ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان
سرخط خبرها

واکسن کرونا چه تاریخی در دسترس ایرانی‌ها قرار می‌گیرد؟

  • کد خبر: ۵۷۴۳۹
  • ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸
واکسن کرونا چه تاریخی در دسترس ایرانی‌ها قرار می‌گیرد؟
متخصص بیماری‌های عفونی: خبر بدتر اینکه با توجه به الگو‌های آماری تعداد مبتلایان و تلفات هر پیک از پیک قبلی بیشتر است و این به منزله یک هشدار برای جامعه می‌باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، اشکان نقوی‌نیا با اشاره به موضوع خودمراقبتی در خصوص بیماری کرونا، گفت: در خصوص بحث خودمراقبتی هنوز مهمترین و کاربردی‌ترین روش مبارزه با پاندمی کرونا همین خودمراقبتی است که باید گفت در دو قسمت باید انجام شود؛ قسمت اول مربوط به زمان پیش از ابتلا بوده که اتفاقا اهمیت بیشتری هم دارد و در این خصوص می‌توان به مواردی همچون رعایت فاصله‌های اجتماعی، پوشیدن ماسک، شستشوی مداوم دست‌ها به خصوص پس از تماس با سطوح مختلف، استفاده از دستکش در تهیه و آماده‌سازی مواد غذایی خام مثل گوشت و مرغ، میوه‌ها و رعایت اصول صحیح بهداشتی ضدعفونی مواد غذایی، پرهیز از شرکت در اجتماعات و اماکن شلوغ، پرهیز از مسافرت‌ها و برگزاری میهمانی‌های غیر ضروری و توجه ویژه به گروه‌های پرخطر اشاره کرد.


وی ادامه داد: قسمت دوم مربوط به اصول خودمراقبتی پس از علامت‌دار شدن است که توصیه می‌شود به محض بروز علائمی مثل درد بدن، تب و لرز، سرفه، اختلال حس بویایی و چشایی، تنگی نفس و غیره به پزشک معالج مراجعه شود. افرادی که چنین علائمی دارند باید اصول قرنطینه و فاصله اجتماعی را به شکل سخت‌گیرانه رعایت کنند تا باعث سرایت و انتقال بیشتر نشوند. همچنین این افراد باید به توصیه‌ها و آموزش‌های گروه درمان در طی دوره نقاهت بیماری توجه ویژه کنند و تا اتمام دوره نقاهت ذکر شده از قرنطینه خارج نشوند.


این متخصص بیماری‌های داخلی خاطرنشان کرد: در صورت رعایت این اصول به طور حتم پاندمی قابل کنترل خواهد بود و شاهد پیک‌های بعدی نخواهیم بود.

 

در دسترس قرار گرفتن واکسن برای هموطنان ایرانی حداقل شش ماه تا یکسال زمان خواهد برد

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین نگرانی روزهای اخیر، وارد شدن به پیک چهارم بوده که روز به روز هم محتمل‌تر می‌شود، گفت: یکی از اتفاقات شاید نامناسبی که افتاد این بود که پخش شدن خبر ساخته‌شدن واکسن منجر به ایجاد یک حالت کم‌توجهی و القای این ذهنیت شد که داستان کرونا به سر رسیده است، در حالیکه اولا متاسفانه در دسترس قرار گرفتن واکسن برای هموطنان ایرانی حداقل شش ماه تا یکسال زمان خواهد برد و ثانیا ما هنوز در مورد تاثیر مثبت واکسن در کنترل پاندمی مطمئن نیستیم و لذا این تصور که چون واکسن ساخته شده است، پس می‌توان به شرایط عادی بازگشت، یک تصور بسیار خطرناک است.

 

خطر پیک چهارم بسیار نزدیکتر از چیزی که تصور می‌کنیم خواهد بود

نقوی‌نیا با بیان اینکه در کشور ما هم این روزها شاهد چنین تفکری هستیم، تصریح کرد: این موضوع با رفع برخی محدودیت‌ها و برگزاری مراسم مختلف و البته عید نوروزی که با دید و بازدیدها و مسافرت‌ها همراه خواهد بود، توام شده است که با در کنار هم قراردادن این مولفه‌ها می‌توان نتیجه گرفت که خطر پیک چهارم بسیار نزدیکتر از چیزی که تصور می‌کنیم خواهد بود و خبر بدتر اینکه با توجه به الگوهای آماری تعداد مبتلایان و تلفات هر پیک از پیک قبلی بیشتر است و این به منزله یک هشدار برای جامعه می‌باشد.


این پزشک اردبیلی با اشاره به توانایی ویروس در ایجاد جهش‌های مختلف که منجر به افزایش شدت سرایت و انتقال می‌شود، گفت: به عنوان تجربه شخصی بیمارانی که طی بیست روز اخیر بستری کرده‌ام به نسبت زمان مشابه چند ماه پیش بدحال‌تر و با شدت درگیری ریوی بیشتر بوده‌اند، اینکه این موضوع اتفاقی است یا به جهش‌های ویروس مربوط است منوط به انجام آزمایشات پیشرفته می‌باشد که متاسفانه فقط در تهران انجام می‌شود.


نقوی‌نیا تاکید کرد: لازم است بنده نه به عنوان یک عضو کوچک مجموعه بهداشت و درمان، بلکه به عنوان یک شهروند عرض کنم که کادر درمان و سلامت استان از دایره مدیریت و ریاست تا بدنه شاغل در مراکز درمانی افرادی بسیار دلسوز و مسئولیت‌پذیر هستند که دغدغه سلامت مردم را دارند. تلاش‌های فراوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و مجموعه علوم پزشکی استان باعث شده تا در مراکز درمانی از حیث امکانات درمان نسبت به سایر استانها کمبودی نداشته باشیم.


این پزشک اردبیلی با بیان اینکه امروز تمام درمان‌های موثر در مدیریت بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان در دسترس هستند و این مایه خوشحالی ماست، خاطرنشان کرد: اما به نظر بنده در زمان بروز پیک و اوج ابتلا مهمترین مساله کمبود فضای فیزیکی و پرسنل مرتبط می‌باشد، در چنین شرایطی تدارک و تجهیز بیمارستان‌های صحرایی به شکل استندبای می‌تواند به حل این مشکل در صورت بروز پیک کمک کند که مطمئن هستم در برنامه‌های مجموعه مدیریت دانشگاه به این امر توجه شده است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->