از رونق سرمایه‌گذاری تا تحول شرکت توسعه گردشگری| مدیران شهر از راهکار‌های تسهیل زیارت می‌گویند مشهد، شهر ظرفیت‌های چشمگیر در حوزه گردشگری| خبر‌های خوب از تحول در شرکت توسعه گردشگری شهرداری در راه است+فیلم بازگشایی راست‌گرد چهارم پل نوغان مشهد پس از ۲۰ سال انتظار مدیر منطقه هفت شهرداری مشهدمقدس منصوب شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مخالفت شورای نگهبان با یک مصوبه شورای شهر مشهد چه بود؟ درباره قاسم ارفع که فردوسی را دوباره دفن کرد | یَلی بیرون شاهنامه فاضلاب سرگردان و دردسر‌های مردم مشهد شهردار مشهد مقدس: روابط عمومی، آینه تمام‌نمای عملکرد سازمان و پل ارتباطی میان شهروندان و مدیریت شهری است شهردار منطقه ۴ مشهد مقدس: ساخت شهر بدون ترویج فرهنگ شهدا، ناتمام است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم جو نسبتاً پایدار و احتمال بارش باران در برخی نقاط روابط عمومی نوین صدای مردم، زبان توسعه «باره توس» بی‌بار مانده است | دیوار دورتادور شهر تابران توس نیازمند بازسازی است توسعه و توازن شهری مشهد با ساخت بوستان ۷۳ هکتاری «کرامت» ثبت یک روز آلوده دیگر در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اشتغال مجدد بازنشستگان تأمین اجتماعی، مستمری را قطع می‌کند آماده‌باش شهرداری برای مواجهه با سیلاب احتمالی در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴٠۴) وضعیت قرمز آلودگی هوا در مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت آبادگران معرفی شدند در ستایش حکیم توس؛ نگاهی به تازه‌ترین کتاب‌ها درباره فردوسی و شاهنامه رویداد تولید پوستر و اکران شهری «برای خدمت» در مشهد برگزار شد + فیلم مسیرهای ویژه گردشگری در مشهد راه‌اندازی می‌شود
سرخط خبرها

بارندگی در خراسان رضوی ۴۴ درصد کاهش یافته است

  • کد خبر: ۵۹۳۵۱
  • ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۹
بارندگی در خراسان رضوی ۴۴ درصد کاهش یافته است
مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی از کاهش ۴۴ درصدی میزان بارندگی در این استان طی سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه دوره آماری خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن عراقی‌زاده افزود: از ابتدای سال زراعی جاری یعنی آغاز مهر ماه گذشته تاکنون ۵۲ میلیمتر باران در استان خراسان رضوی باریده است.

 

وی حجم بارندگی خراسان رضوی را در مدت مشابه دوره آماری بلندمدت ۹۲ میلیمتر ذکر و بیان کرد: حجم نزولات آسمانی در این استان ظرف سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه پارسال هم ۴۹ درصد کمتر شده است.

 

مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی در ادامه  به حجم بارش در مشهد نیز اشاره و بیان کرد: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۴۳ میلیمتر باران در این کلانشهر مشهد باریده است.

 

وی ادامه داد: این حجم بارندگی در مشهد نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت ۵۹ درصد و نسبت به پارسال ۴۵ درصد کاهش داشته است.

 

عراقی‌زاده گفت: بیشترین حجم نزولات آسمانی در خراسان رضوی ظرف همین مدت در شهر ریوش مرکز شهرستان کوهسرخ واقع در جنوب غربی استان به میزان ۱۲۰ میلیمتر گزارش شده است.

 

وی افزود: مقایسه دوره‌ای حجم بارش در ریوش نشانگر افزایش اسن بطوری که نسبت به دوره آماری ۱۴ درصد و نسبت به پارسال ۴۴ درصد بیشتر شده است.

 

مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: بر این اساس همه شهرستان‌های این استان به کوهسرخ نسبت به سال زراعی گذشته و دوره آماری بلندمدت شاهد کاهش بارندگی بوده‌اند.

 

وی گفت: بیشترین حجم کاهش نزولات آسمانی در بین شهرستان‌های خراسان رضوی مربوط به نیشابور واقع در غرب میانه و جغتای واقع در غرب این استان به میزان حدود ۷۰ درصد کمتر نسبت به دوره آماری ثبت شده است.

 

خراسان رضوی با ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومترمربع (۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۶۵۹ هکتار) وسعت، معادل هفت درصد مساحت کل کشور شامل ۳۳ شهرستان، ۸۱ شهر، ۷۹ بخش، ۱۷۵ دهستان و سه هزار و ۲۸۱ روستا است.

 

این استان منطقه‌ای خشک و نیمه‌خشک است، زیرا ۷۵ درصد وسعت آن در اقلیم بیابانی یعنی خشک، نیمه‌خشک و فراخشک قرار دارد.

 

یک میلیون و ۶۵۱ هزار و ۵۱۱ هکتار از زمین‌های خراسان رضوی در مناطق بیابانی متاثر از کانون‌های فرسایش بادی قرار دارد که شامل حدود ۳۰ درصد از وسعت استان است. خراسان رضوی دارای ۱۵ کانون بحرانی فرسایش بادی در ۱۷ منطقه و ۱۵ شهرستان است.

 

همچنین وسعت مراتع خراسان رضوی شش میلیون و ۵۶۶ هزار و ۲۹ هکتار معادل ۵۶ درصد از کل مساحت استان است.

 

مساحت جنگل‌های خراسان رضوی نیز با محاسبه بیشه‌زارها، درختچه‌ها و جنگل‌های دست کاشت حدود یک میلیون هکتار یعنی ۸،۵ درصد از کل وسعت استان را شامل می‌شود.میانگین بارندگی نرمال در خراسان رضوی ۲۱۰ و در کشور ۲۴۰ میلیمتر است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->