صدور مجوز تغییر کاربری برای ۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار اعلام شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) | انجیر به بازار مشهد آمد آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد زندگی سخت کارگران و بازنشستگان با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان نصب پمپ مستقیم هزینه قبض آب منازل را تا ۲۰ برابر بیشتر می‌کند ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟ رشد اندک قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | آریسان ۵۸۲ میلیون تومان اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین و بازار آزاد چقدر می‌شود؟ (۴ مرداد ۱۴۰۴) کنتور هوشمند یک عامل بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است | در مشهد زیر ۱۰ درصد مشترک پرمصرف داریم آغاز فروش فوق‌العاده ۱۱ محصول ایران خودرو از امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات مشتری محصولات ایران خودرو نصف شد واکنش منفی بورس به مذاکرات ایران و ۳ کشور اروپایی | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ مرداد ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم از ۶.۷ میلیون تن فراتر رفت (۴ مرداد ۱۴۰۴) بانک مرکزی: کارمزد اضافه در تبدیل ارز ممنوع است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۴ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد بیشتر از ۸۸ هزار تومان جزئیات راه‌اندازی قطار مسافری در ۳ مسیر جدید به دوشنبه، هرات و آنکارا اعلام فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات بر ارزش افزوده قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی تحقق شعار سال در صنف طلافروشان با بازتولید طلای مستعمل | سود فروش طلای دست‌دوم، در جیب عده‌ای سرمایه‌دار بیش از ۴۰ همت، خسارت قطعی برق به صنایع خراسان رضوی | پرداخت خسارت‌ها در هاله‌ای از ابهام آخرین اخبار از بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی از زبان وزیر آغاز فروش ارز اربعین از امروز در ۴ بانک (۴ مرداد ۱۴۰۴) + قیمت قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۵ قلم میوه در یک هفته اخیر
سرخط خبرها

شوک پایان سال بورس با تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها

  • کد خبر: ۵۹۹۷۱
  • ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵
  • ۱
شوک پایان سال بورس با تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها
در شرایطی که بازار سهام با صف‌های فروش مواجه است، کارگزاری‌ها نیز همچون هر سال می‌خواهند اعتباراتی که مشتریان دادند را بازپس گیرند و این موضوع نیز فشار فروش را تشدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، معاملات بازار سهام با روندی نزولی دنبال می‌شود و به عقیده کارشناسان بزرگ‌ترین مشکل حال حاضر بورس کمبود نقدینگی است. در روزهای پایانی سال ۹۹ ریسک بالای بازار سهام و مبهم بودن وضعیت متغییرهای تاثیرگذار بر بورس باعث شده تا خریداران بزرگ فعلا دست نگه‌ دارند و سرمایه خود را وارد بازار سهام نکنند و این درحالست که هز روز شاهد خروج نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی هستیم.

مجموع معاملات امروز بازار سهام حدود ۹/۵ هزار میلیارد تومان بود که درصد زیادی از این معاملات به خرید و فروش اوراق اختصاص یافت و فعلا معاملات سهام در بورس با روندی فرسایشی همراه شده و کارشناسان این روند فرسایشی و کم شدن نقدشوندگی بازار سهام را از معایب دامنه نوسان نامتقارن می‌دانند. دامنه نوسان نامتقارن بازار سهام را به صورت مقطعی مثبت کرد اما دیری نگذشت که سایه سیاه روند نزولی دوباره روی سر بورس ظاهر شد و کارشناسان بارها در رابطه با کارساز نبودن این روش برای بلندمدت هشدار داده بودند و حالا تصمیم تغییر دامنه نوسان اولین تصمیم لکه‌دار در کارنامه رئیس جدید سازمان بورس ثبت شده است.

در شرایطی که روند بازار سهام نزولی است و بسیاری از نمادها در صف فروش قفل شدند کارگزاری‌ها برای مشتریانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند پیام فرستادند و خواستار بازپس‌گیری اعتبارات خود شدند و این درخالیست که ۹۰ درصد کسانی که از کارگزاری اعتبار دریافت کردند و با اعتبارات خود سهام خریدند ضرر زیادی کردند. اما این اقدام کارگزاری‌ها چقدر روی بازار سهام تاثیر می‌گذارد؟ اگر مشتریان اعتبارات خود پس ندهند کارگزاری می‌تواند سهام آن‌ها را بفروشد و مبلغ اعتبار را از حساب آن‌ها کسر کند؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اعتبارات کارگزاری‌ها گفت: عموما کارگزاری‌ها هر سال در اسفند ماه سعی دارند اعتباراتی که به مشتریان پرداخت کردند را پس بگیرند تا حساب مالی سال ۹۹ را بدون کمترین طلب محاسبه کنند اما در شرایط حال حاضر اکثر کسانی که اعتبار دریافت کردند در بورس ضرر کردند.

این کارشناس در رابطه با اقدام کارگزاری در ضورت پس ندادن اعتبار گفت: اصولا سهامداران بزرگ که اعتبارات زیادی دریافت کردند این اعتبارات را پس نمی‌دهند و کارگزاری نیز ه دلیل گردش حساب بالای آن‌ها نمی‌خواهد این مشتریان را از دست بدهد و برای همین موضوع اقدامی انجام نمی‌دهد و کسانی هم که اعتبارات کوچک از کارگزاری گرفتند اگر سهام خود را نفروشند از لحاظ قانونی کارگزاری حق فروش سهام آن‌ها برای تسویه اعتبار را ندارد مگر اینکه توافق‌نامه‌ای مبنی بر فروش سهام در صورت پس ندادن اعتبارات بین مشتری و کارگزاری امضا شده باشد.

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جمشید رحمانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۰
0
1
سلام ببخشید من که شهریور ماه سی درصد سهام خود رو به فروش گذاشته ام در کارگزاری باید چیکار کنم همون دو ماه بعد یک هفده هزار و خورده ای ویک هشت هزار وخورده ای ریختن دیگه وجهی دریافت نکرده ام به خدا اگه احتیاج نداشتم برای چی سهامم رو به فروش میزاشتم الان تکلیف من چیه لطفا جواب منو بدید.؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->