«ریشا» شیر نر باغ وحش مشهد تلف شد خدمت رسانی هلال احمر خراسان رضوی به ۱۶۰ هزار مسافر نوروزی تصادفات جاده‌ای نوروز تاکنون ۶۱۷ نفر را به کام مرگ فرو کشیده است (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) تداوم سرما و بارش در خراسان رضوی (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت بهداشت: هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود پشت پرده خرید و فروش اموال دزدی| دستگیری بیش از هفت هزار مالخر در یکسال! شدیدترین تصادفات رانندگی در کدام استان‌ها اتفاق افتاد؟ (۹ فروردین ۱۴۰۳) دغدغه‌ای برای اقامت زائران نوروزی در مشهد وجود ندارد اهدای عضو به سه بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید (۹ فروردین ۱۴۰۳) اعتراف تبعه خارجی به ۳۰ فقره سرقت سریالی (۹ فروردین ۱۴۰۳) کشف جسد زن غرق شده در گنجگون بویراحمد (۹ فروردین ۱۴۰۳) تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) درگیری خونین در قبرستان یاسوج دو کشته برجای گذاشت (۹ فروردین ۱۴۰۳) ورود مسافران به مشهد از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر عبور کرد | میانگین ظرفیت اشغال واحد‌های اقامتی مشهد به ۴۱ درصد رسید+ فیلم ٣٨ خودرو طی ٢۴ ساعت گذشته در مشهد توقیف شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) افزایش تعداد کشته‌شدگان تصادف ۲ خودرو در محور دامغان - جندق به ۹ نفر + تصاویر (۹ فروردین ۱۴۰۳) ثبت نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۸ فروردین آغاز می‌شود فروش بلیت قطار‌های نیمه دوم فروردین از امروز آغاز شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) فرودگاه مشهد در رتبه دوم پر ترددترین فرودگاه‌های کشور در نوروز ۱۴۰۳ قرار گرفت بانک شیر مشهد در روز‌های کاری ایام نوروز فعال است
سرخط خبرها

خط تولید واکسن کرونا در ایران خرداد ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد

  • کد خبر: ۵۸۰۹۰
  • ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۹
خط تولید واکسن کرونا در ایران خرداد ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تجهیزات خط تولید واکسن در موسسه برکت خریداری شده و در حال نصب است و تا خرداد ۱۴۰۰ که واکسن کرونا برکت تایید شود، این خط تولید نیز به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز، مینو محرز درباره روند تولید واکسن کرونا در ایران افزود: واکسنی که در موسسه برکت بر آن نظارت دارم، یک واکسن با تکنولوژی ویروس ضعیف شده است که پس از گذراندن موفقیت آمیز فاز حیوانی روی میمون، به فاز اول مطالعه انسانی رسیده است. این مرحله بر روی ۵۶ نفر انجام می‌شود. دوز اول آن برای اکثر این افراد تزریق شده است. پس از تزریق دوز اول واکسن، دوز دوم نیز پس از دو هفته انجام می‌شود. عده‌ای از افرادی که در سری اول واکسن کرونای ایرانی گرفتند، دوز دوم هم دریافت کرده اند.

 

وی افزود: فاز اول کارآزمایی بالینی انسانی این واکسن برای بررسی ایمنی واکسن است. خوشبختانه تاکنون واکسن کرونای برکت عارضه جدی و قابل توجهی نداشته و اگر مساله‌ای بوده گذرا بوده است. البته در این مرحله در روز ۲۱ و ۲۸ پس از تزریق میزان آنتی بادی در بدن افرادی که تحت مطالعه هستند بررسی می‌شود، اما بررسی میزان اثربخشی و ایمنی زایی واکسن در فاز دوم کارآزمایی بالینی انجام می‌شود که روی ۳۰۰ نفر است.

 

محرز ادامه داد: احتمالا فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا برکت تا قبل از عید انجام و فاز سوم مطالعه انسانی به بعد از عید و بهار ۱۴۰۰ موکول می‌شود و اگر همه روند تولید و مطالعات خوب پیش برود، خرداد ۱۴۰۰ واکسن کرونا ایرانی در اختیار مردم خواهد بود.

 

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این پرسش که آیا تجهیزات خط تولید واکسن کرونا در ایران موجود است یا نه گفت: در موسسه برکت خط تولید واکسن کرونا در حال تجهیز است. از قبل هم تا حدی این تجهیزات را داشته، ولی در حال تکمیل و تجهیز بیشتر است. تجهیزات جدید خط تولید واکسن در این موسسه در حال نصب است و در خرداد سال آینده که واکسن تایید می‌شود، این موسسه قادر خواهد بود ماهانه چندین میلیون واکسن تولید کند.

 

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در مورد واکسن کرونا موسسه رازی نیز تا جایی که می‌دانم، آنتی ژن ویروس را از چین وارد کرده اند و روی حیوان این واکسن را تست کرده اند و اخیرا به فاز مطالعه انسانی رسیده اند، اما واکسنی که در موسسه برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تولید می‌شود، ویروس آن از بیمار ایرانی گرفته شده و ضعیف شده است.

 

به گزارش ایرنا، همزمان با تلاش محققان و دانشمندان ایرانی در حدود ۱۱ شرکت دانش بنیان برای تولید واکسن کرونا، خرید واکسن خارجی نیز شروع شده است و پنجشنبه اولین محموله خریداری شده، واکسن اسپوتنیک V از روسیه است وارد کشور شده است. محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو هفته گذشته در نشست خبری اعلام کرد: فعلا ورود ۵۰۰ هزار دوز از واکسن اسپیوتنیک V از روسیه قطعی شده که به تدریج وارد کشور می‌شود، اما تلاش سازمان غذا و دارو واردات حدود دو میلیون دوز از این واکسن است که در حال چانه زنی هستیم.

 

شانه ساز گفت: پس از واکسن اسپوتنیک روسیه خریداری‌های بعدی ایران از هند، چین و کوبا خواهد بود.

پس از آن سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد که حدود ۴.۲ میلیون واکسن آسترازنکا نیز از سبد کوواکس به زودی وارد کشور می‌شود.

 

ایران با پرداخت بیش از ۵۰۰ میلیون دلار خدود ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن از سبد کوواکسن که با نظارت سازمان بهداشت جهانی مدیریت و توزیع می‌شود، خریداری کرده است. واکسن‌های کوواکس از مجموعه واکسن‌های مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است و این سازمان تاکنون سه واکسن فایزر- بیو ان تک، مدرنا و آکسفورد- آسترازنکا را تایید کرده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->