برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

رژه طلایی فراعنه مصر به خانه جدیدشان

  • کد خبر: ۶۳۲۸۶
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۲
رژه طلایی فراعنه مصر به خانه جدیدشان
در رژه‌ای تماشایی، سفر ۲۲ مومیایی باستانی به خانه جدیدشان در موزه ملی تمدن مصر، به جشنواره‌ای باشکوه تبدیل شد
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ اوایل هفته بود که خیابان‌های قاهره مسدود شدند و جمعیت گسترده‌ای گردهم آمدند تا سفر هفت کیلومتری ۱۸ پادشاه و ۴ ملکه چندمیلیون دلاری را تماشا کنند. تحت تدابیر امنیتی شدید، بقایای مومیایی شده فراعنه و سایر سلاطین مصر در جعبه‌های عایق هوا و آب، درون وسایل نقلیه‌ای که با بال و طرح‌های فرعونی تزئین شده بود، حمل شدند. این وسایل نقلیه به گونه‌ای طراحی شده بودند که گویی قایق‌های باستانی فراعنه متوفی را به مقبره خود می‌بردند.

«رژه طلایی فراعنه» به طور مستقیم از تلویزیون دولتی مصر و دیگر ایستگاه‌های ماهواره‌ای و همچنین از چندین رسانه اجتماعی پوشش داده شد. سلیما اکرم، رئیس واحد مصرشناسی دانشگاه آمریکایی قاهره، این نمایش را «بسیار مهیج» توصیف می‌کند. وی می‌گوید: «اگرچه این انتقال بسیار هزینه بر بوده است، فکر می‌کنم بازده آن در درازمدت بسیار خوب باشد.»

نایجل هترینگتون، باستان شناسی دیگر که این رژه را به صورت آنلاین در انگلیس تماشا می‌کرد، می‌گوید: «عجب شبی! آدم واقعا می‌خواهد در مصر باشد.» هترینگتون با اشاره به ارزش این مومیایی‌ها می‌گوید: «این کار شبیه به یک نمایش بود، اما امنیت آن به خوبی تأمین شده بود. بدیهی است که این اجداد سلطنتی بی بدیل هستند، بنابراین باید تدابیر امنیتی فوق العاده‌ای به کار گرفته می‌شد.»

براساس داده‌های وزارت آثار باستانی مصر، بیشتر این مومیایی‌ها به پادشاهی نوین باستان تعلق دارند که بین سال‌های ۱۰۷۵ تا ۱۵۳۹ قبل از میلاد بر مصر حکومت می‌کردند. دربین این مومیایی ها، بقایای رامسس دوم، یکی از فرعون‌های معروف مصر و ملکه حتشپسوت، تنها زنی که به مقام فرعونی در مصر رسیده است، حضور داشتند.
ملکه حتشپسوت همان زنی است که برای غلبه بر سنت نقش فرعی زنان در سلسله مراتب سلطنتی مصر باستان، ریش ساختگی به صورت می‌گذاشت. دوران حکومت وی، یکی از دوران‌های طلایی قدرت و شکوفایی مصر بود.

این مومیایی‌ها دراصل حدود ۳ هزارسال پیش در مقبره‌های مخفی «دره پادشاهان» و منطقه «دیرالبحری» در زیر صخره‌های کوه «تبس» دفن شده بودند. هر دو منطقه، نزدیک شهر جنوبی اقصر (لوکسور) هستند. این مقبره‌ها اولین بار در قرن نوزدهم کشف شدند. پس از حفاری، مومیایی‌ها را با قایق‌هایی از راه رود نیل به قاهره بردند.
در طول این مسیر، برخی از آن‌ها در جعبه‌های شیشه‌ای به نمایش گذاشته شدند و برخی پوشیده شده بودند. پس از آن، بقایای رامسس دوم در سال ۱۹۷۶ به پاریس برده شد تا دانشمندان فرانسوی، مرمت این مومیایی را آغاز کنند.
رژه طلایی فراعنه مصر به خانه جدیدشان
«رژه طلایی فراعنه» بخشی از تلاش مصر در جذب گردشگران خارجی با تبلیغ آثار باستانی آن بود. صنعت گردشگری مصر به دنبال اعتراض‌های مردمی در سال ۲۰۱۱ که منجر به سرنگونی حسنی مبارک، خودکامه دیرینه مصر، شد و به تازگی و درپی همه گیری کرونا بسیار کم رونق شده است. عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، پیش از آغاز رژه در صفحه توئیتر خود نوشت: «با افتخار بسیار، مشتاقانه پذیرای پادشاهان و ملکه‌های مصر پس از سفر آن‌ها هستم.»

وی افزود: «این نمایش باشکوه، گواه دیگری بر عظمت تمدن بی نظیری است که تا ژرفای تاریخ گسترش یافته است.» به گفته وزارتخانه آثار باستانی مصر، در موزه جدید، ۲۰ مومیایی تنها یک بار به نمایش درمی آیند و ۲ مومیایی دیگر در انبار این موزه نگهداری خواهند شد.
منبع: الجزیره
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->