ویدئو | اگر چند حساب بانکی دارید مراقب این نکات باشید معافیت موقت صنایع خراسان رضوی از پرداخت ردیفی که موجب افزایش ۱۰ برابری قبوض برق می‌شود احتمال کاهش قیمت میوه در روز‌های منتهی به پایان ماه صفر ۱۴۰۴ در مشهد | مشکلی در تامین میوه زائران نداریم طلا در مشهد گرمی ۶۵ هزار تومان گرانتر شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) بنزین سوپر به‌عنوان خدمت جدید ارائه می‌شود و ارتباطی با سهمیه بندی بنزین ندارد بورس پس از ریزش ۱۴ درصدی بالاخره مثبت شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ۹۷۰۰ میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) نرخ دلار در بازار آزاد مشهد چقدر است؟ | بررسی نرخ ارز در مشهد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) قانون مالیات بر سوداگری و سفته بازی از سوی دولت ابلاغ شد دخالت بیش از ۲۰ دستگاه در قیمت‌گذاری خودرو | دود اختلاف صمت و ایران خودرو در چشم مصرف کنندگان می‌رود قیمت امروز میوه و تره بار در مشهد (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) | رشد عجیب قیمت هندوانه کاهش ۳۰ درصدی جابجایی مستاجران در بازار اجاره ملک به دلیل نبود ثبات سیاسی آیا دهک بندی خانوار‌ها دقیق است؟ | محرومیت برخی از خانوار‌ها از دریافت یارانه و کالابرگ به دلیل مسائل دهک بندی دهک‌های چهارم تا نهم چه روزی منتظر واریز یارانه مرداد ماه باشند؟ علت گران‌ترشدن قیمت لبنیات چیست؟ (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) بازگشت پرواز‌های «قطر ایرویز» به ایران پس از ۲ ماه وقفه به دلیل جنک ۱۲ روزه (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) ظهوریان: دولت لایحه‌ای در حمایت از اقتصاد دیجیتال به مجلس ارائه دهد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای روز یکشنبه (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت بنزین سوپر وارداتی اعلام شد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) تأمین ماشین‌آلات جدید آتش‌نشانی برای شهرداری‌های خراسان رضوی در دستور کار سازمان همیاری + فیلم بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) | تویوتا کرولا هیبرید چند؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) | رشد چشمگیر قیمت پراید تحویل ۳۰ روزه خودرو صحت دارد؟ بررسی پرطرفدارترین موبایل‌ها در مشهد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) تعداد سهامداران فعال در بازار سرمایه به ۱۸۳ هزار کد رسید صعود آرام نرخ سود بین‌بانکی به آستانه ۲۴ درصد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) مکانیسم ماشه بر صادرات نفت ایران چه تاثیری دارد؟ هشدار بانک مرکزی: فعالیت بانکی و صرافی بدون مجوز «جرم» است
سرخط خبرها

شوک پایان سال بورس با تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها

  • کد خبر: ۵۹۹۷۱
  • ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵
  • ۱
شوک پایان سال بورس با تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها
در شرایطی که بازار سهام با صف‌های فروش مواجه است، کارگزاری‌ها نیز همچون هر سال می‌خواهند اعتباراتی که مشتریان دادند را بازپس گیرند و این موضوع نیز فشار فروش را تشدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، معاملات بازار سهام با روندی نزولی دنبال می‌شود و به عقیده کارشناسان بزرگ‌ترین مشکل حال حاضر بورس کمبود نقدینگی است. در روزهای پایانی سال ۹۹ ریسک بالای بازار سهام و مبهم بودن وضعیت متغییرهای تاثیرگذار بر بورس باعث شده تا خریداران بزرگ فعلا دست نگه‌ دارند و سرمایه خود را وارد بازار سهام نکنند و این درحالست که هز روز شاهد خروج نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی هستیم.

مجموع معاملات امروز بازار سهام حدود ۹/۵ هزار میلیارد تومان بود که درصد زیادی از این معاملات به خرید و فروش اوراق اختصاص یافت و فعلا معاملات سهام در بورس با روندی فرسایشی همراه شده و کارشناسان این روند فرسایشی و کم شدن نقدشوندگی بازار سهام را از معایب دامنه نوسان نامتقارن می‌دانند. دامنه نوسان نامتقارن بازار سهام را به صورت مقطعی مثبت کرد اما دیری نگذشت که سایه سیاه روند نزولی دوباره روی سر بورس ظاهر شد و کارشناسان بارها در رابطه با کارساز نبودن این روش برای بلندمدت هشدار داده بودند و حالا تصمیم تغییر دامنه نوسان اولین تصمیم لکه‌دار در کارنامه رئیس جدید سازمان بورس ثبت شده است.

در شرایطی که روند بازار سهام نزولی است و بسیاری از نمادها در صف فروش قفل شدند کارگزاری‌ها برای مشتریانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند پیام فرستادند و خواستار بازپس‌گیری اعتبارات خود شدند و این درخالیست که ۹۰ درصد کسانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند و با اعتبارات خود سهام خریدند ضرر زیادی کردند. اما این اقدام کارگزاری‌ها چقدر روی بازار سهام تاثیر می‌گذارد؟ اگر مشتریان اعتبارات خود پس ندهند کارگزاری می‌تواند سهام آن‌ها را بفروشد و مبلغ اعتبار را از حساب آن‌ها کسر کند؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اعتبارات کارگزاری‌ها گفت: عموما کارگزاری‌ها هر سال در اسفند ماه سعی دارند اعتباراتی که به مشتریان پرداخت کردند را پس بگیرند تا حساب مالی سال ۹۹ را بدون کمترین طلب محاسبه کنند اما در شرایط حال حاضر اکثر کسانی که اعتبار دریافت کردند در بورس ضرر کردند.

این کارشناس در رابطه با اقدام کارگزاری در ضورت پس ندادن اعتبار گفت: اصولا سهامداران بزرگ که اعتبارات زیادی دریافت کردند این اعتبارات را پس نمی‌دهند و کارگزاری نیز ه دلیل گردش حساب بالای آن‌ها نمی‌خواهد این مشتریان را از دست بدهد و برای همین موضوع اقدامی انجام نمی‌دهد و کسانی هم که اعتبارات کوچک از کارگزاری گرفتند اگر سهام خود را نفروشند از لحاظ قانونی کارگزاری حق فروش سهام آن‌ها برای تسویه اعتبار را ندارد مگر اینکه توافق‌نامه‌ای مبنی بر فروش سهام در صورت پس ندادن اعتبارات بین مشتری و کارگزاری امضا شده باشد.

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جمشید رحمانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۰
0
1
سلام ببخشید من که شهریور ماه سی درصد سهام خود رو به فروش گذاشته ام در کارگزاری باید چیکار کنم همون دو ماه بعد یک هفده هزار و خورده ای ویک هشت هزار وخورده ای ریختن دیگه وجهی دریافت نکرده ام به خدا اگه احتیاج نداشتم برای چی سهامم رو به فروش میزاشتم الان تکلیف من چیه لطفا جواب منو بدید.؟
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->