دستگیری گوشی‌قاپ‌های شلوار خمره‌ای توسط پلیس مشهد | آنها گوشی‌های سرقتی را کجا مخفی می‌کردند؟ داروی ضد تهوع به درمان سرطان سینه کمک می‌کند افزایش مناطق طوفان‌خیز در کشور | تغییرات اقلیمی در ایران شدید است تلف شدن یک قلاده شیر نر بالغ در مازندران بررسی فعالیت ضدسرطانی ترکیبات جدید یک فلز کمیاب در ایران هشدار پلیس فتا به داوطلبان کنکور توضیحاتی درباره معافیت سربازی فرزندان خانواده ایثارگران ثبت‌نام مدارس غیردولتی با برگه شهریه‌های سنگین | ۱۵ درصد مدارس خراسان رضوی شهریه بالای ۴۰ میلیون دارند تأمین اجتماعی، رکن رفاه و ضرورت بازاندیشی در سه‌جانبه‌گرایی واقعی فیش حقوق تیرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ مراقب «وبا» باشید! بهترین و بدترین غذا‌ها در شرایط آلودگی هوا نوشیدن آب تا ۶ ماهگی نوزاد ممنوع است حتی برای یک دقیقه کودک را در اتومبیل با درب بسته و شیشه‌های بالا تنها نگذارید ‌ هنوز مراکز ماده ۱۶ تعیین‌تکلیف نشده‌اند ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آن‌ها از مهرماه ۱۴۰۴ اجرایی می‌شود + جزئیات اطلاعات تازه از پرونده «وحیده نیازی» و «سما جهانباز» | احتمالا در افغانستان هستند کری خوانی چند جوان در منطقه پیروزی تهران به قتل انجامید آمار نگران‌کننده از رهاسازی کودکان، سالمندان و معلولان در مشهد رتبه نخست کشوری خراسان رضوی در افزایش زایمان طبیعی شروع هدایت تحصیلی پایه نهم از ۲۶ تیرماه ۱۴۰۴ است | توصیه‌هایی به دانش‌آموزان و خانواده‌ها برای انتخاب رشته موفق آخرین مهلت دریافت کارت کنکور ۱۴۰۴، فردا (چهارشنبه، ۲۵ تیرماه) است معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت اداره‌کل تامین اجتماعی خراسان رضوی: تأمین اجتماعی نیازمند ابزار مالی برای صیانت از حقوق بیمه‌شدگان است صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی گرمای شدید (۲۴ تیر ۱۴۰۴) زلزله امیریه سمنان و حوالی گرگان را لرزاند (۲۴ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات ۱۶.۵ میلیون دانش‌آموز در مدارس ایران| کشور به‌زودی با کاهش چشمگیر جمعیت دانش‌آموزی مواجه خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۴ تیر ۱۴۰۴) | وضعیت گرما در استان در حد هشدار صدور حکم قطعی پرونده نابینا شدن ۹ نفر در چشم‌پزشکی «نگاه» پایان ۳ ماه دوردور مجرمانه با  لندکروز در مشهد
سرخط خبرها

تیر ۱۴۰۰، ماه واکسن کرونا است

  • کد خبر: ۶۳۰۱۵
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
تیر ۱۴۰۰، ماه واکسن کرونا است
انگار تیرماه ۱۴۰۰ قرار است خبرساز باشد. این را سخنگوی ستاد ملی کرونا، شنبه‌شب با حضور در شبکه یک سیما اعلام کرده است. علیرضا رئیسی در این برنامه رسما اعلام کرد که: «قطعا تا تیرماه به تولید صنعتی ماهانه حدود ۱۰میلیون دز واکسن در کشور خواهیم رسید و از اواخر تیرماه واکسیناسیون عمومی را آغاز خواهیم کرد.»
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز؛ اگر دروغ ۱۳ سال گذشته که بعضی‌ها در شبکه‌های اجتماعی با آن شوخی ساختند، درباره کشف واکسن کرونا بود، دروغ ۱۳ امسال درباره زمان واکسیناسیون همگانی بود. همین نشان می‌دهد که کرونا و واکسنش چقدر در یک سال گذشته موضوع مهم و کنجکاوی‌برانگیزی بوده است تا جایی که پای واکسن به دروغ ۱۳ هم باز شده است. اما خبری که چند روز پیش بعضی فعالان فضای‌مجازی به‌عنوان دروغ ۱۳ منتشر کردند، چندان هم بی‌ربط نبود، زیرا انگار خبر‌هایی در راه است. خبر‌هایی که در ادامه درباره آن با تفصیل بیشتری خواهید خواند.


تیرماه پر از حادثه؟

انگار تیرماه ۱۴۰۰ قرار است خبرساز باشد. این را سخنگوی ستاد ملی کرونا، شنبه‌شب با حضور در شبکه یک سیما اعلام کرده است. علیرضا رئیسی در این برنامه رسما اعلام کرد که: «قطعا تا تیرماه به تولید صنعتی ماهانه حدود ۱۰میلیون دز واکسن در کشور خواهیم رسید و از اواخر تیرماه واکسیناسیون عمومی را آغاز خواهیم کرد.» این خبر خوب پس از گذشت یک‌سال‌ونیم سخت و پر از ترس و غم، خبر امیدبخشی بود که سرانجام پس از کش‌وقوس‌های بسیار رسید. البته تزریق واکسن‌های چینی، روسی و هندی که تأییدشده سازمان بهداشت جهانی‌اند، از اواخر سال ۱۳۹۹ در ایران آغاز شده است، اما حجم و میزان واکسیناسیون در حدی نبوده است که به همه مردم برسد و فقط به بخشی از کارکنان درمان و البته در یکی‌دو شهر به‌صورت نمادین به پاکبانان عزیز شهرداری رسیده است.
 
اما خبر تولید صنعتی واکسن در تیرامسال و شروع تزریق واکسن بسیار خوش‌حال‌کننده بود، زیرا به‌این‌ترتیب علاوه بر کارکنان درمان و گروه‌های اولویت‌دار که طبق شیوه‌نامه‌ها واکسینه خواهند شد، به‌تدریج واکسن به همه بخش‌های اجتماع خواهد رسید و ما هم از بقیه مردم دنیا عقب نخواهیم ماند. البته که طبق اعلام رسمی سخنگوی ستاد ملی کرونا تا همین امروز ۷۹۰ هزار دز واکسن وارد کشور شده است و ۲۵۰ هزار نفر واکسینه شده‌اند و ۵۰ هزار نفر هم دز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند. اما فارغ از این واکسن‌ها، یکی از دغدغه‌های درست کاربران فضای‌مجازی دیرشدن تزریق واکسن و عقب‌ماندن ما از واکسیناسیون در جهان است. دغدغه‌ای که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.


آیا عقبیم؟

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های مردم این روز‌ها این است که آیا ما از واکسن‌زدن عقب مانده‌ایم؟ این پرسش را همچنان‌که در زیر پست مربوط به صحبت‌های سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌بینیم، در بسیاری از صفحات مجازی در شبکه‌های اجتماعی هم دیده می‌شود. روز گذشته نیز برخی رسانه‌ها به نقل از محسن هاشمی نوشتند: «فرآیند واکسیناسیون در کشور که تاکنون به یک درصد هم نرسیده است نسبت به بسیاری از کشور‌های توسعه یافته و حتی درحال توسعه برای افکار عمومی قابل پذیرش نیست.»

براساس آمار، ۸۶ درصد واکسن تولیدشده در دنیا فقط در ۷ کشور اروپایی تزریق شده است و به‌طبع ما باید با کشور‌های اطراف خودمان مقایسه شویم. طبق آماری که سخنگوی ستاد ملی کرونا داده است، در ترکیه، عراق و افغانستان زیر ۱۰ درصد از مردم واکسینه شده‌اند و در عربستان به این دلیل که در مرحله کارآزمایی بالینی شرکت کرده‌اند، ۱۲ درصد مردم واکسینه شده‌اند. امارات هم وضعیت مشابهی دارد و ۱۸ درصد مردم در این کشور واکسن زده‌اند. ما در ایران آن‌طور که تبلیغات عجیب‌وغریب برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌گوید، خیلی عقب نیستیم و با آمدن واکسن ساخت داخل امیدواریم که تزریق سراسری واکسن با سرعت بیشتری دنبال شود.
 
نگرانی مردم درباره اینکه تزریق واکسن دیر شود یا توزیع آن عادلانه انجام نشود، قطعا درست و بجاست، اما می‌شود امیدوار بود اگر واکسن‌های تأییدشده وارداتی و واکسن ایرانی در کنار هم با حجم و سرعت بیشتر و البته مدیریت بهتری تزریق شوند، اوضاع بهتر شود. فعلا ما به وعده مسئولان خوش‌بین و امیدوار می‌مانیم تا ببینیم در ادامه این روز‌های سخت، قول تزریق از تیرماه عملی خواهد شد یا نه.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->