وقوع انفجار مهیب در دمشق (۱۶ تیر ۱۴۰۴) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: از موشک‌های ایران وحشت داریم بازگشت عزتمندانه مهاجران غیرمجاز افغانستانی عزتمندانه به کشورشان رئیس جمهور یک صلح‌طلب جنگ بلد است عراقچی با رئیس جمهور بولیوی دیدار کرد سفارت انگلیس در تهران بازگشایی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) لاوروف: روسیه آماده است اورانیوم غنی‌شده به ایران بدهد اولین روایت از شهدای زندان اوین امشب در برنامه تلویزیونی «لاله خیز» + ویدئو گروسی: راه‌حل مسئله هسته‌ای ایران نظامی نیست تاکید نخست‌وزیر لبنان بر ضرورت عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از اراضی این کشور وزیر حمل و نقل روسیه پس از برکناری توسط پوتین خودکشی کرد آمریکا تحریرالشام را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد ۵۰ نظامی اوکراینی با اسکندر روسیه کشته شدند (۱۶ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان از مجتمع بندری آستارا بازدید کرد حمله موفق ارتش یمن به کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) دیدار عراقچی با نخست‌وزیر مالزی مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون منتشر شد | پزشکیان: اسرائیل برای ترور من اقدام کرد اما ناکام ماند + فیلم آخرین وضعیت تعطیلی ادارات تهران در روز ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴ عراقچی: ایران از محکومیت قاطع و صریح تجاوزات نظامی اخیر رژیم اسرائیل و ایالات متحده توسط بریکس قدردانی می‌کند رئیس‌جمهور لبنان پاسخ طرح واشنگتن را داد پزشکیان: مردم دشمن را در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ناامید کردند سفارت مسکو در تهران: «زنده باد ایران کبیر» تقدیر آیت الله علم الهدی از موضع‌گیری هوشمندانه آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی اعترافات هولناک سرباز صهیونیست درباره جنگ غزه دستور اژه‌ای به مسئولان قضایی جهت بازسازی هر چه سریع‌تر بخش‌های آسیب‌دیده زندان اوین بریکس چیست و از چه کشورهایی تشکیل شده است؟ + تاریخچه و جزئیات واکنش رهبر اپوزیسیون ژاپن به ضرب‌الاجل ترامپ: باید اتکا به تجارت با آمریکا را کاهش دهیم
سرخط خبرها
دکتر روحانی در دیدار نخست وزیر ارمنستان:

اتصال خلیج فارس به دریای سیاه می‌تواند جهشی در مناسبات ایران و ارمنستان ایجاد کند

  • کد خبر: ۶۱۲۶
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۵
اتصال خلیج فارس به دریای سیاه می‌تواند جهشی در مناسبات ایران و ارمنستان ایجاد کند
رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره برای ارمنستان به عنوان یک کشور همسایه و دوست قدیمی اهمیت زیادی قائل است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز سه شنبه در جریان سفر به ارمنستان برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه اوراسیا و در دیدار نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان افزود:  آمادگی داریم سطح روابط و همکاری‌های تهران- ایروان را در عرصه‌های مختلف به ویژه در زمینه اقتصادی و تجاری هر چه بیشتر ارتقا دهیم.

وی با بیان اینکه طرح‌ها و پروژه‌های مهمی بر اساس ظرفیت‌های گسترده دو کشور برای تحکیم هر چه بیشتر روابط، در دستور کار دو کشور قرار دارد گفت: تهران و ایروان در زمینه‌های مختلف اقتصادی به ویژه حوزه انرژی، ساخت نیروگاه‌های آبی، بادی و خورشیدی، حمل و نقل، ارتباطات، فناوری‌های نو، داروسازی و خدمات فنی مهندسی می‌توانند همکاری‌های سازنده‌ای به نفع ملت‌های خود داشته باشند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تهران و ایروان در زمینه حمل و نقل، ارتباطات و ترانزیت از ظرفیت‌های زیادی برای همکاری در سطح دوجانبه و منطقه‌ای برخوردار هستند، گفت: همکاری دو کشور در بخش کریدور شمال به جنوب و اتصال دریای سیاه به خلیج فارس از طریق راه آهن و جاده، به نفع دو ملت و ملت‌های منطقه بوده و می‌تواند جهشی در مناسبات - ایروان و سایر کشور‌های منطقه ایجاد کند.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران تا یک ماه آینده اولین گام را برای فعالیت در قالب اتحادیه اوراسیا بر می‌دارد، گفت: می‌بایست کارگروه‌هایی برای آغاز همکاری ایران با اوراسیا ایجاد کرد که در زمینه‌های مختلف از جمله انرژی، برق و حمل و نقل ظرفیت‌های موجود را بررسی و روند اجرایی شدن آن‌ها را پیگیری کند.
رئیس‌جمهور همچنین تسریع در اجرایی شدن توافقات دوجانبه و اهمیت توجه به مسایل زیست محیطی را مورد تاکید قرار داد و گفت:مناطق آزاد مرزی می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه روابط دو کشور ایجاد کند و در این زمینه باید بخش خصوصی و کارآفرینان را برای سرمایه‌گذاری در این مناطق تشویق نماییم. دکتر روحانی همچنین ضمن اعلام آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای تامین نیازمندی‌های ارمنستان در حوزه انرژی تصریح کرد: قرارداد تهاتر گاز و برق بین دو کشور می‌تواند در حوزه کالا و خدمات نیز توسعه یابد.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر دکتر روحانی به ایروان، با بیان اینکه کشورش خواهان توسعه هر چه بیشتر روابط با تهران است، گفت: مصمم هستیم حجم روابط و مناسبات دو کشور به ویژه در زمینه اقتصادی را هر چه بیشتر افزایش دهیم.
وی خاطر نشان کرد: همکاری تجاری در مناطق مرزی با ایران اهمیت به سزایی برای ارمنستان برخوردار است و به دنبال تقویت همکاری در این مناطق هستیم.
نخست وزیر ارمنستان با اعلام علاقه مندی نسبت به خرید گاز از ایران گفت: ایران منبع پایداری برای تامین انرژی و گاز ارمنستان است و ایروان خواستار تمدید موافقتنامه تهاتر گاز و برق با ایران تا سال۲۰۴۰ است.
نخست وزیر ارمنستان خاطرنشان کرد: ارمنستان از حضور و مشارکت شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های راه سازی ارمنستان به خاطر کیفیت بالای این شرکت‌ها استقبال می‌کند.
وی گفت: اتصال بنادر ایران از خلیج فارس به دریای سیاه برای دورنمای روابط دو کشور و منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است لذا به دنبال همکاری و مشارکت در این حوزه هستیم.
همچنین دو طرف بر لزوم اتمام پروژه خط سوم انتقال برق میان دو کشور تا سال ۲۰۲۰ تاکید کردند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->