شناسایی ۷۵۰ استخر غیرمجاز در نیشابور خراسان رضوی پایش مستمر بازار در مشهد | کشف تخلفات اقتصادی به ارزش بیش از ۲۶ هزار میلیارد ریال در خراسان رضوی قطعی ۶ ساعته برق در برخی از محلات مشهد| خاموشی با رکوردشکنی! (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) چه خبر از بازار حبوبات؟ | لوبیاچیتی دوباره اوج گرفت ریزش ۲۰ تا ۹۵ میلیونی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش ۳۶ میلیونی قیمت شاهین دلار به کانال ۸۰ هزار تومان بازگشت (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + علت خراسان رضوی، الگوی خصوصی‌سازی صنایع در کشور است | جذب حداکثری دانشجویان به مراکز فنی‌وحرفه‌ای در طرح «ایران ماهر» جشن بزرگ تجلیل از کارگران نمونه استان برگزار شد | فعالیت ۱۳۴۶ تشکل کارگری و کارفرمایی در خراسان رضوی + فیلم تعادل بورس در روز مذاکرات | گزارش وضعیت بازار سهام (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش اقبال مردم به نسل جدید کولر‌ها با مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتر | قیمت کولر در مشهد نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خراسان رضوی، زیر کشت گندم است قیمت امروز طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام قیمت ۳ کالای اساسی در روزهای آینده قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۷۹ هزار تومان بیش از ۲۵۰ تن روغن مصرف خانوار در بازار مشهد و خراسان رضوی در حال توزیع است (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازار به افت دلار واکنشی نشان نداد | گره گرانی کجاست؟ کاهش ارزش کالا‌های صادراتی خراسان رضوی | صادرات بیشتر، سود کم‌تر پیش بینی قیمت طلا و سکه در سایه مذاکرات ایران و آمریکا (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) خرید و فروش کارت سوخت تکذیب شد مبلغ یارانه نان اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت ارز دیجیتال امروز (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | بیت‌کوین از مرز ۹۵ هزار دلار عبور کرد ارزش سهام عدالت مشخص شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت جهانی طلا امروز (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد وام جدید ودیعه مسکن به بانک‌ها ابلاغ شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) پشت‌پرده پدیده چسبندگی قیمت‌ها در بازار ایران | دلال‌ها فقط گرانی را می‌شناسند قیمت امروز میوه در مشهد اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هندوانه ارزان‌تر شد چه کسانی از دریافت یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ محروم هستند؟
سرخط خبرها

شوک پایان سال بورس با تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها

  • کد خبر: ۵۹۹۷۱
  • ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵
  • ۱
شوک پایان سال بورس با تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها
در شرایطی که بازار سهام با صف‌های فروش مواجه است، کارگزاری‌ها نیز همچون هر سال می‌خواهند اعتباراتی که مشتریان دادند را بازپس گیرند و این موضوع نیز فشار فروش را تشدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، معاملات بازار سهام با روندی نزولی دنبال می‌شود و به عقیده کارشناسان بزرگ‌ترین مشکل حال حاضر بورس کمبود نقدینگی است. در روزهای پایانی سال ۹۹ ریسک بالای بازار سهام و مبهم بودن وضعیت متغییرهای تاثیرگذار بر بورس باعث شده تا خریداران بزرگ فعلا دست نگه‌ دارند و سرمایه خود را وارد بازار سهام نکنند و این درحالست که هز روز شاهد خروج نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی هستیم.

مجموع معاملات امروز بازار سهام حدود ۹/۵ هزار میلیارد تومان بود که درصد زیادی از این معاملات به خرید و فروش اوراق اختصاص یافت و فعلا معاملات سهام در بورس با روندی فرسایشی همراه شده و کارشناسان این روند فرسایشی و کم شدن نقدشوندگی بازار سهام را از معایب دامنه نوسان نامتقارن می‌دانند. دامنه نوسان نامتقارن بازار سهام را به صورت مقطعی مثبت کرد اما دیری نگذشت که سایه سیاه روند نزولی دوباره روی سر بورس ظاهر شد و کارشناسان بارها در رابطه با کارساز نبودن این روش برای بلندمدت هشدار داده بودند و حالا تصمیم تغییر دامنه نوسان اولین تصمیم لکه‌دار در کارنامه رئیس جدید سازمان بورس ثبت شده است.

در شرایطی که روند بازار سهام نزولی است و بسیاری از نمادها در صف فروش قفل شدند کارگزاری‌ها برای مشتریانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند پیام فرستادند و خواستار بازپس‌گیری اعتبارات خود شدند و این درخالیست که ۹۰ درصد کسانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند و با اعتبارات خود سهام خریدند ضرر زیادی کردند. اما این اقدام کارگزاری‌ها چقدر روی بازار سهام تاثیر می‌گذارد؟ اگر مشتریان اعتبارات خود پس ندهند کارگزاری می‌تواند سهام آن‌ها را بفروشد و مبلغ اعتبار را از حساب آن‌ها کسر کند؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اعتبارات کارگزاری‌ها گفت: عموما کارگزاری‌ها هر سال در اسفند ماه سعی دارند اعتباراتی که به مشتریان پرداخت کردند را پس بگیرند تا حساب مالی سال ۹۹ را بدون کمترین طلب محاسبه کنند اما در شرایط حال حاضر اکثر کسانی که اعتبار دریافت کردند در بورس ضرر کردند.

این کارشناس در رابطه با اقدام کارگزاری در ضورت پس ندادن اعتبار گفت: اصولا سهامداران بزرگ که اعتبارات زیادی دریافت کردند این اعتبارات را پس نمی‌دهند و کارگزاری نیز ه دلیل گردش حساب بالای آن‌ها نمی‌خواهد این مشتریان را از دست بدهد و برای همین موضوع اقدامی انجام نمی‌دهد و کسانی هم که اعتبارات کوچک از کارگزاری گرفتند اگر سهام خود را نفروشند از لحاظ قانونی کارگزاری حق فروش سهام آن‌ها برای تسویه اعتبار را ندارد مگر اینکه توافق‌نامه‌ای مبنی بر فروش سهام در صورت پس ندادن اعتبارات بین مشتری و کارگزاری امضا شده باشد.

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جمشید رحمانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۰
0
1
سلام ببخشید من که شهریور ماه سی درصد سهام خود رو به فروش گذاشته ام در کارگزاری باید چیکار کنم همون دو ماه بعد یک هفده هزار و خورده ای ویک هشت هزار وخورده ای ریختن دیگه وجهی دریافت نکرده ام به خدا اگه احتیاج نداشتم برای چی سهامم رو به فروش میزاشتم الان تکلیف من چیه لطفا جواب منو بدید.؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->