معاون اجرایی رئیس جمهور: تکمیل کریدورهای ریلی اولویت دولت چهاردهم است سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟
سرخط خبرها

چرا عرضه مرغ در بازار کم شده است؟

  • کد خبر: ۵۷۵۰۱
  • ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۲
  • ۲
چرا عرضه مرغ در بازار کم شده است؟
آن‌طور که پیداست، چندروزی است مرغ کامل در بازار کمیاب شده است و مردم به خرید این گوشت سفید به‌صورت تکه‌ای با قیمتی بیشتر از نرخ مصوب، مجبور هستند. گزارش ما را درباره بازار مرغ و برخی تولیدکنندگان که با انگیزه گرانی، عرضه مرغ را در مشهد کم کرده‌اند بخوانید.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ «دوسه روزی است که مرغدارها، مرغ کشتار روز را به ما نمی‌فروشند و ما هم فقط ران و سینه به‌صورت تکه‌ای می‌آوریم و می‌فروشیم.» این جملات را یکی از مرغ‌فروش‌های میدان استقلال وقتی درپوشش صاحب یک کترینگ خانگی برای خرید مرغ به او مراجعه می‌کنیم، به ما می‌گوید. آن‌طور که پیداست، چندروزی است مرغ کامل در بازار کمیاب شده است و مردم به خرید این گوشت سفید به‌صورت تکه‌ای با قیمتی بیشتر از نرخ مصوب، مجبور هستند.

با وجود فراوانی مرغ قطعه شده در بازار به‌دلیل زیاد بودن قیمت آن در شرایط تورمی کنونی و مشکلات اقتصادی مردم، خرید گوشت مرغ برای مصرف‌کنندگان عادی، سخت‌تر از گذشته شده و نبود مرغ گرم با نرخ مصوب در بازار، آن‌ها را دچار مشکل کرده است. اکنون قیمت مصوب هرکیلوگرم مرغ گرم، ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان است، اما اگر در بازار موجود باشد، تا ۲۴ هزار تومان هم به فروش می‌رسد. همچنین قیمت هرکیلو ران مرغ فله از ۲۳ هزار تومان شروع می‌شود و در بسته‌بندی تا ۲۹ هزار تومان نیز می‌رسد. همچنین قیمت هرکیلو سینه مرغ نیز بین ۲۸ تا ۳۳ هزار تومان است.


مرغ گرم، فقط تکه‌ای موجود است

صاحب مرغ‌فروشی در ادامه به ما می‌گوید: آن‌طور که مرغدار‌ها ادعا می‌کنند، قیمت مرغ پس از کشتار برایشان حدود ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان تمام می‌شود و فروش آن با نرخ مصوب، به‌صرفه نیست؛ به همین دلیل تقاضا دارند که قیمت‌ها افزایش پیدا کند.

وارد فروشگاه دیگری می‌شویم. چند عدد مرغ با روکش پلاستیکی در یخچال مغازه به چشممان می‌خورد. از فروشنده قیمت را سوال می‌کنیم. می‌گوید: ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان است و جمله‌اش را با «البته مرغ منجمد است»، تکمیل می‌کند. می‌پرسیم پس مرغ گرم چند؟ که خیلی کوتاه پاسخ می‌دهد: «نیست، گرم فقط تکه‌ای داریم. مرغدار‌ها اعتصاب کرده‌اند.»

آقای برادران، یکی دیگر از فروشنده‌های مرغ در این خیابان، نیز گوشت مرغ را فقط به‌صورت تکه‌ای می‌فروشد. از او درباره علت نبود مرغ در بازار می‌پرسیم که می‌گوید: من سواد سیاسی ندارم، فقط می‌دانم دوسه‌روزی است که مرغ فقط به‌صورت تکه‌ای برای ما می‌آید و قیمت مرغ کامل نیز از نرخ مصوب، بیشتر است که ما اجازه فروش آن را نداریم؛ برای همین چند روزی است که مشتری‌ها سرگردان شده‌اند؛ یا باید مرغ را به‌صورت تکه‌ای بخرند یا بیشتر از نرخ مصوب.

پس از کمی گشت‌وگذار در میدان استقلال سرانجام در یکی از فروشگاه‌ها مرغ گرم پیدا می‌شود، اما قیمتی که فروشنده به ما می‌گوید، با نرخ درج‌شده روی تخته وایت‌بورد که قیمت هر کیلو مرغ را ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان نشان می‌دهد، متفاوت است. او هرکیلو مرغ گرم را ۲۴ هزارتومان می‌فروشد و به قول خودش فقط چندتایی برای جور شدن جنس و راه افتادن کار مشتری آورده است.
برای پرسیدن سوال‌هایمان درباره وضعیت پیش‌آمده در بازار به‌سراغ غلام‌رضا جاجرمی، رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ‌وماهی مشهد، می‌رویم. او پس از شنیدن حرف‌های ما و تاییدی نصف‌ونیمه می‌گوید که حاضر به مصاحبه تلفنی نیست و به‌سرعت به مکالمه پایان می‌دهد.
مـرغ؛ پَـر!

باید جلوی قطعه‌کاری گرفته شود

پس از این مکالمه به‌سراغ احمد بوروغنی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی مرغداران گوشتی خراسان‌رضوی، می‌رویم. او در این‌باره به ما می‌گوید: اعتصاب مرغدار‌ها اگر بیشتر از سه یا چهار روز طول بکشد، بی‌معنی است؛ چون باتوجه‌به افزایش قیمت نهاده‌های دامی برای آن‌ها مقرون‌به‌صرفه نیست. اما مشکل اصلی، افزایش قطعه‌کاری است.
 
اکنون با توجه به نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال، ذخیره‌سازی و قطعه‌کاری بیشتر شده است. همچنین به‌دلیل باز شدن رستوران‌ها و تالارها، مصرف مرغ افزایش پیدا کرده است.
رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی مرغداران گوشتی خراسان‌رضوی ادامه می‌دهد: قطعه‌کاران، مرغ را با قیمت بیشتری نسبت‌به بازار از مرغدار می‌خرند؛ برای همین مرغداران بیشتر تمایل دارند محصول خود را به این افراد بفروشند.

به گفته بوروغنی، اکنون قیمت مصوب مرغ زنده ۱۴ هزارو ۴۰۰ تومان است و در فروشگاه‌ها نیز باید تا کیلویی ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان به فروش برسد. اما از زمان این قیمت‌گذاری تاکنون قیمت جوجه، واکسن، دارو و نهاده‌های دامی افزایش یافته است. مثلا نرخ مصوب جوجه قبلا ۲۵۰۰ تومان بود، اما حالا به ۴۲۰۰ تومان رسیده است. همچنین پیش از این، قیمت نهاده‌های دامی دولتی به‌علاوه هزینه حمل‌ونقل کمتر بود. مثلا هرکیلو ذرت، ۱۰۹۰ تومان بود، اما حالا ۲۲۵۰ تومان شده یا قیمت هر کیلوگرم سویا از ۳۰۰۰ تومان به ۳۹۰۰ تومان رسیده است.

او در پاسخ به این سوال که وضعیت تامین نهاده‌های دامی برای مرغداران چگونه است، نیز می‌گوید: دولت ۴ کیلو نهاده دامی به ازای هر مرغ با متوسط وزن ۲ کیلوو ۲۰۰ گرم به مرغداران می‌دهد، اما مرغداری‌ها می‌خواهند وزن طیور خود را به بیشتر از ۳ کیلوگرم افزایش دهند، درصورتی‌که باید فرهنگ پرورش مرغ تغییر کند، زیرا دولت می‌گوید ما نهاده را برای پرورش گوشت مرغ می‌دهیم نه برای اینکه چربی تولید شود؛ چون با افزایش وزن مرغ، عملا چربی تولید می‌شود.
 
رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی مرغداران گوشتی خراسان‌رضوی با تاکید بر اینکه اکنون مرغ به اندازه کافی تولید می‌شود و در این زمینه مشکلی وجود ندارد، می‌افزاید: باتوجه‌به میزان هزینه‌ها، باید تغییراتی در نرخ مصوب مرغ ایجاد شود و همچنین برای ورود گوشت مرغ به بازار با نرخ مصوب، باید کمی جلوی قطعه‌کاری‌ها گرفته شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
وحید
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۶
0
3
چه وضعشه آخه شب عید مرغ پیدا نمیشه واقعا خجالت آوره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۱
0
0
اگه بناباشه ثناری به حقوقها اضافه کنیدوکالاها نایاب وبعدگران بشوند چه فایده ای داره بازم که سفره ها خالی میماند .خدایا مددی کن
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->