وضعیت هشدارآمیز تصادفات جاده‌ای در خراسان رضوی و آمار نگران‌کننده تلفات در ۴ ماهه نخست ۱۴۰۴ | مشهد در صدر نقاط حادثه خیز استان است ربودن همسر سابق برای ازدواج دوباره ! قتل مالک ساختمان درحال احداث با شلیک گلوله شاسی سواران در بلوار جانباز مشهد قتل زن مشهدی با نمکدان و چاقو؛ اعترافات هولناک جنایتکار ۱۹ ساله + تصویر قاتل تخریب بیش از ۱۲ ساختمان در ترکیه در پی زلزله قوی ۶.۱ ریشتری دستگیری ۷ تروریست در عراق (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) مرگ سریالی جویندگان گنج در غار ایوانکی | عشق به زیرخاکی بازهم قر بانی گرفت انتقال ۳۰ مصدوم و بیمار توسط اورژانس تهران از مرز مهران (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) یک کشته و ۳ مصدوم در واژگونی خودروی زائران اربعین در محور امیدیه - ماهشهر (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زلزله ۶.۱ ریشتری ترکیه را به لرزه درآورد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) کشف جسد پسربچه گمشده در رشت | مظنون پرونده دستگیر شد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) مصدومیت ۱۳ نفر بر اثر واژگونی ون زائران اربعین (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) زلزله ایذه خوزستان را لرزاند + جزئیات (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) نرخ جدید سرویس مدارس در سایت سازمان تاکسیرانی و شورای شهر مشهد موجود است | سامانه سپند شهریورماه ۱۴۰۴ فعال می‌شود تحصیل ۲۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی + فیلم زائران اربعین مراقب باشید دچار افت قند نشوید! مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی: مراتع و جنگل‌های استان در حال تبدیل‌شدن به بیابان هستند + فیلم کاهش ۴۲ درصدی ورودی سد‌های کشور | زنگ هشدار برای مدیریت منابع آب با مهار کردن این پروتئین در بدن هرگز پیر نمی‌شوید کشف ۴۰ میلیارد تومانی کالای قاچاق در تهران؛ از تجهیزات پزشکی تا نوشابه‌های انرژی‌زا ۶ خوراکی طبیعی برای بهبود مشکلات گوارشی در پیاده روی اربعین واژگونی خودرو، بیشترین عامل تصادفات زائران اربعین حسینی | سهم ثبت نام خراسان رضوی در سامانه سماح تا صبح امروز ۹ درصد است شناسایی ۲۷ مجرم و بررسی بیش از ۳۰۰۰ خودرو مشکوک در مرز شلمچه آسوده: ۶۰ درصد کمک مردم به کمیته امداد مربوط به ایتام و محسنین است وزیر بهداشت: در صورت جنگ، آماده‌ایم | حقوق دستیاران پزشکی ۳۰ درصد افزایش یافت قتل شوهر صیغه‌ای هنگام تهیه سالاد! کسب ۹ مدال جهانی توسط دانش‌آموزان مخترع ایرانی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور: مرمت آثار تاریخی نیاز به حمایت بخش خصوصی و خیرین دارد جان باختن ۳ سرنشین خودروی ۲۰۷ در تصادف رخ به رخ با کامیون در سمنان (۱۹ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فقر، فساد و تبعیض

  • کد خبر: ۵۷۳۸
  • ۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۱
فقر، فساد و تبعیض
عباس عبدی رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

نوعی اتفاق نظر وجود دارد که فقر، فساد و تبعیض 3مشکل و مسئله و آسیب مهم جامعه ایران هستند. این 3مسئله به نحوی در هم تنیده‌اند و هر یک بر دیگری تأثیر افزایشی می‌گذارند. فساد که موجب فقر می‌شود، خودش تا حد زیادی ناشی از تبعیض است. فقر نیز فساد را تقویت می‌کند. با این حال اگر پرسیده شود که میان این 3آسیب کدام مهم‌تر است که کوشش خود را بر حل آن متمرکز کنیم، باید پاسخ داد که تبعیض. تبعیض را باید ریشه‌کن کرد. در این صورت اثرات کاهنده بر فساد و فقر خواهد گذاشت؛ اما با وجود تبعیض، نه‌تنها فساد و فقر حل نخواهد شد، بلکه انواع آسیب‌های دیگر نیز تشدید می‌شوند. تبعیض در نهایت همسو با نبود حاکمیت قانون نیز هست. به عبارت دیگر، رکن اساسی در وجود تبعیض، نبود حاکمیت قانون و نیز وجود قوانین و مقررات تبعیض‌آمیز است. تبعیض ابعاد و مصادیق فراوانی دارد. از تبعیض در پرداخت وام و خدمات گرفته، تا تبعیض در آموزش و استخدام نیروها و سرانجام تبعیض در سیاست و حق دادرسی که مهم‌تر از سایر تبعیض‌ها هستند.
این روزها برخی اتفاقات رخ داده است که کیفیت و ابعاد تبعیض را به روشنی در جامعه ما نشان می‌دهد. پس از خودسوزی خانم سحر خدایاری، بلافاصله حملات گوناگون متوجه 2نفر از نمایندگان مجلس شد که در این‌باره اظهار نظر کرده بودند. به‌طوری‌که درخواست رسیدگی قضایی درباره اظهارات آنان شد و تهدید کرده‌اند که اگر نهاد مربوط در مجلس به دلخواه آنان اقدام نکند، دادسرا مستقیما وارد ماجرا خواهد شد. به منطق این تهدیدات وارد نمی شویم و اینکه آیا قانونی هست یا خیر، ولی در ادامه ماجرا تبعیض را می‌توان به روشنی دید؛ زیرا تلویزیون ایران مطالب نادرستی را علیه این 2نماینده تولید و منتشر کرد و هنگامی که آنان درخواست نمودند فرصت مناسب برای پاسخ‌گویی به آنان داده شود، صداوسیما با توجیه عجیبی این درخواست را رد و اعلام کرد که: شخص تنها در صورتی می‌تواند در یک برنامه تلویزیونی حاضر شود و از مطالب مطرح شده علیه خودش دفاع کند و پاسخ بدهد که آن اظهارات را صداوسیما یا شخص مجری مطرح کرده باشد. در آن صورت هم شخص باید ابتدا مطالبه‌اش را در شورای نظارت مطرح کند تا اعضای شورا بعد از بررسی برای حضور یا غیبتش در آن برنامه تصمیم‌گیری کنند. رسانه‌ای که بر اساس چنین تبعیض آشکاری شکل بگیرد، سرنوشتی بهتر از وضع کنونی نخواهد داشت که شکست‌خورده بودن آن از گزاره‌های نخبگان جامعه ایران است. این تبعیض موجب خارج شدن یک عنصر مهم، یعنی رسانه ملی از اثرگذاری مثبت در کاهش فساد و در نتیجه فقر خواهد شد. نمونه دیگر تأسف‌بارتر است؛ زیرا بلافاصله پس از موضع گیری یکی از این نمایندگان درباره خودسوزی این دخترخانم، دروغی را علیه خانواده این نماینده در شبکه‌های اصول‌گرایان تندرو منتشر کردند و حتی برخی از نمایندگان تندرو نیز آن را پذیرفتند و بازتاب دادند؛ ولی چند ساعت نگذشته بود که معلوم شد کل ماجرا دروغ است. متأسفانه باید گفت در عمل پیگیری و شکایت از این جرم برای این نماینده نتیجه چندانی نخواهد داشت و به‌طور معمول این‌گونه موارد به جایی نخواهد رسید. تفاوت مهمی میان تبعیض با فقر و فساد وجود دارد؛ فقر محصول وضعیت نامناسب اقتصادی و در مواردی هم ناشی از عملکرد فرهنگ فقر است. فساد هم عملی مجرمانه است که افکار عمومی و حکومت آن را به رسمیت نمی‌شناسند. چه بسا هنگامی که فرد فاسد را شناسایی کردند، او را بازداشت و مجازات کنند، ولی تبعیض نوعی از موقعیت نابرابر و ظالمانه است که در عمل به رسمیت شناخته می‌شود و این موجب عصبانیت و ناراحتی بیشتر مردم می‌شود. از این رو اثرات تبعیض ویرانگرتر است؛ زیرا بر فساد و فقر و سایر آسیب‌ها اثرات منفی دارد و بر ذهنیت و اعتماد و آرامش مردم اثرگذاری منفی‌تری دارد؛ بنابراین میان این ۳آسیب باید اولویت را بر رفع تبعیض قرار داد. کسانی که می‌خواهند با فقر و فساد مبارزه کنند، ولی تبعیض را نادیده می‌گیرند و حتی آن را توجیه می‌کنند، بزرگ‌ترین خدمت را به تعمیق فقر و فساد می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->