زلزله شهداد کرمان را لرزاند (۹ شهریور ۱۴۰۴) افشاگری مدیرعامل تأمین اجتماعی: گروهی ناحق امتیاز گرفتند و حالا صدایشان بلند شده!| بازنشستگی پیش از موعد؛ ظلم به بیمه‌پردازان یا حق بازنشستگان؟ کودک گمشده تهرانی با تلاش پلیس سبزوار پیدا شد (۹ شهریور ۱۴۰۴) دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری منتشر شد + جزییات دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: ایران با «بحران کمبود تریاک» برای داروهای ضروری مواجه است خسروپناه: آمیخته کردن آسیب‌های اجتماعی با دعواهای سیاسی خیانت به کشور است | دخانیات سالانه جان ۶۰ هزار ایرانی را می‌گیرد درخشش دانش آموزان ایرانی در نمایشگاه علوم و اختراعات آمریکا با کسب ۱۳ مدال کشف بیش از نیم کیلو طلا در هنگ مرزی تایباد (۹ شهریور ۱۴۰۴) کشف ۷۵ کیلوگرم مواد مخدر در گناباد (۹ شهریور ۱۴۰۴) واکنش دادستانی قزوین به ماجرای ضرب و شتم دستفروش توسط مأموران سد معبر شهرداری یوز آسیایی دوباره در طبس دیده شد (۹ شهریور ۱۴۰۴) بیماری سالک چیست، چگونه انتقال می‌یابد و چطور می‌توانیم از آن پیشگیری کنیم؟ | زخم‌های بزرگ پشه‌های کوچک صاحب نمایشگاه خودرو، کلاهبرداری ۷۰۰ میلیاردی کرد جذب فارغ‌التحصیلان هنرستان‌های محیط‌بانی به عنوان سربازان محیط زیست امکان انتخاب رشته با هوش مصنوعی برای اولین بار در ایران + لینک ورود به سامانه رتبه یک تجربی کنکور ۱۴۰۴ در واکنش به شایعات فضای مجازی: هیچ امکانات خارج از عرفی نداشتم واکسن HPV وارد سبد واکسیناسیون روتین کشوری نمی‌شود تکلیف مشمولان غیرغایب پذیرفته شده در دانشگاه فرهنگیان چیست؟ متین مهدوی‌مقدم، رتبه ۶ کنکور تجربی: درگیر بازی مؤسسات کنکوری نشوید دریافت کپی مدارک هویتی بیماران خلاف قانون است درمان رایگان ناهنجاری‌های پوستی و چهره در ۳ شهرستان خراسان رضوی علت بوی بد دهان چیست؟ کاهش نرخ ازدواج و افزایش تجرد قطعی | فعالیت ۲۲۰ مرکز همسان‌گزینی مجاز زیر نظر روانشناسان ادامه دارد جزئیات استخدام پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شد (۹ شهریور ۱۴۰۴) دستگیری سارق یک‌سال بعد، در همان روز و همان مغازه با تلاش کارشناسان پلیس فتای مشهد هکر ۱۶ ساله سومین بار دستگیر شد! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۹ شهریور ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا اواسط هفته جاری اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۹ شهریور ۱۴۰۴) هشدار؛ این دو مُسکن مشهور ممکن است آدم را بکشد
سرخط خبرها

تیر ۱۴۰۰، ماه واکسن کرونا است

  • کد خبر: ۶۳۰۱۵
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
تیر ۱۴۰۰، ماه واکسن کرونا است
انگار تیرماه ۱۴۰۰ قرار است خبرساز باشد. این را سخنگوی ستاد ملی کرونا، شنبه‌شب با حضور در شبکه یک سیما اعلام کرده است. علیرضا رئیسی در این برنامه رسما اعلام کرد که: «قطعا تا تیرماه به تولید صنعتی ماهانه حدود ۱۰میلیون دز واکسن در کشور خواهیم رسید و از اواخر تیرماه واکسیناسیون عمومی را آغاز خواهیم کرد.»
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز؛ اگر دروغ ۱۳ سال گذشته که بعضی‌ها در شبکه‌های اجتماعی با آن شوخی ساختند، درباره کشف واکسن کرونا بود، دروغ ۱۳ امسال درباره زمان واکسیناسیون همگانی بود. همین نشان می‌دهد که کرونا و واکسنش چقدر در یک سال گذشته موضوع مهم و کنجکاوی‌برانگیزی بوده است تا جایی که پای واکسن به دروغ ۱۳ هم باز شده است. اما خبری که چند روز پیش بعضی فعالان فضای‌مجازی به‌عنوان دروغ ۱۳ منتشر کردند، چندان هم بی‌ربط نبود، زیرا انگار خبر‌هایی در راه است. خبر‌هایی که در ادامه درباره آن با تفصیل بیشتری خواهید خواند.


تیرماه پر از حادثه؟

انگار تیرماه ۱۴۰۰ قرار است خبرساز باشد. این را سخنگوی ستاد ملی کرونا، شنبه‌شب با حضور در شبکه یک سیما اعلام کرده است. علیرضا رئیسی در این برنامه رسما اعلام کرد که: «قطعا تا تیرماه به تولید صنعتی ماهانه حدود ۱۰میلیون دز واکسن در کشور خواهیم رسید و از اواخر تیرماه واکسیناسیون عمومی را آغاز خواهیم کرد.» این خبر خوب پس از گذشت یک‌سال‌ونیم سخت و پر از ترس و غم، خبر امیدبخشی بود که سرانجام پس از کش‌وقوس‌های بسیار رسید. البته تزریق واکسن‌های چینی، روسی و هندی که تأییدشده سازمان بهداشت جهانی‌اند، از اواخر سال ۱۳۹۹ در ایران آغاز شده است، اما حجم و میزان واکسیناسیون در حدی نبوده است که به همه مردم برسد و فقط به بخشی از کارکنان درمان و البته در یکی‌دو شهر به‌صورت نمادین به پاکبانان عزیز شهرداری رسیده است.
 
اما خبر تولید صنعتی واکسن در تیرامسال و شروع تزریق واکسن بسیار خوش‌حال‌کننده بود، زیرا به‌این‌ترتیب علاوه بر کارکنان درمان و گروه‌های اولویت‌دار که طبق شیوه‌نامه‌ها واکسینه خواهند شد، به‌تدریج واکسن به همه بخش‌های اجتماع خواهد رسید و ما هم از بقیه مردم دنیا عقب نخواهیم ماند. البته که طبق اعلام رسمی سخنگوی ستاد ملی کرونا تا همین امروز ۷۹۰ هزار دز واکسن وارد کشور شده است و ۲۵۰ هزار نفر واکسینه شده‌اند و ۵۰ هزار نفر هم دز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند. اما فارغ از این واکسن‌ها، یکی از دغدغه‌های درست کاربران فضای‌مجازی دیرشدن تزریق واکسن و عقب‌ماندن ما از واکسیناسیون در جهان است. دغدغه‌ای که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.


آیا عقبیم؟

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های مردم این روز‌ها این است که آیا ما از واکسن‌زدن عقب مانده‌ایم؟ این پرسش را همچنان‌که در زیر پست مربوط به صحبت‌های سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌بینیم، در بسیاری از صفحات مجازی در شبکه‌های اجتماعی هم دیده می‌شود. روز گذشته نیز برخی رسانه‌ها به نقل از محسن هاشمی نوشتند: «فرآیند واکسیناسیون در کشور که تاکنون به یک درصد هم نرسیده است نسبت به بسیاری از کشور‌های توسعه یافته و حتی درحال توسعه برای افکار عمومی قابل پذیرش نیست.»

براساس آمار، ۸۶ درصد واکسن تولیدشده در دنیا فقط در ۷ کشور اروپایی تزریق شده است و به‌طبع ما باید با کشور‌های اطراف خودمان مقایسه شویم. طبق آماری که سخنگوی ستاد ملی کرونا داده است، در ترکیه، عراق و افغانستان زیر ۱۰ درصد از مردم واکسینه شده‌اند و در عربستان به این دلیل که در مرحله کارآزمایی بالینی شرکت کرده‌اند، ۱۲ درصد مردم واکسینه شده‌اند. امارات هم وضعیت مشابهی دارد و ۱۸ درصد مردم در این کشور واکسن زده‌اند. ما در ایران آن‌طور که تبلیغات عجیب‌وغریب برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌گوید، خیلی عقب نیستیم و با آمدن واکسن ساخت داخل امیدواریم که تزریق سراسری واکسن با سرعت بیشتری دنبال شود.
 
نگرانی مردم درباره اینکه تزریق واکسن دیر شود یا توزیع آن عادلانه انجام نشود، قطعا درست و بجاست، اما می‌شود امیدوار بود اگر واکسن‌های تأییدشده وارداتی و واکسن ایرانی در کنار هم با حجم و سرعت بیشتر و البته مدیریت بهتری تزریق شوند، اوضاع بهتر شود. فعلا ما به وعده مسئولان خوش‌بین و امیدوار می‌مانیم تا ببینیم در ادامه این روز‌های سخت، قول تزریق از تیرماه عملی خواهد شد یا نه.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->