اعلام زمان و مکان برگزاری دور دوم مذاکرات روسیه و آمریکا زلنسکی مدعی جنگیدن چینی‌ها در کنار نیرو‌های روسی شد رونمایی از دستاورد‌های جدید هسته‌ای با حضور پزشکیان عراقچی با رئیس‌جمهور الجزایر دیدار کرد وزیر خارجه عربستان به آمریکا سفر کرد عارف با خانواده شهید برونسی دیدار کرد ایران و سلاح هسته‌ای، آری یا نه؟ نتانیاهو: روابط ما و آمریکا دوستانه است پزشکیان: تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان یک ضرورت است ظریف با تاکید بر توانایی تیم مذاکره کننده: توپ در زمین آمریکاست عراقچی با وزیر خارجه الجزایر دیدار کرد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) وزیر امور خارجه: شیوه‌ای به‌جز مذاکرهٔ غیرمستقیم را نمی‌پذیریم + فیلم چشم بیداری بگشایید حمایت روسیه از گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا وزیر راه و شهرسازی با الهام علی اف در باکو دیدار کرد ترامپ: از بودجه نظامی یک تریلیون دلاری آمریکا خبر داد دست‌نوشته رهبر انقلاب در صفحه اول قرآنی که به خانواده‌ شهید آوینی اهدا کردند + عکس و فیلم طالبان ادعای مطرح شده درباره واگذاری بگرام به آمریکا را رد کرد نایب رئیس مجلس: اتحادیه بین المجالس باید اشغالگران را وادار به عقب نشینی از غزه کند صباح زنگنه: مذاکرات فرصت مناسبی برای ایران ایجاد می‌کند | باید معادله برد_برد ایجاد کرد رئیس‌جمهور سابق روسیه: تعداد کشور‌های دارای زرادخانه هسته‌ای افزایش خواهد یافت قالیباف: هدف از نظارت در اجرای قوانین حوزه مسکن مچ‌گیری نیست اخبار ضدونقیض درباره واگذاری پایگاه نظامی بگرام از سوی طالبان به آمریکا استقبال پکن از حل‌وفصل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران دیدار وزیر خارجه با سرپرست سفارت ایران در کابل (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: مذاکرات ما با آمریکا غیرمستقیم بوده و در عمان برگزار می‌شود | مذاکراتی خردمندانه پیش رو خواهیم داشت جلسه غیر علنی مجلس با موضوع بررسی ابعاد حادثه ترور دو قاضی شهید برگزار شد مذاکرات ایران با کشورهای عضو برجام و آمریکا در چه وضعیتی قرار دارد؟
سرخط خبرها

نگاهی به تلاش‌ها برای ائتلاف و گروه‌ها در اردوگاه راست

  • کد خبر: ۶۳۲۶۴
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۳
نگاهی به تلاش‌ها برای ائتلاف و گروه‌ها در اردوگاه راست
در آستانه برگزاری مهم‌ترین رویداد سیاسی در سال‌۱۴۰۰، صحنه سیاست ایران نشان می‌دهد که نگرانی اصلی این روز‌های اصولگرایان، رقابت با هم قطاران و همکاران خودی است.
به گزارش شهرآرانیوز، در آستانه برگزاری مهم‌ترین رویداد سیاسی در سال‌۱۴۰۰، صحنه سیاست ایران نشان می‌دهد که نگرانی اصلی این روز‌های اصولگرایان، رقابت با هم قطاران و همکاران خودی است؛ اینکه چگونه بتوانند اعضای ارشد و مؤثر جریان خود را قانع کنند که گزینه اصلح برای ریاست جمهوری چه کسی است. به همین‌دلیل پیش بینی می‌شود که روزبه‌روز رایزنی‌ها در این جریان برای تعیین نامزد نهایی فشرده‌تر و داغ‌تر شود؛ باید منتظر ماند و دید که چه کسی از این جریان برای انتخابات‌۱۴۰۰ انتخاب خواهد شد.
 
با‌این‌حال ناگفته پیداست که اجماع اصولگرایان در انتخابات‌۱۴۰۰ بیش از هر چیز به نحوه عملکرد اصلاح‌طلبان بستگی دارد؛ زیرا اگر اصلاح‌طلبان نامزد خود را در انتخابات‌۱۴۰۰ معرفی کنند، اصولگرایان به‌سمت چهره‌های شاخص می‌روند، اما اگر اصلاح‌طلبان در عرصه انتخابات حاضر نشوند، طیف اصولگرا با خالی دیدن صحنه، حاضر به اجماع روی فرد مشخصی نمی‌شوند. همچنین زمزمه‌های احتمال توافق میان ایران و آمریکا برای بازگشت به برجام و لغو تحریم‌ها در روز‌های منتهی به انتخابات، بدون شک بر شرایط اقتصادی کشور و میزان مشارکت مردم و قشر خاکستری در پای صندوق‌های رأی اثرگذار خواهد بود. در همین راستا، محمدصادق کوشکی، فعال سیاسی اصولگرا به «نامه‌نیوز» گفت: «احیای برجام تنها برگ برنده اصلاح طلبان در انتخابات است.
 
آن‌ها باورشان این است که اگر برجام احیا شود، مردم بار دیگر جذب آن‌ها می‌شوند. درحقیقت جبهه اصلاحات برای بار سوم با تمسک به سیاست مذاکره غرب وارد انتخابات می‌شود.» همچنین اصرار اصلاح‌طلبان و نیرو‌های اعتدالگرا بر معرفی یک نامزد با حداکثر اجماع نیرو‌های این دو جریان سیاسی همانند انتخابات‌۹۲ و ۹۶، سبب شده است اخبار ضدونقیضی از حرکت اصولگرایان به سمت اجماع بر یک نامزد نهایی علی‌رغم دشواری‌های پیش رو برای تضمین پیروزی در انتخابات به گوش برسد؛ زیرا آنان نمی‌خواهند تجربه تلخ انتخابات‌۹۲، تکثر نامزد‌ها و پخش‌شدن آرا در میان نامزدهایشان را تجربه کنند. در همین راستا شایعاتی درباره ادغام سازوکار‌های انتخاباتی اصولگرایان شنیده می‌شود.
 
روز گذشته حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، درباره ادغام شورای عالی وحدت و شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب و تشکیل شورایی با عنوان شورای وحدت ملی، به «مهر» گفت: «این خبر را نه تأیید و نه تکذیب می‌کنم. بحث‌های زیاد در این مورد صورت گرفته است و ان‌شاء‌ا... عمل مشترکی با یکدیگر خواهیم داشت. هنوز برای این موضوع قالب تشکیلاتی مشخص نشده و تصمیمات نهایی هم اتخاذ نشده است.» همچنین حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی اصولگرا و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در گفتگو با «عصر ایران» درباره تکثر نامزد‌های انتخاباتی جریان اصولگرا در آستانه سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری و تنها شانس این جریان برای انسجام گفت: «تکثری که الان وجود دارد، برای جریان اصولگرا خطرناک است.
 
اجماع‌نداشتن روی فردی جز آقای رئیسی هم واقعیتی اجتناب‌ناپذیر است و همین مسئولیت آقای رئیسی را سنگین می‌کند. نهایتا به نظر می‌رسد که اگر قرار باشد تکثر از بین برود و از همه نیرو‌ها در دولت آینده استفاده شود و تا جایی‌که ممکن است، وحدت و انسجام نیرو‌های اصولگرا هم حفظ شود، بهترین گزینه آقای رئیسی است. اگر آقای رئیسی نامزد نشود، شرایط خیلی متفاوت خواهد شد و اجماع روی یک نامزد دشوار خواهد بود و ممکن است انتخابات به دور دوم بکشد.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->