گروه اقتصاد| با گذشت بیش از 2 ماه از صدور حکم پرونده 120 جلدی پدیده بالاخره اولین اطلاعیه دادگستری درباره فرایند اجرای حکم دادگاه صادر شد، اطلاعیهای که تنها حاوی 2 خبر جدید بود و مابقی اطلاعات آن طی این مدت بارها اعلام شده است. خبر اول رد مال 200 میلیارد تومانی متهمان پرونده پدیده به این شرکت بود، 200 میلیارد تومانی که روز گذشته موجب تماس مکرر سهامداران پدیده با این شرکت شد و رئیس هیئت مدیره را واداشت تا تصریح کند این رقم نقد نیست و در قالب سهام و اموال به شرکت پدیده منتقل شده است. دومین خبر در اطلاعیه دادگستری مربوط به تحقیقات دستگاه قضا از مسئولان متخلف در پرونده پدیده بود و همینطور فراخوان 25 دلال دیگر سهام این شرکت که عاقبت کارشان احتمالا رد مال خواهد بود.
بر اساس گزارش سایت میزان، دادگستری خراسان رضوی در این اطلاعیه هشتبندی تلاش کرده است به سؤالات سهامداران درباره چگونگی اجرای احکام دادگاه پاسخ دهد. بر اساس بند اول این اطلاعیه، تعهدنامهداران شرکت به وضعیت سهامداری تبدیل شدهاند. این مسئله از طریق سامانه قابل رؤیت است. تعهدنامههایی که افراد سابقا دریافت کرده بودند ابطال و از درجه اعتبار ساقط است. لذا خرید و فروش آنها فاقد وجاهت است. در بند دوم این اطلاعیه به سهامدار شدن طلبکاران پدیده اشاره شده است. در بند سوم این اطلاعیه آمده است که پس از تبدیل وضعیت طلبکاران و تعهدنامهداران به سهامداری، اداره شرکت به صورت کلی در اختیار سهامداران قرار میگیرد. با این حال، سهامدارانی که سهم بیشتری دارند نقش برجستهتری در تصمیمهای شرکت خواهند داشت.
در بند چهارم این اطلاعیه به خواسته چندساله سهامداران برای ورود سهام پدیده به بورس اشاره و اعلام شده که پس از صدور حکم دادگاه، جلسات متعددی در سطح کلان برای تحقق این مسئله برگزار شده است. بند پنجم بر تحقق سهام جبرانی تأکید کرده است تا سهامداران در این باره نگرانی نداشته باشند.
بند ششم به بازگشت منابع مالی پدیده از طریق برخورد با دلالها اشاره میکند. بر اساس این بند، پس از شروع فرایند اجرای حکم تاکنون همه دلالان به جز یک نفر تسویهحساب کردهاند. از این رهگذر، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به شرکت پدیده مسترد شده که در قالب سهام، واحد تجاری و سایر اموالی است که پس از کارشناسی به پدیده منتقل شده است. این موضوع با توجه به اینکه رد مال به شرکت صورت پذیرفته است، در کل به نفع سهامدارانی است که در این مجموعه شریکاند. بند هفتم نیز به ایجاد شرایط مناسب برای سرمایهگذاری در پدیده اشاره میکند و از سهامداران خواسته است با ایجاد فضایی آرام باعث شوند روند سرمایهگذاریها سرعت بیشتری بگیرد. در نهایت، در بند هشتم به رسیدگی به وضعیت سایر دلالها و مسئولان دخیل در ایجاد مشکلات پدیده اشاره و تأکید شده که دستورهای لازم برای مستندسازی اقدامات مسئولان دخیل در موضوع به ضابطان امر صادر و تحقیقات اولیه شروع شده است. در خصوص سایر دلالان و سودی نیز که عاید آنها شده نتیجه کارشناسی به حدود ۲۵ نفر ابلاغ شده که اظهارات آنها در دست بررسی است و ظرف هفته آینده، افراد برای تفهیم اتهام به دادسرا فراخوانده خواهند شد و چنانچه اقدام مؤثری در راستای رد مال صورت ندهند، همان مسیری که سایر متهمان در پرونده پدیده طی کردند در انتظار آنها خواهد بود.
200 میلیارد نقد نیست!
رئیس هیئت مدیره شرکت پدیده شاندیز نیز درباره بند ششم اطلاعیه دادگستری به شهرآرا گفت: همانطور که در اطلاعیه دادگستری آمده، حدود 200 میلیارد تومان سهام و اموال غیر نقد از محل رد مال محکومان پرونده پدیده در اختیار شرکت قرار گرفته است.
حسین زارعصفت افزود: عدد رد مال بر اساس حکم دادگاه و با نظر کارشناس پرونده تعیین شده است. این رقم شامل وجه نقدی نمیشود. 200 میلیارد تومان شامل سهام، اموال غیرنقد و همینطور تهاتر مطالبات متهمان از محل رد مال آنهاست.وی ادامه داد: به بیان دیگر برخی از متهمان در پرونده پدیده پیمانکار این شرکت بودند و مطالباتی از شرکت داشتند.اما چون از محل دلالی سهام سود کسب کرده بودند،به جای رد مال و استرداد سود،مطالبات آنها پرداخت نمیشود و تعهد میدهند که دیگر مطالباتی ندارند.