واکنش نمایندگی ایران به دروغ‌پردازی اسرائیل علیه تهران در المپیک یاوه گویی ترامپ درباره ترور احتمالی خودش و ایران نشست استانداران با حضور وزیر کشور در مشهد برگزار شد شکست خفت بار رژیم صهیونیستی در پروژه غرق کردن تونل‌های غزه کشته‌های ارتش اسراییل به ۶۸۷ نفر رسید هدیه متفاوت دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب به مسعود پزشکیان رهبر معظم انقلاب: جریان جهانی حمایت از فلسطین متاثر از روح انقلاب اسلامی است+فیلم نخست وزیر پاکستان: تهدید‌های تروریستی از کشور‌های همسایه را تحمل نمی‌کنیم عربستان از پروژه‌های بلند پروازانه دست می‌کشد اخلاقی: نباید با مرزبندی میان مجلس و دولت این دو قوه را به سمت تنش ببریم پادشاه اردن پارلمان این کشور را منحل کرد هشدارها درباره تشدید عضوگیری آنلاین داعش از میان نوجوانان اروپا ایران از توافق حاصله در مورد یمن استقبال کرد مدافعان «سوباشی» با رشادت و ازخودگذشتگی، امنیت کشور را حفظ کردند وحیدی: ماندگاری زائران اربعین در کشور عراق بیشتر از ۷ روز نباشد گزینه‌های ریاست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس مشخص شدند وزارت دفاع ارمنستان گزارش‌ها درباره امضای قرارداد تسلیحاتی با ایران را تکذیب کرد مقامات آذربایجان و رژیم صهیونیستی درباره مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو کردند پوتین با اسد در کاخ کرملین دیدار کرد عملکرد جاوید رحمان به گزارش ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران
سرخط خبرها

کارشناسان آمریکایی: «بایدن» بدون پیش‌شرط به برجام بازگردد

  • کد خبر: ۵۹۰۷۴
  • ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۱
کارشناسان آمریکایی: «بایدن» بدون پیش‌شرط به برجام بازگردد
به گزارش «نیوزویک»، طبق یک نظرسنجی جدید از کارشناسان امور خاورمیانه، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا باید پیش از آغاز هرگونه مذاکراتی درباره مسائل مربوط به ایران، به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با این کشور بازگردد.
عاطفه همایونی  | شهرآرانیوز؛ به گزارش «نیوزویک»، طبق یک نظرسنجی جدید از کارشناسان امور خاورمیانه، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا باید پیش از آغاز هرگونه مذاکراتی درباره مسائل مربوط به ایران، به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با این کشور بازگردد.
 
پژوهشی به نام «سنجش پژوهشگران خاورمیانه» نشان می‌دهد که ۶۷درصد از کارشناسان باور دارند که سیاست خارجی راهبردی‌ای که به احتمال زیاد «نتایج مطلوب» برای آمریکا دربر خواهد داشت، بازگشت «فوری» جو بایدن به برجام فعلی، بدون مذاکره درباره شروط دیگر با ایران است. همچنین در این نظرسنجی که روز سه‌شنبه منتشر شد، ۷۵ درصد از کارشناسان معتقد بودند که بازگشت ایالات‌متحده آمریکا به این توافق، احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای در دهه آینده را کاهش می‌دهد.
 
شبلی تلحمی، در مصاحبه با «نیوزویک» می‌گوید: «نتیجه این گزارش غافلگیرکننده بود.» وی که استاد کرسی انور سادات برای صلح و توسعه در دانشگاه مریلند و از کارشناسان اندیشکده بروکینگز است، این نظرسنجی را برپایه دو سؤال اساسی درباره آنچه آمریکا باید در رابطه با ایران انجام دهد، طراحی کرده است. تلحمی می‌گوید مذاکرات مجدد درباره توافق هسته‌ای از دو جهت برای آمریکا مشکل‌ساز خواهد بود.
 
اولین مورد این است که آمریکا باید با متحدان خود، ازجمله شرکای مهم اروپایی‌اش، که پیش‌تر در این توافق شرکت داشته‌اند، به صورت یک‌جانبه مذاکره کند. مورد دوم، ترس از این مسئله است که رسیدن به یک توافق مجدد، غیرممکن باشد. وی افزود که به تعویق‌انداختن روند مذاکرات امکان «تشدید نظامی» را فراهم می‌کند، که اکثر جامعه آکادمیک با آن مخالف هستند: فقط یک‌درصد از افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، از اقدام نظامی علیه ایران حمایت می‌کنند.
 
این نظرسنجی، به عنوان یک پروژه مشترک میان مرکز نظرسنجی دانشگاه مریلند و پروژه علوم سیاسی خاورمیانه در دانشگاه جورج واشینگتن، از تاریخ ۸ تا ۱۵ فوریه سال جاری انجام شد و ۵۲۱ کارشناس از انجمن مطالعات خاورمیانه و بخش خاورمیانه و شمال آفریقا از انجمن علوم سیاسی آمریکا در آن شرکت کردند.

بازگشت به برجام فعلی، همچنین به معنای لغو تحریم‌های ایران است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در سال ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و تحت کارزار فشار حداکثری خود، تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرد. تلحمی می‌گوید: «تحریم‌های ثانویه، شرکت‌های جهانی‌ای که با ایران تجارت می‌کردند را نیز شامل می‌شد.» طبق نتایج این نظرسنجی، فقط ۴ درصد از کارشناسان خاورمیانه طرفدار ادامه کارزار فشار حداکثری علیه ایران بودند. تلحمی با اشاره به سخنان بایدن درباره لغو‌نکردن تحریم‌های ایران می‌گوید: «شما دارید زمانتان را از دست می‌دهید.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->