سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

دریغ از پارسال

  • کد خبر: ۶۱۹۱۲
  • ۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۱
دریغ از پارسال
حمید معصومیان - روزنامه نگار
 اول/ گاهی وقت‌ها با خودم فکر می‌کنم یک آدم چقدر می‌تواند پوست کلفت باشد؟ حد طاقت آدم‌ها تا کجاست؟ چقدر می‌شود شنید و نگفت؟ خورد و نزد؟ سوخت و سکوت کرد؟ با خودم می‌گویم عجب آدم‌هایی هستیم ما. یک مجموعه کامل از انواع و اقسام مصیبت‌ها را دیده ایم و هنوز زنده ایم! نه کرونای به قول بعضی‌ها منحوس و نه گرانی به قول خیلی‌ها افسارگسیخته نتواسته است ما را از پای دربیاورد. در موقعیت سخت گیر افتادیم، ولی زنده ایم و این برایم حیرت انگیز است. می‌گویند آدمیزاد به امید زنده است. ما نسلی هستیم که شاید بعد‌ها درباره مان بنویسند آن‌ها تبلور تمام قد امید بودند؛ آدمیانی که مردند، اما امیدوار.
 
دوم/ همیشه با خودم می‌گویم مردمی که دوران سیطره مغول‌ها در ایران زندگی می‌کردند، چقدر پرطاقت بوده اند. آن‌ها سال‌ها در قیمومیت یک قوم بربری زیستند و عمرشان را که گران بهاترین سرمایه هر آدمی است، در این دوره سخت و سیاه سپری کردند، اما دم نزدند که اگر می‌زدند، استیلای مغول‌ها و اخلافشان ۳ قرن طول نمی‌کشید. می‌گویم چه بداقبال، ولی پرطاقت بودند آن ها، و مردمانی که در روزگار خلافت علی (ع) می‌زیستند، چه خوش اقبال بودند، اما بی طاقت که اگر نبودند، دوران حکومت عدل علی (ع) فقط ۵ سال نمی‌شد.
 
سوم/ قدیمی‌ها خوب گفته اند سال به سال دریغ از پارسال. هرچه پیش‌تر می‌رویم، حالمان بدتر می‌شود و این شاید فقط به خاطر روزگار نباشد و به قاعده فهم ما هم مربوط باشد. خودم را می‌گویم. هیچ حسی به عید پیش رو ندارم. با این همه مشکلات ریز و درشتی که می‌بینم، جایی برای حس کردن عطر آخر‌های اسفند نمانده است؛ روز‌هایی که در کودکی و حتی نوجوانی خیلی دوستش داشتم. نمی‌دانم این عیب از بی طاقتی من است یا از ناامیدی، ولی به خودم دل گرمی می‌دهم که تا بوده همین بوده است. قدیمی‌ها که از نظر ما خوشبخت بوده اند، می‌گفتند دریغ از پارسال و ما هم همین را می‌گوییم و لابد آیندگان هم همین را خواهند گفت. چه در عهد مغول‌ها باشیم، چه در عهد علی (ع)، باید زندگی کرد و این شاید مهم‌ترین درس بهار باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->