حذف ترمیم نمره یا ایجاد سابقه پایه یازدهم برای پشت کنکوری‌ها (۶ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات حمله تروریستی به ساختمان بنیاد مسکن چابهار کاهش وزن آسان با مصرف ۷ ماده غذایی چربی‌سوز واکنش کاربران فضای مجازی به کارزار سربازی دختران + عکس معاون آموزشی وزارت بهداشت: کیفیت آموزش پزشکی با توجه به ازدحام دانشجو، کمبود تجهیزات و استاد، نگران‌کننده است چرا اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به تأخیر افتاد؟ توسعه همکاری‌های وزارت بهداشت و جمعیت مبارزه با دخانیات اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات قانون «افزایش سن بازنشستگی» اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | سنوات بیمه‌پردازی هر بیمه‌شده چند ماه افزایش می‌یابد؟ پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد برقرار است (۶ اسفند ۱۴۰۳) بیش از ۶۷۰ هزار نفرشب ظرفیت اقامتی در نوروز ۱۴۰۴ برای خراسان رضوی پیش‌بینی شده است توزیع شیر در مدارس مشهد به آخر خط رسید آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳)  تعطیل است؟ تعطیلی مراکز گردشگری و بوم‌گردی مشهد و خراسان رضوی تا اطلاع ثانوی | ستاد بحران استانداری خراسان رضوی: در آماده‌باش کامل هستیم (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | مشهد برفی می‌شود شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان
سرخط خبرها

تیر ۱۴۰۰، ماه واکسن کرونا است

  • کد خبر: ۶۳۰۱۵
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
تیر ۱۴۰۰، ماه واکسن کرونا است
انگار تیرماه ۱۴۰۰ قرار است خبرساز باشد. این را سخنگوی ستاد ملی کرونا، شنبه‌شب با حضور در شبکه یک سیما اعلام کرده است. علیرضا رئیسی در این برنامه رسما اعلام کرد که: «قطعا تا تیرماه به تولید صنعتی ماهانه حدود ۱۰میلیون دز واکسن در کشور خواهیم رسید و از اواخر تیرماه واکسیناسیون عمومی را آغاز خواهیم کرد.»
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز؛ اگر دروغ ۱۳ سال گذشته که بعضی‌ها در شبکه‌های اجتماعی با آن شوخی ساختند، درباره کشف واکسن کرونا بود، دروغ ۱۳ امسال درباره زمان واکسیناسیون همگانی بود. همین نشان می‌دهد که کرونا و واکسنش چقدر در یک سال گذشته موضوع مهم و کنجکاوی‌برانگیزی بوده است تا جایی که پای واکسن به دروغ ۱۳ هم باز شده است. اما خبری که چند روز پیش بعضی فعالان فضای‌مجازی به‌عنوان دروغ ۱۳ منتشر کردند، چندان هم بی‌ربط نبود، زیرا انگار خبر‌هایی در راه است. خبر‌هایی که در ادامه درباره آن با تفصیل بیشتری خواهید خواند.


تیرماه پر از حادثه؟

انگار تیرماه ۱۴۰۰ قرار است خبرساز باشد. این را سخنگوی ستاد ملی کرونا، شنبه‌شب با حضور در شبکه یک سیما اعلام کرده است. علیرضا رئیسی در این برنامه رسما اعلام کرد که: «قطعا تا تیرماه به تولید صنعتی ماهانه حدود ۱۰میلیون دز واکسن در کشور خواهیم رسید و از اواخر تیرماه واکسیناسیون عمومی را آغاز خواهیم کرد.» این خبر خوب پس از گذشت یک‌سال‌ونیم سخت و پر از ترس و غم، خبر امیدبخشی بود که سرانجام پس از کش‌وقوس‌های بسیار رسید. البته تزریق واکسن‌های چینی، روسی و هندی که تأییدشده سازمان بهداشت جهانی‌اند، از اواخر سال ۱۳۹۹ در ایران آغاز شده است، اما حجم و میزان واکسیناسیون در حدی نبوده است که به همه مردم برسد و فقط به بخشی از کارکنان درمان و البته در یکی‌دو شهر به‌صورت نمادین به پاکبانان عزیز شهرداری رسیده است.
 
اما خبر تولید صنعتی واکسن در تیرامسال و شروع تزریق واکسن بسیار خوش‌حال‌کننده بود، زیرا به‌این‌ترتیب علاوه بر کارکنان درمان و گروه‌های اولویت‌دار که طبق شیوه‌نامه‌ها واکسینه خواهند شد، به‌تدریج واکسن به همه بخش‌های اجتماع خواهد رسید و ما هم از بقیه مردم دنیا عقب نخواهیم ماند. البته که طبق اعلام رسمی سخنگوی ستاد ملی کرونا تا همین امروز ۷۹۰ هزار دز واکسن وارد کشور شده است و ۲۵۰ هزار نفر واکسینه شده‌اند و ۵۰ هزار نفر هم دز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند. اما فارغ از این واکسن‌ها، یکی از دغدغه‌های درست کاربران فضای‌مجازی دیرشدن تزریق واکسن و عقب‌ماندن ما از واکسیناسیون در جهان است. دغدغه‌ای که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.


آیا عقبیم؟

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های مردم این روز‌ها این است که آیا ما از واکسن‌زدن عقب مانده‌ایم؟ این پرسش را همچنان‌که در زیر پست مربوط به صحبت‌های سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌بینیم، در بسیاری از صفحات مجازی در شبکه‌های اجتماعی هم دیده می‌شود. روز گذشته نیز برخی رسانه‌ها به نقل از محسن هاشمی نوشتند: «فرآیند واکسیناسیون در کشور که تاکنون به یک درصد هم نرسیده است نسبت به بسیاری از کشور‌های توسعه یافته و حتی درحال توسعه برای افکار عمومی قابل پذیرش نیست.»

براساس آمار، ۸۶ درصد واکسن تولیدشده در دنیا فقط در ۷ کشور اروپایی تزریق شده است و به‌طبع ما باید با کشور‌های اطراف خودمان مقایسه شویم. طبق آماری که سخنگوی ستاد ملی کرونا داده است، در ترکیه، عراق و افغانستان زیر ۱۰ درصد از مردم واکسینه شده‌اند و در عربستان به این دلیل که در مرحله کارآزمایی بالینی شرکت کرده‌اند، ۱۲ درصد مردم واکسینه شده‌اند. امارات هم وضعیت مشابهی دارد و ۱۸ درصد مردم در این کشور واکسن زده‌اند. ما در ایران آن‌طور که تبلیغات عجیب‌وغریب برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌گوید، خیلی عقب نیستیم و با آمدن واکسن ساخت داخل امیدواریم که تزریق سراسری واکسن با سرعت بیشتری دنبال شود.
 
نگرانی مردم درباره اینکه تزریق واکسن دیر شود یا توزیع آن عادلانه انجام نشود، قطعا درست و بجاست، اما می‌شود امیدوار بود اگر واکسن‌های تأییدشده وارداتی و واکسن ایرانی در کنار هم با حجم و سرعت بیشتر و البته مدیریت بهتری تزریق شوند، اوضاع بهتر شود. فعلا ما به وعده مسئولان خوش‌بین و امیدوار می‌مانیم تا ببینیم در ادامه این روز‌های سخت، قول تزریق از تیرماه عملی خواهد شد یا نه.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->