به گزارش شهرآرانیوز، بر این اساس مقرر گردید برای زنانی که در اثر سقط جنین یا مردهزایی فرزندشان را از دست میدهند همچنین برای شریک زندگی آنها، سه روز مرخصی با پرداخت کامل دستمزد درنظر گرفته شود.
این قانون همچنین مشمول والدینی خواهد شد که قصد فرزندآوری از طریق فرزندخواندگی یا رحم اجارهای را دارند.
جینی آندرسن، نماینده عضو حزب کارگر که این لایحه را پیشنهاد داده بود، همکاران خود در پارلمان را برای تصویب چنین قانونی ستود و این مصوبه را «یک قانون پیشگام» خواند.
او در گفتگو با شبکه خبری TVNZ نیوزیلند در توضیح پیشنهادش گفت: «این لایحه به والدین کمک میکند تا بدون اجبار به استفاده از مرخصی استعلاجی، با موضوع سقط جنین کنار بیایند. زیرا غم آنها بیماری نیست بلکه غم از دست دادن است و کنار آمدن با چنین غمی، مستلزم صرف زمان است.»
خانم اندرسون همچنین با اشاره به اینکه بر اساس آمار از هر چهار بارداری، یک مورد به سقط جنین منتهی میشود، اظهار امیدواری کرد که تصویب این لایحه باعث به رسمیت شناخته شدن موضوع ضرورت نیاز به زمان و مکان برای مقابله با غم و اندوه ناشی از سقط جنین باشد.
پیش از این هند تنها کشوری بود که پس از سقط جنین اجازه مرخصی همراه با دستمزد را میداد. بر اساس قانون این کشور، یک زن پس از سقط جنین یا ختم پزشکی بارداری، میتواند از شش هفته مرخصی با حقوق بهرهمند شوند.
پارلمان نیوزیلند یکسال پیش از این نیز لایحهای را به تصویب رساند که از سقط جنین جرم زدایی میکرد و به زنان اجازه میداد بتوانند تا حداکثر ۲۰ هفته برای سقط جنین و پایان دادن به حاملگی تصمیم بگیرند.
پیش از آن، سقط جنین در این کشور تنها در شرایط استثنایی و در صورتی مجاز بود که دو پزشک تشخیص میدادند نگه داشتن جنین برای سلامتی مادر «خطری جدی» به همراه دارد.
منبع: یورنیوز