انفجار مهیب در رشت با دست‌کم ۱۳ مصدوم + فیلم و جزئیات (۲۹ تیر ۱۴۰۴) قتل وکیل دادگستری با تصادف عمدی در خیابان زعفرانیه تهران قاتل بازار میوه تره‌بار تهران قبل از فرار به ترکیه در دام قانون افتاد ابتلای ۱.۴ میلیون ایرانی به بیماری صرع | میگرن شایع‌ترین نوع سردرد هشدار جدی سازمان غذا و دارو درباره ظروف تفلون بازسازی شده هشدار یک مهندس درباره حوادث ناشی از تغییرات غیرمجاز توسط مالکان ساختمان در مشهد همدستی زن خیانتکار با دو جوان برای قتل شوهر تزریق داروی بیهوشی به دختر بیمار برای سرقت گوشواره وقوع آتش سوزی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) راهکارهایی برای صرفه‌جویی در مصرف کولرهای گازی در روزهای داغ تابستان | سرما در گرما وزیر آموزش و پرورش: راه شهیدان باید در زندگی ما متجلی شود ورود بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ معلم تازه‌نفس به مدارس خراسان رضوی در سال تحصیلی ۰۵-۱۴۰۴ خودرو‌های عازم اربعین با ۸۰ درصد تخفیف بیمه می‌شوند احیای تالاب بندعلیخان در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست هر ۷دقیقه یک ایرانی مبتلا به آلزایمر می‌شود تدوین طرح جامع و ملی مدیریت قاچاق حیات وحش در کشور (۲۹ تیر ۱۴۰۴) نجات ایران با آب وارداتی؟ | سناریوی رفع بحران تا ۱۴۰۹ چه اشتباهاتی در تابستان به پوست آسیب می‌زند؟ آموزش و پرورش خراسان رضوی برای پیگیری حقوق داوطلبان سمپاد اعلام آمادگی کرد | صدای مردم، لبیک مسئولان پرونده شهید هدایت‌الله دیده‌بان برای دستگیری ضارب سوم همچنان باز است زنگ خطر تابستانی برای دستگاه گوارش زندان، پایان بازی سارقان خشن گیم نت‌ها کشف ۱۶ میلیون لیتر سوخت قاچاق از کارت‌های مهاجر (۲۹ تیر ۱۴۰۴) نحوه صحیح برخورد با کودکان و نوجوانان در دوران پساجنگ | آیا آگاهی‌بخشی سیاسی به کودک ضرورت دارد؟ واریز حقوق تیرماه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران آغاز شد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | بازنشستگان حساب خود را چک کنند بیمارستان ام‌البنین(س)، قطب سلامت مادران و نوزادان در شرق کشور، ICU ندارد! بازنشستگان برای هزینه‌های روزمره خود به دنبال وام و تسهیلات بانکی هستند تأمین‌اجتماعی برای ایفای تعهدات خود به بازنشستگان و کارگران، باید منابع حق‌بیمه را به‌موقع دریافت کند آیا ارتقای درجه شغلی بر حقوق و مستمری بازنشستگی کارگران تأمین‌اجتماعی تاثیر دارد؟
سرخط خبرها

روایتی از جریمه اشتباهی خودرو‌ها و پاسخ پلیس راهور

  • کد خبر: ۵۶۰۷۸
  • ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
روایتی از جریمه اشتباهی خودرو‌ها و پاسخ پلیس راهور
«ماجرا از این غم‌انگیزتر نمی‌شود. هم در خانه نشستیم و هم ۲۰۰‌هزار تومان جریمه شدیم!» این جمله، ابتدای پیامک یکی از شهروندان به شهرآرانیوز است. پلیس راهور اما می‌گوید علت آن خطای سیستمی و البته ناچیز است.
تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ تخلف از هر نوعی که باشد، هم مدعی دارد و هم اعتراض‌کننده، به‌ویژه اینکه از نوع تخلفات راهنمایی و رانندگی باشد. مسئولان درپی قانونمندکردن شهروندان پشت فرمان هستند و مردم هم گاه به قوانین توجه و گاه از زیر بار آن شانه خالی می‌کنند. بخش پراعتراض و گلایه‌های رانندگان یا صاحبان خودرو مربوط‌به زمانی است که مصداق ضرب‌المثل «آش نخورده و دهان سوخته» می‌شوند؛ یعنی تخلفی نکرده باشند و جریمه شوند.

مدت‌هاست شرح تخلف رانندگی شما به شماره تلفن همراهتان پیامک می‌شود و هنگامی‌که در خانه نشسته‌اید یا در محل کار هستید، به‌آسانی از آن مطلع می‌شوید، اما گاه این اطلاع‌رسانی باعث خشم و ناراحتی شهروندان می‌شود. زیاد پیش آمده که مردم بدون حضور در مکانی جریمه شده‌اند؛ از‌جمله در ایام محدودیت کرونایی که محدودیت در رفت‌و‌آمد خودرو‌ها برقرار است و شهروندانی به جریمه‌شدن خودرو خود معترض و مدعی‌اند این اشتباه سیستم نظارتی پلیس راهور است.


در خانه ماندیم و ۲۰۰ هزارتومان جریمه شدیم

«ماجرا از این غم‌انگیزتر نمی‌شود. هم در خانه نشستیم و هم ۲۰۰‌هزارتومان جریمه شدیم!» این جمله، ابتدای پیامک یکی از شهروندان به شهرآرانیوز است. او در شرح آن اضافه کرده است: «از ظهر که از اداره برگشتم، خودرویم جلو درب خانه پارک بود و دوربین مدار‌بسته هم فیلمش را ضبط کرده، اما ساعت ۲۳:۲۴، پیامک جریمه برایم آمد که مرا به‌خاطر تردد بعد از ساعت محدودیت ۲۰۰‌هزارتومان جریمه کرده بودند.» این شهروند درعین حال پرسیده بود که باید برای پیگیری به کجا مراجعه کند.

گلایه شهروند دیگری که او هم مشکل مشابهی دارد، این‌گونه است: «یک هفته است که کرونا گرفته‌ام و در خانه بستری هستم و به طور طبیعی ماشینم هم در این مدت در پارکینگ خانه بوده‌است، اما شب گذشته، پیامک جریمه‌ای برایم رسید که از تعجب نزدیک بود شاخ دربیاورم.»


مشکلات سامانه را برطرف کنید

این شهروند، مسئولان راهنمایی‌و‌رانندگی را مقصر این اشتبا‌هات می‌داند و می‌نویسد: «مسئولان راهنمایی باید با این همه اعتراض، مشکلات سامانه ثبت تخلف خود را برطرف کنند؛ زیرا مردم با این مشغله و مشکلات اقتصادی وقت نمی‌کنند مدام دنبال اثبات این جریمه‌ها بروند.»

اوضاع برای برخی از صاحبان خودرو‌ها وخیم‌تر است، مانند شهروندی که برای بار دوم جریمه اشتباهی گرفته است: «از اول امسال، این دومین‌بار است که جریمه می‌شوم و روحم از ماجرا خبر ندارد. دفعه قبل کلی رفتم و آمدم تا ثابت کردم تخلفی نداشتم، اما این‌بار نه وقتش را دارم و نه حوصله‌اش را. جریمه را پرداخت می‌کنم، اما این رسمش نیست که مردم را مجبور به پرداخت پولی کنند که حقشان نیست.»
 
پیامک «مالک محترم خودرو به شماره انتظامی ایران....، در اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و محدودیت‌های عبوری ایجاد شده، تخلف تردد شما در محور آزادراه باغچه-مشهد در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۹ در ساعت ۱۶:۰۶ دقیقه ثبت و در حال بررسی است» و «مالک محترم خودرو به شماره ایران... از سامانه دوربین نیشابور - باغچه در تاریخ ۲۵ دی ۱۳۹۹ در ساعت ۶:۲۹ دقیقه تخلف تجاوز از سرعت تا ۳۰ کیلومتر دریافت و در حال بررسی و ثبت است» نیز نمونه دیگری از این قبیل پیامک‌هاست که برای یکی دیگر ازشهروندان ارسال شده است و البته مالک این خودرو می‌گوید در این روز‌ها اصلا از مشهد خارج نشده است.


خطای سامانه ثبت تخلف بسیار ناچیز است

اعتراض به جریمه‌ها ادامه دارد و مسئولان نیز در گفتگو‌هایی به آن‌ها پاسخ داده‌اند، اما از‌آنجا‌که به نظر می‌رسد محدودیت ساعت رفت و‌آمد ایام کرونا در افزایش این اعتراضات تأثیر داشته، پای توضیحات سرهنگ علیرضا رحیمی می‌نشینیم که از جایگاه رئیس اداره آموزش و ترافیک پلیس راهور خراسان رضوی به ابهامات پاسخ می‌دهد.
 
او در‌عین‌حال که درصدی از خطا را در سامانه ثبت تخلفات می‌پذیرد، تأکید می‌کند: این میزان بسیار ناچیز است و بخش زیادی از این موارد صحیح هستند، مگر اینکه پلاک مخدوش یا ناخوانا باشد. او گلایه شهروندان را می‌پذیرد، اما توضیح می‌دهد: درصورتی‌که شهروندی در مسیر اعلام‌شده نبوده باشد، می‌تواند به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کرده و اعتراض خود را ثبت کند.
 
این اعتراضات به مرکز اجرائیات ارجاع داده شده و بررسی خواهد شد و محال است بدون وجود مدرک مستدل خودرویی جریمه شود. نکته مهمی که ممکن است شهروندان به آن توجه نکنند، نوع پیامک رسیده است. سرهنگ رحیمی در‌این‌باره اضافه می‌کند: به متن پیامک ارسال‌شده دقت کنید. اگر نوشته شده باشد «در‌حال‌بررسی» باید یک هفته صبر کنید، سپس پرینت خلافی خودرو را بگیرید. چنانچه آن جریمه ثبت شده و به‌زعم خودتان اشتباه باشد، می‌توانید مراحل گفته شده را دنبال کنید.

رانندگی‌های خیالی، جریمه‌های‌واقعی!

تعداد مراجعان زیاد شده است، اما ازدحام نداریم

این مقام مسئول از اعلام آمار مراجعان روزانه شکایت جریمه خودرو خودداری می‌کند، اما می‌گوید: باتوجه‌به محدودیت‌های ترافیکی در ایام کرونا، میزان مراجعه کمی بیشتر شده است، اما ازدحام نداریم و روند عادی رسیدگی در‌حال اجراست. شکایت‌های رسیده در دفاتر پلیس+۱۰ تجمیع شده و در کمیسیونی بررسی می‌شود که اغلب هفته‌ای دوبار تشکیل می‌شود.
 
رئیس اداره آموزش و ترافیک پلیس راهور خراسان رضوی، یکی از دلایل بروز خطا در سیستم ثبت تخلف را دست‌کاری پلاک‌ها می‌داند و می‌گوید: افراد متخلف برابر ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی شناسایی می‌شوند و خودروهایشان توقیف می‌شود تا مجازات لازم برای آنان صادر شود.
 
ممکن است به دلایلی، پیامک ثبت جریمه برای شما ارسال نشود یا پیامک موقت ارسال شده باشد؛ در‌هر‌صورت می‌توانید برای آگاهی از میزان جریمه خودرو، یک هفته پس از دریافت پیامک اولیه، کد VIN موجود روی کارت خودرو (کارت ماشین) را به شماره‌۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ پیامک کرده و از میزان تخلفات ثبت‌شده قطعی اطلاع پیدا کنید. همچنین می‌توانید به سایت پلیس راهور به نشانی Rahvar۱۲۰.ir وارد شوید و با کلیک روی گزینه «استعلام تخلفات رانندگی» از میزان جرایم اطلاع پیدا کنید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->