آخرین وضعیت لایحه منع خشونت علیه زنان از زبان معاون امور زنان رئیس جمهور واکنش وزیر علوم درباره وضعیت دانشجویان دارای محکومیت سخنگوی دولت: تماس ها و ادامه مذاکرات با اروپا در هیئت دولت مورد تاکید قرار گرفت تل‌آویو: حمله به بیمارستان ناصر به دستور فرماندهان ارتش اسرائیل انجام شد آمار هولناک سازمان ملل از شهدای کرانه باختری از آغاز جنگ غزه تا امروز (۵ شهریور ۱۴۰۴) وزیر آموزش و پرورش: مدارس از اول مهرماه به‌شکل حضوری آغاز می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی مطرح کرد: ضرورت تشکیل قرارگاه ویژه دهه آخر صفر در مشهد | امسال خدمات به زائران دهه آخر صفر منسجم‌تر از سال‌های گذشته بود دبیر شورای نگهبان: خدشه‌ای به اتحاد مقدس حول محور منافع ملی وارد نشود گروسی: اروپا منتظر همکاری تهران با آژانس است دو میلیون و سیصد هزار زائر حسینی ارز اربعینی دریافت کردند سردار فدوی: حرف های اختلافی در زمان جنگ مطرح نشود اعضای هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس برای سال دوم انتخاب شدند بخش کنسولی سفارت ایران در استرالیا از ادامه خدمات دهی به اتباع ایرانی و خارجی خبرداد انتقاد تند نماینده تهران به ورود ماموران آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران تأکید پژمان‌فر بر عملیاتی‌شدن وعده وزیر کشور برای زیرساخت‌های مشهد برای پذیرایی از ۷ میلیون زائر انتقاد ثابتی به تصمیم شورای امنیت ملی درباره ورود ماموران آژانس به ایران هجوم حامیان فلسطین به کارخانه اسلحه‌سازی مرتبط با رژیم صهیونیستی در انگلیس قالیباف: مصوبه اصلاح حقوق کارکنان دولت در سال جاری غیرقانونی است فرمانده کل ارتش: باید همواره قوی و مقتدر باقی بمانیم ادعای رسانه های غربی: حفاظت از گروسی در اتریش، ۲۴ ساعته شد تحلیلگر آمریکایی: رویکرد ایران، صبر راهبردی و ایستادگی در برابر فشار‌های خارجی است معاون رئیس جمهور خواهان ورود دادستان به موضوع تهمت جاسوسی علیه رئیس‌جمهوری شد اختصاص اعتبار ۲ هزار میلیاردی برای پروژه قطار برقی مشهد - تهران (۵ شهریور ۱۴۰۴) عملکرد ضعیف تبصره ۱۵ در ایجاد اشتغال؛ تنها ۲ درصد منجر به اشتغال پایدار شده است تشکیل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور با هدف دفاع از حقوق هم‌وطنان اخراج حدود ۳ هزار نفر از کارکنان دولت در مجلس بررسی خواهد شد سخنگوی فراجا: تروریست‌های ایرانشهر مجازات شدند + فیلم
سرخط خبرها

میانجیگری تهران - واشنگتن؛ دوحه جا پای مسقط می‌گذارد؟

  • کد خبر: ۵۸۹۶۸
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۹
میانجیگری تهران - واشنگتن؛ دوحه جا پای مسقط می‌گذارد؟
وزیر امور خارجه قطر با قدردانی از همراهی و همکاری ایران در دوره تحریم‌ها علیه این کشور، بیان کرد: امیدواریم با بازگشت آمریکا به برجام، هرچه سریع‌تر مشکلات و تحریم‌ها در چارچوب این توافق حل و فصل شود
به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر در رأس هیئتی متشکل از وزیر راه این کشور به تهران سفر کرد و با حجت‌الاسلام حسن روحانی دیدار کرد. در این ملاقات، رئیس جمهور با اشاره‌به تحولات اخیر در کشور آمریکا و پایان ترامپیسم در این کشور و اعلام سیاست‌های متفاوت از‌سوی دولت جدید این کشور از‌جمله تمایل به بازگشت به برجام، بیان کرد: امروز برای همه دنیا ثابت شده است که سیاست فشار حداکثری شکست خورده است و دولت جدید آمریکا چاره‌ای جز جبران اشتباهات دولت قبل و عمل به تعهدات قانونی ندارد.
 
وزیر امور خارجه قطر با قدردانی از همراهی و همکاری ایران در دوره تحریم‌ها علیه این کشور، بیان کرد: امیدواریم با بازگشت آمریکا به برجام، هرچه سریع‌تر مشکلات و تحریم‌ها در چارچوب این توافق حل و فصل شود و در این راه، قطر از هرگونه مساعدت برای شکل‌گیری این اتفاق دریغ نخواهد کرد.


قطر می‌تواند نقش میانجیگر را بازی کند؟

یک تحلیلگر سیاست خارجی با اشاره‌به سفر وزیرخارجه قطر به ایران و احتمال میانجیگری آن بین تهران و واشینگتن بر این مسئله تأکید می‌کند که بهبود روابط دو کشور به میانجیگری و کانال ارتباطی نیازی ندارد. امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با «انتخاب» ضمن اشاره به سفر وزیرخارجه قطر به ایران، گفت: ما در ۴۰‌سال گذشته که روابط بین ایران و آمریکا دائم در تنش و چالش و بحران بوده است، شاهد تلاش کشور‌های منطقه‌ای، اروپایی و غیراروپایی برای بهبود روابط بین ایران و آمریکا بودیم و در این جهت قدم‌هایی نیز برداشتند.
 
اخیرا نیز کشور قطر که روابط خوبی با ایران و همچنین آمریکا دارد، تمایل خود را برای ورود به این مسئله اعلام کرده است. واقعیت این است که منافع ملی قطر مانند سایر کشور‌های حوزه خلیج فارس تاحدود زیادی تحت تأثیر روابط بین ایران و آمریکاست، ولی اینکه آیا این اقدامات می‌تواند نتیجه‌بخش باشد، چندان قابل پیش‌بینی و تصور نیست.
 
 

تحلیل روزنامه کویتی از رایزنی سیاسی وزیر خارجه قطر با مقامات ایرانی

روزنامه کویتی «القبس» درباره رفت و آمد مقامات قطری به ایران و عراق در مقطع اخیر در یادداشتی با عنوان «قطر نقش آتش‌نشان را ایفا می‌کند»، نوشت: «با توجه به اینکه شرایط امنیتی منطقه در سایه اقدام ایالات متحده آمریکا در ترور فرمانده نیروی قدس سپاه و پاسخ ایران با حمله موشکی به پایگاه عین الاسد در عراق به نقطه حساسی رسیده است، کشور‌هایی عربی در حوزه خلیج (فارس) سعی می‌کنند با تحرکات دیپلماتیک مانع تشدید این تنش‌ها شوند که تبعات و آثار آن متوجه کل منطقه می‌شود.»

یک مقام عرب حوزه خلیج فارس هم در گفتگو با القبس تاکید کرد: «حوادث اخیر همه کشور‌های عربی حوزه خلیج (فارس) را بر آن داشت که مثل کبوتر‌های نامه‌رسان خواهان دعوت به ثبات منطقه، دوری گزیدن از زبان جنگ و تلاش برای دستیابی به صلح شوند و آنچه قطر انجام می‌دهد گامی برای خاموش کردن آتش بحران کنونی است.» وی با اشاره به اینکه در آمریکا نه جمهوری‌خواهان و نه دموکرات‌ها خواهان ورود به جنگی جدید نیستند، گفت: عرب‌ها تلاش می‌کنند ایران و آمریکا را پای میز مذاکرات جدیدی آورند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->