به گزارش شهرآرانیوز؛ حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه هیات دولت گفت: قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که ما نظرات خود را درباره آن داشتیم. اما به هرحال وقتی تصویب شد طبق قانون اساسی باید اجرا میکردیم و آییننامههای آن نوشته شد. این قانون قانونی است که میخواهد ساختمانی را محکم کند، اما اگر درست و حساب شده اجرا نشود، تمام ساختمان را تخریب میکند. پس خیلی مراقبت میخواست که به قانون عمل کنیم، اما روابط خود را با آژانس حفظ کنیم و به دنیا بگوییم که ما در زمینه انرژی هستهای صلح آمیز حرکت میکنیم.
روحانی ادامه داد: اگر به آژانس بگوییم بیرون برود قضاوت دنیا این میشود که کار ما غیرصلح آمیز است. دولت جمهوری اسلامی ایران مثل همیشه کار بسیار بزرگی در این زمینه انجام داد؛ چرا که این دولت تدبیر و امید است و همه جا باید ثابت کند که تدبیر دارد. دولت هم قانون مجلس شورای اسلامی را اجرا کرد و ذرهای از آن کوتاه نیامد و نه ۹۹.۹ درصد بلکه صد درصد آن را اجرا کرد، اما هنرمندانه و هوشمندانه به گونهای عمل کرد که آژانس هم گفت ایران نمیخواهد همکاری نکند، آنها هم گفتند که قانون است، ولی ایران قصد همکاری نکردن ندارد.
وی در ادامه یادآور شد: روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه همین هفته از روزهای بسیار خوب برای دولت تدبیر و امید و از روزهای ماندنی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران و دولت بود. ما قانون را احسن وجه اجرا کردهایم. هم قانون اجرا شد هم آرامش در دنیا برقرار شد. مگر ما میخواهیم دنیا را علیه خود بشورانیم؟ اگر کسی بخواهد این توافق بین دولت ایران و آژانس را مخدوش کند در زمین دشمن بازی کرده و معلوم است اهداف دیگران اجرا و عمل میشود.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه مساله بسیار مهمی پیشرو داریم که همه باید به آن توجه کنیم، عنوان کرد: شخص من به عنوان رییس جمهور جامعه اصل ۱۱۳ قانون اساسی بر روی دوشم سنگینی میکند و واقعا میخواهد استخوانهای پشت را بشکند. اصل ۱۱۳ رییس جمهور را مسئول اجرای قانون اساسی میداند یعنی هرکجای قانون صدمه ببیند این رییس جمهور است که باید فریاد بزند و از همه توانش استفاده کند. این اصل کاملا روشن است و هیچ نیازی به تفسیر ندارد و از واضحات و بدیهیات است. رییس جمهور مسئول اجراست و نه ناظر و وظایفش خیلی بالاتر از نظارت است.
وی همچنین اظهار کرد: چهطور در جامعه ببینیم مهمترین اصل قانون اساسی نسبت به قوای سهگانه یعنی اصل ۵۷ که استقلال سه قوه را تصریح میکند اجرا نمیشود. طبق این اصل هیچ قوهای حق ندارد در امر قوای دیگر دخالت کند. ما مداخله نداریم و قوای سهگانه از هم استقلال دارند. باید به معنی استقلال هم توجه کنید. در پایان اصل ۵۷ تصریح میکند این قوا از یکدیگر مستقل هستند. از طرفی قانون اساسی در اصل ۶۰ تصریح میکند جز در مواردی که مسئولیت به عهده مقام معظم رهبری است اجرا در کشور به غیر از آن استثنا به عهده رییس جمهور است. طبق قانون اساسی کسی که بار اجرا روی دوش اوست رییس جمهور و وزرا هستند. ما نباید این قانون اساسی را به تعطیلی بکشانیم. ما نباید بگذاریم قانون اساسی تخریب شود.
روحانی در ادامه تصریح کرد: اینکه حالا به یک فرد به نام حسن روحانی اهانت بکنند مهم نیست، اما عنوان ریاست جمهوری غیر از فرد است و این عنوان را کسی حق ندارد تخریب کند. این وظیفه همه ماست که عنوان را حفظ کنیم. مخصوصا در شرایطی که ما به انتخابات ریاست جمهوری نزدیکیم و میخواهیم مردم مشارکت حداکثری داشته باشند؛ این جوری مشارکت حداکثری داشته باشند؟ مشارکت کنند که چه کنند؟ که رییس جمهور را انتخاب کنند و آن رییس جمهور از فردای انتخاب تابلو و سیبل همه تیرهای زهراگین و فحاشی و تهمت شود؟ خوب برای چه مردم این کار را بکنند مگر بیکارند که پای صندوق رای بروند؟ من میترسم دستی پشت پرده در کار باشد و بخواهند مردم را از انتخابات مایوس کنند و به مردم بگویند میخواهید کجا بروید و چه کسی را انتخاب کنید. اراده دست ماست نه دست شما. شما مردم کارهای نیستید.
وی همچنین تاکید کرد: نگذارید یک همچین فکری پشت پرده توسعه پیدا کند. تمام آنهایی که توسط مردم انتخاب میشوند و یا توسط مردم انتخاب نمیشوند بلکه انتصاب میشوند، ولی طبق قانون انتصاب میشوند دارای احترام و جایگاه خودشان هستند. حواس ما در این شرایط حساس خیلی باید جمع باشد. البته ما گاهی تیرها را نمیبینیم و سوزش آن را از پشت سر حس میکنیم، چون ما در میدان جنگیم و آنها آن پشت سر هستند و از پشت سر پرتاب میکنند. رو به رو دشمن است و سوزش سینه ما مال تیرهای دشمن در میدان جنگ است، اما از پشت سر سوزشها مال تیرهایی است که از پشت میآید.
رییس جمهور با اشاره به اینکه مثل اینکه یادمان رفته در شرایط جنگ هستیم و تروریسم اقتصادی هنوز ادامه دارد، خاطرنشان کرد: مثل اینکه یادمان رفته در این شرایط سخت کرونایی تحریم و کرونا از دو طرف برایمان مشکل ایجاد میکند مثل اینکه توصیههای مقام معظم رهبری را فراموش میکنیم. چند بار رهبری تاکید کند که احترام، وحدت و ادب اسلامی را رعایت کنید؟ ایشان باید هر هفته و هر روز توصیه کند؟ چرا گوش نمیکنید؟ وقتی مقام معظم رهبری بر موضوعی تاکید میکند باید تا آخر عمر آویزه گوش باشد و به آن عمل کنیم.
روحانی همچنین بیان کرد: نگذاریم مردم مایوس شوند. اداره کشور پیچیدگیهای فراوانی دارد و اجرای آن کار سادهای نیست. با احساسات، هیجانات و فریاد و شعار که نمیشود کشور را اداره کرد و برابر دشمن مقابله و برنامه کرد. آنچه امروز از هر چیزی مهمتر است وحدت، اتحاد و انسجام مخصوصا بین قوا. ما نباید رو به روی هم قرار بگیریم. باید کنار هم باشیم. باید دستگیری کنیم نه مچگیری. آن چیزی که میتواند دشمن را شکست دهد قانون نیست بلکه وحدت است.
وی با اشاره به اینکه اتحاد، یکپارچگی و مردم میتوانند دشمنان را شکست دهند و نوشتن یک خط روی یک کاغذ نمیتواند کاری کند، اظهار کرد: نگذاریم مردم نسبت به آیندهای که باید خوشبین باشند مایوس شوند و ذهنشان مخدوش شوند، مگر حق داریم با تریبون و میکروفنی که در اختیارمان است با اعصاب مردم بازی کنیم؟ مگر اعصاب مردم مال ماست؟
بر اساس این گزارش، روحانی ادامه داد: دولت جدید آمریکا عملیات تروریستی اقتصادی را فورا متوقف کند. ما در برجام حرف میزنیم و بر برجام حاضر نیستیم حرف بزنیم. از این خبرها نیست که بخواهید دو ماده به برجام اضافه کنید.