۱۴ نفر به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی در بورس محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد
سرخط خبرها

کارفرمایان و تامین اجتماعی دست در دست هم | تامین اجتماعی هم موافق بازنشستگی زودتر از موعد نیست

  • کد خبر: ۵۶۶۳۷
  • ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶
  • ۱
کارفرمایان و تامین اجتماعی دست در دست هم | تامین اجتماعی هم موافق بازنشستگی زودتر از موعد نیست
 بنا به گفته رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری، کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور در دوران اشتغال و بازنشستگی با مشکلات فراوانی روبرو هستند که یکی از آن‌ها مصایبی‌ست که در مسیر بازنشستگی پیش از موعد با آن مواجهند.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس تبصره یک ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی، کارگرانی که در مشاغل سخت و زیان‌آور مشغول به کار هستند، با ۲۰ سال سابقه بیمه می‌توانند بازنشسته شوند. کارفرما موظف است که در هنگام بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور، سهم ۴ درصدی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند، اما اگر کارفرما از پرداخت سهم خود شانه خالی کند و مسئولیتش را نپذیرد، کارگر در روند بازنشستگی خود با چالش‌های متعددی روبرو می‌شود.

 

بر اساس تبصره یک این ماده قانونی، افرادی که حداقل ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب در مشاغل سخت و زیان‌آور اشتغال داشته و در هر مورد حق بیمه مدت مذکور را به سازمان پرداخته کرده باشند، می‌توانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند. هر سال سابقه پرداخت حق‌بیمه در مشاغل سخت و زیان‌آور، یک ونیم سال محاسبه می‌شود.

 

بازنشستگی زودتر از موعد، یعنی قبل از ۳۰ سالگی، برای سازمان تامین اجتماعی خوش‌آیند نیست؛ به دلیل اینکه بخشی از منابع مالی خود یعنی حق بیمه کارگران را از دست می‌دهد و هزینه بیشتری به عنوان مستمری دوران بازنشستگی پرداخت می‌کند. گرچه در نگاه اول به نظر می‌رسد که کارگرانی که در مشاغل سخت و زیان‌آور اشتغال دارند از فرصت بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه کار برخوردار می‌شوند، اما مشکلات زیادی همواره در مسیر راه آنهاست که زمان اشتغال‌شان را افزایش می‌دهد.

 

در این مورد، ناصر چمنی (رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری) می‌گوید: کارگران مشاغل سخت و زیان‌‍آور در دوران اشتغال خود شرایط سختی را تجربه می‌کنند و ماهیت کار آن‌ها به معنای واقعی سخت و زیان‌آور است. عدم اجرای دقیق قوانین سخت و زیان‌آور در هنگام بازنشستگی این گروه از کارگران سبب می‌شود که در پایان کار نیز دوباره آسیب ببینند. یکی از این مشکلات، سهم ۴ درصدی حق بیمه است البته این مشکل از سوی سازمان تامین اجتماعی نیست و از جانب کارفرما برای کارگران ایجاد می‌شود.

 

وی ادامه می‌دهد: البته کهولت و تامین اجتماعی راغب نیستند تمامی گروه‌های شغلی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب شوند، زیرا در این صورت؛ کارگران ۱۰ سال زودتر از موعد بازنشسته می‌شوند و منابع درآمدی تامین اجتماعی کاهش می‌یابد.

 

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری می‌افزاید: سازمان تامین اجتماعی و اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی از مجموعه‌های وابسته به دولت هستند و در یک تیم قرار می‌گیرند. این تیم همواره در ارتباط با اجرای قوانین بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور سنگ‌اندازی می‌کنند و در این میان؛ کارفرمایان هم نسبت به این موضوع که تامین اجتماعی علاقه‌ای به بازنشستگی زودتر از موعد مشاغل سخت و زیان‌آور ندارد، آگاه است.

 

او ادامه می‌دهد: آگاهی کارفرمایان باعث می‌شود تا آن‌ها از شرایط موجود سوءاستفاده کنند و سهم ۴درصدی خود را به هنگام بازنشستگی کارگران پرداخت نکنند. هنگامی که کارفرما سهم خود را پرداخت نکند، طبعا سازمان تامین اجتماعی هم کارگر را بازنشسته نخواهد کرد. این شرایط در حالی‌ست که بر اساس قانون، عدم اجرای تعهدات کارفرما در قبال کارگر در برابر تامین اجتماعی نباید مانع بازنشستگی کارگر شود. کارگر باید بازنشسته شود و سازمان تامین اجتماعی این بدهی را در سوابق کارفرما ثبت کند.

 

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری می‌افزاید: تاکید می‌کنم که سازمان تامین اجتماعی راغب به اجرای این ماده قانونی نیست و به همین دلیل به راحتی آن را دور می‌زند. پس به درستی می‌توان گفت که مشکل کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور مثل مشکلات تمامی کارگران؛ نشات گرفته از تصمیمات و سیاست‌های دولت است که در وزارت کار اجرا می‌شود.

 

چمنی در پایان تاکید می‌کند: متاسفانه، سیستم صنعتی کشور به‌روز نیست و این موضوع از صنایع کوچک تا کارگاه‌های پتروشیمی بزرگ مشهود است. در این شرایط، کارگران بیش از حد از نیروی جسمانی خود استفاده می‌کنند و جسم آن‌ها در زمانی کمتر از ۳۰ سال دچار فرتوتگی می‌شود. سلامت کارگران به دلیل کار با وسایل فرسوده تحلیل می‌رود، با این‌حال سازمان تامین اجتماعی و کارفرمایان هیچیک نمی‌خواهند کارگران را زودتر از زمان ممکن بازنشسته کنند.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یک کارمند۲۷ سا ل بیمه
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۵
0
0
باتوجه به ناتوانی سازمان تامین اجتماعی درجوابگویی وبازنشستگی پیش ازموعدکارمندان وکارگران بیمار بیمه شده نزداین صندوق وپایمال شدن حقوق مسلم کارگران وکارمندان پیشنهادمیگردداین سازمان درسایرصندوقهای بیمه گرادغام گردد تابیشترازاین شاهدجفادرحق بیمه شدگان این سازمان نباشیم.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->