیماری کووید۱۹ دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز با تأیید اینکه ویروس کرونا ضعیف نشده است، به شهرآرانیوز می‌گوید: ویروس کرونا نسبت به گذشته ضعیف‌تر نشده است و دلیل بهبود وضعیت، پایین‌آوردن سرعت چرخه انتقال ویروس است.


دکتر حمیدرضا رحیمی می‌افزاید: از مهم‌ترین دلایل کاهش سرعت چرخه انتقال کرونا، محدودیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح است، همچنین محدودیت حمل‌ونقل هوایی نیز دیگر عامل اثرگذار بوده است. نکته اساسی در حفظ شرایط موجود رعایت ۴ اصل مبارزه با کرونا، یعنی استفاده از ماسک، بهداشت دست‌ها، فاصله‌گذاری و رعایت پروتکل‌هاست که متأسفانه به‌دلیل رعایت‌نکردن این اصول از سوی برخی افراد، نگران اوج بعدی کرونا هستیم.


وی در پاسخ به اینکه احتمال اوج‌گیری دوباره کرونا در چه زمانی است، می‌گوید: پیش‌بینی‌ای از این زمان نداریم و این روز‌ها باتوجه‌به اینکه در شرایط آبی، بیشتر محدودیت‌ها حذف شده است، راه توصیه و آموزش را پیش گرفته‌ایم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->