حامد کرزی با حضور در سفارت ایران دفتر یادبود شهید رئیسی را امضا کرد افتتاح یک پردیس سینمایی در گلشهرِ مشهد، بزرگترین محله مهاجرنشین ایران مشهد؛ میزبان ششمین «نشست اقتصادی مشهد و هرات» مدیرکل اتباع: مهاجران افغانستانی برای شهید رئیسی سنگ‌تمام گذاشتند | سردار قاآنی به موکب مهاجران افغانستانی در مشهد رفت آغاز موج دوم اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان هشدار کاظمی‌قمی درباره پیامد‌های تجدید مداخلات بیگانگان در افغانستان قدردانی ذبیح‌الله مجاهد از مواضع ایران در نشست دوحه ۳  روسیه لغو تحریم‌ها علیه طالبان را بررسی می‌کند معاون دبیرکل سازمان ملل: نشست دوحه به معنای عادی‌سازی روابط با طالبان نیست | آموزش دختران خواسته درجه یک جهان است ذبیح‌الله مجاهد: ما آشکارا گفتیم که خواهان روابط خوب با جهان هستیم وزارت خارجه قطر نشست دوحه را فرصتی برای گفتگو‌های معنادار دانست روز دوم نشست دوحه ۳ | جهان نگران تعامل با طالبان از نشست دوحه ۳ چه می‌دانیم؟ پیش ثبت نام دانش‌آموزان اتباع آغاز شد (۱۱ تیر ۱۴۰۳) دیوار کوتاه دانش‌آموزان اتباع | وزیر آموزش‌وپرورش: حضور دانش‌آموزان اتباع دلیل تراکم کلاس‌های درس است + فیلم نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان: انتقال نگرانی‌های تهران درباره افغانستان، از اهداف ما در دوحه۳ است کوله‌پشتی‌ها و پوستر‌ها | روایت انتخاباتی محمدکاظم کاظمی سخنگوی طالبان: امیدوارم هرچه خیر مردم ایران است از صندوق بیرون بیاید + فیلم حضور باشکوه ایرانیان مقیم افغانستان در پای صندوق‌های رأی در ۵ نمایندگی سیاسی ایران آغاز رأی‌گیری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌ جمهوری اسلامی ایران در شهر مزارشریف افغانستان + فیلم
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

طالبان آگاهانه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های افغانستان را هدف قرار می‌دهند

  • کد خبر: ۶۲۶۸۸
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
طالبان آگاهانه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های افغانستان را هدف قرار می‌دهند
دیدبان حقوق بشر در گزارشی تازه اعلام کرده است که گروه طالبان خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از جمله زنان را عمدا هدف قرار می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دیدبان حقوق بشر در گزارشی تازه اعلام کرده است که گروه طالبان خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از جمله زنان را عمدا هدف قرار می‌دهد.

 

این گزارش که امروز (پنج‌شنبه، ۱۲ حمل/ فروردین) منتشر شده، پس از مصاحبه با ۴۶ کارمند رسانه‌ای در افغانستان از ماه نوامبر ۲۰۲۰ تا ماه مارس ۲۰۲۱ میلادی تهیه شده است.

 

از مجموع ۴۶ نفر، ۴۲ نفر در ولایت‌های بادغیس، غزنی، غور، هلمند، قندهار، خوست، میدان‌وردک، زابل و کابل بوده و چهار نفر دیگر به دلیل تهدیدهای امنیتی، افغانستان را ترک کرده‌اند.

 

براساس یافته‌های این نهاد، فرماندهان و جنگ‌جویان گروه طالبان علیه جامعه رسانه‌ای در مناطق تحت کنترل‌شان و همچنان در کابل انواع مختلف تهدید، ارعاب و خشونت را به کار برده‌اند: «فرماندهان و جنگ‌جویان طالبان در سطح ولسوالی‌ها خبرنگاران را به‌صورت شفاهی و کتبی حتا در مناطق خارج از کنترل‌شان تهدید می‌کنند.»

 

طبق این گزارش، بعد از آغاز مذاکرات بین‌الافغانی صلح در دوحه، حمله بر خبرنگاران در سراسر افغانستان سیر صعودی داشته است که نگرانی‌ها درباره‌ی حفظ آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها در روند صلح را نیز افزایش داده است.

 

دیدبان حقوق بشر در این گزارش گفته است که این تهدیدها از سوی کسانی انجام می‌شود که در مورد محل کار، خانواده و رفت‌وآمدهای خبرنگاران معلومات کافی دارند و با استفاده از این معلومات آنان را مجبور به خودسانسوری و ترک کار می‌کنند.

 

طبق این گزارش، تهدیدها در مواردی عواقب خشونت‌باری برای خبرنگاران در پی داشته است.

 

پاتریشیا گاسمن، مسئول بخش آسیای دیدبان حقوق بشر گفته است که موج تهدیدها و کشتارها در زمانی‌که تمامی طرف‌ها برای حمایت از آزادی بیان در افغانستان آینده مذاکره می‌کنند، پیام ناخوشایندی به رسانه‌های افغانستان ارسال کرده است.

 

او همچنان گفته است که طالبان امیدوارند که با خاموش کردن منتقدان از طریق تهدید و خشونت، حمایت از جامعه مدنی را در افغانستان تضعیف کنند.

 

این درحالی است که براساس معلومات نهادهای حامی رسانه‌ها در افغانستان، در جریان یک سال گذشته دست‌کم ۱۱ خبرنگار در افغانستان کشته و ۵۰ خبرنگار دیگر مجبور به ترک این کشور شده‌اند.

 

طالبان بارها دست‌داشتن در هدف قرار دادن خبرنگاران را رد کرده‌اند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->