وزیر آموزش و پرورش: مشارکت و مردمی‌سازی، مهم‌ترین رویکرد نهضت مدرسه‌سازی است حدود ۱۰ هکتار از مراتع بام ایران در آتش سوخت اسامی محصولات آرایشی فاقد مجوز منتشر شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) شرکت ۳ هزار داوطلب در آزمون دادگستری خراسان رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۴) خودروی کارکنان گمرک پیشین توسط قاچاقچیان سوخت مورد حمله مسلحانه قرار گرفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) زمان آغاز تردد دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره اعلام شد حکم قصاص برای قاتل امیرحسین خالقی صادر شد | پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی ویژه دادگاه کیفری افتتاح بیش از ۲۷۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ | بازنشستگان، عضو هیئت‌امنای مدارس جدید می‌شوند+ فیلم جذب پنج هزار و ۵۶۰ معلم جدید در مدارس خراسان رضوی| روزانه دو مدرسه در استان ساخته می‌شود (۳ مرداد ۱۴۰۴) انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌ها براثرِ تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هزینه تست PCR کرونا در بخش خصوصی و دولتی چقدر است؟

  • کد خبر: ۶۰۵۹۷
  • ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۱
هزینه تست PCR کرونا در بخش خصوصی و دولتی چقدر است؟
هزینه انجام آزمایش تشخیص مولکولی (PCR) در بخش دولتی مطابق دستور مقام عالی وزارت، از آنجا که مطابق با دستورالعمل‌های ابلاغی تجویز می‌شود، رایگان است.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیامک سمیعی مدیرکل مرجع آزمایشگاه‌های سلامت کشور، گفت: بر اساس توافقنامه معاونت‌های بهداشت و تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با بررسی واریانت یا انواع ویروس عامل کووید-۱۹ که تغییرات ژنتیکی آن را شامل می‌شود؛ سه مرکز تحقیقاتی کشور یعنی آزمایشگاه مرجع کشوری کووید-۱۹ در انستیتو پاستور ایران، آزمایشگاه ملی آنفلوانزا در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات ژنتیک در دانشگاه علوم بهزیستی نقش محوری در کشف و شناسایی تغییرات ژنتیکی ویروس بر عهده دارند. نتایج حاصل از انجام آزمایش‌ها و تجزیه و تحلیل‌های فنی به ۲ معاونت ذکر شده منعکس می‌شود تا از آن‌ها بهره برداری کنند. مراکز فوق مجاز هستند از هر ظرفیت فنی کشور در هر نقطه آن که مناسب و معتبر تشخیص می‌دهند در انجام وظایف خود استفاده کنند.   
 
وی در پاسخ به این سوال که کیت‌های انجام آزمایش ژنتیکی کرونا برای شناسایی واریانت انگلیسی آیا در ایران تولید می‌شود یا وارداتی است؟، تصریح کرد: کیت‌های غربالگری بر پایه PCR برای بعضی از اشکال ویروس، بخصوص جهش معروف به جهش انگلیسی، توسط انستیتو پاستور ایران تهیه شده و در اختیار آزمایشگاه‌های منتخب قرار گرفته تا وضعیت انتشار این شکل از ویروس مشخص شود. چون این کیت کاربرد غربالگری دارد، نتایج مثبتی که با آن بدست می‌آید نیازمند تائید است.  کیت‌ها و ملزومات انجام آزمایش‌های تعیین توالی در ایران تولید نمی‌شوند و علاوه بر اینکه گران هستند، متاسفانه، مشمول تحریم‌های ظالمانه ایالات متحده آمریکا و شرکایش هستند.    
 
سمیعی ادامه داد: در حال حاضر آزمایش تشخیص اشکال مختلف ویروس یا جهش ویروس کاربردی در تشخیص بالینی ندارد و به هیچ وجه هزینه انجام آزمایش‌های مربوط به آن از بیماران اخذ نمی‌شود و نباید بشود. این آزمایش توسط پزشکان معالج و به منظور مدیریت وضعیت بالینی بیمار تجویز نمی‌شود و درخواست آن در قالب نظام مدیریت بیماری کووید-۱۹ انجام می‌شود. بنابراین؛ برای تشخیص بیماری همان آزمایش تشخیص مولکولی که در آزمایشگاه‌های مجاز انجام می‌شود، کافی است.     
 
وی افزود: کشف تاثیر جهش‌های شناخته شده و حتی ناشناخته بر روش‌های تشخیصی، اعم از اینکه آزمایش تشخیص مولکولی باشد یا تشخیص آنتی ژن ویروس، از ابتدای همه‌گیری تاکنون از دغدغه‌های سازمان جهانی بهداشت و سایر سازمان‌های ملی و بین المللی متولی سلامت بوده است. در ایران هم نه تنها آزمایشگاه‌های شبکه تشخیص مولکولی کووید-۱۹ بلکه انستیتو پاستور ایران معیار‌هایی برای کشف تغییر ژنتیکی ویروس دارند و با همراهی تولید کنندگان از تاثیر یا عدم تاثیر تغییرات ژنتیکی ویروس بر اعتبار نتیجه آزمایش‌ها مطمئن می‌شوند. در مورد آزمایش تشخیص آنتی ژن ویروس، از آنجا که موارد منفی این آزمایش در افراد علامت دار و همچنین در افرادی که در تماس نزدیک با مبتلایان قطعی بوده‌اند، باید با آزمایش تشخیص ملکولی تائید شود، شانس تشخیص جهش‌های احتمالی که در تشخیص بیماری مداخله می‌کنند، وجود دارد.        
 
وی درباره ظرفیت روزانه انجام آزمایش‌های ژنتیکی نوع جهش یافته ویروس در کشور، اظهار کرد: اصولا نیاز به انجام آزمایش برای تشخیص تغییرات ژنتیکی در ویروس بسیار کمتر از ظرفیت روزانه تشخیص آزمایشگاهی برای کشف موارد بیماری و ابتلا است. این آزمایش نمی‌تواند به همان سرعت آزمایش تشخیص مولکولی انجام شود، چون طولانی بوده و مراحل متعددی دارد که یکی از آن‌ها تجزیه و تحلیل‌های بیوانفورماتیک، بالینی و اپیدمیولوژی مولکولی است. ظرفیت انجام آزمایش، محل انجام آن و میزان نیاز به انجام و مواردی که باید این آزمایش انجام شود در نسخه اول "دستورالعمل نظام مراقبت ویروس‌های موتاسیون یافته" توسط مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت در اواخر بهمن ماه ابلاغ شده است.     

سمیعی درباره هزینه انجام آزمایش ژنتیکی بر ویروس جهش یافته برای بیمار، گفت: این آزمایش کاربرد تشخیصی ندارد برای آن تعرفه‌ای تعیین نشده است و آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی مجاز به پذیرش آن به عنوان یک خدمت آزمایشگاهی نیستند.  هزینه انجام آزمایش تشخیص مولکولی (PCR) نیز در بخش دولتی مطابق دستور مقام عالی وزارت، از آنجا که مطابق با دستورالعمل‌های ابلاغی تجویز می‌شود، رایگان است و در بخش خصوصی، هم اکنون حدود ۳۱۰ هزار تومان است. آزمایشگاه‌های خصوصی به هیچ عنوان مجاز به اخذ مبلغی بیش از این نیستند.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->