پاسخ معاون وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ (۳ دی ۱۴۰۳) بیشترین سرچ گوگل در ایران از ابتدای امسال چه بود؟ واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند
سرخط خبرها

۵G چگونه طوفان به‌پا می‌کند؟

  • کد خبر: ۶۳۳۷۰
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۱
۵G چگونه طوفان به‌پا می‌کند؟
۵G نسل پنجم شبکه‌های تلفن‌همراه است که در حدود ۱۰۰ برابر سریع‌تر از اینترنت ۴G است و این بهبود چشمگیر در اتصال به شبکه اینترنت، فرصت‌های جدیدی را برای ارائه راه‌حل‌های پیشگامانه در اختیار جامعه قرار می‌دهد
فاطمه آصفی  | شهرآرانیوز - یکی از روند‌های تحول دیجیتال در سال ۲۰۱۹، ۵G معرفی شد و از همان زمان زمزمه‌هایی از این نوع شبکه تلفن‌همراه و امکانات آن در جهان شنیده می‌شد، اما صحبت از آن برای ما در ایران، که در سال گذشته موفق به رونمایی از ۵G در برخی نقاط کشور شدیم، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و لازم است تا باری‌دیگر این سؤال را مطرح کنیم که ۵G چیست و چه دنیای جدیدی را پیش روی ما می‌گذارد؟ ۵G نسل پنجم شبکه‌های تلفن‌همراه است که در حدود ۱۰۰ برابر سریع‌تر از اینترنت ۴G است و این بهبود چشمگیر در اتصال به شبکه اینترنت، فرصت‌های جدیدی را برای ارائه راه‌حل‌های پیشگامانه در اختیار جامعه قرار می‌دهد.
 

شگفتی‎‌های ۵G در چیست؟

سرعت بسیار زیاد، تأخیر کم، تداخل کم و پهنای باند بیشتر، از ویژگی‌های شاخص ۵G است که او را به جایگزینی برای اتصالات ۴G تبدیل می‌کند. با دستیابی به شبکه ۵G می‌توان منتظر سرعت دانلود و آپلود به‌مراتب بیشتر از سرعت کنونی بود. علاوه‌براین، لتنسی، یعنی مدتی که طول می‌کشد دستگاه با شبکه‌های مخابراتی وایرلس تعامل کند، به‌شکل چشمگیری کاهش می‌یابد.
 
بیایید کمی بیشتر درباره این ۴ ویژگی صحبت کنیم. گفتیم که سرعت ۵G بسیار زیاد است. اما چه تفاوتی بین سرعت ۵G و ۴G وجود دارد؟ با یک مثال این سرعت را بهتر درک می‌کنیم: فرض کنید قصد داریم فیلم HD دوساعته‌ای را دانلود کنیم، اگر با ۳G این کار را انجام دهیم، نیازمند ۲۶ ساعت زمان، یعنی معادل با پرواز از استرالیا تا آمریکا هستیم. دانلود این فیلم با اینترنت ۴G، ۶ دقیقه زمان می‌برد و، اما با اینترنت ۵G، فقط ۶/۳ ثانیه زمان نیاز دارید!
 
تأخیر زمانی، فاصله زمانی رسیدن داده از دستگاه مبدأ به دستگاه مقصد است. درحالی‌که تأخیر زمانی در ۴G برابر با ۵۰میلی‌ثانیه است، با ۵G می‌توانیم پیام‌ها را نزدیک به زمان واقعی و فقط با یک میلی‌ثانیه تأخیر دریافت کنیم. این ویژگی ۵G به ما در مراقبت‌های پزشکی، اتومبیل‌های خودران و هوانوردی کمک زیادی می‌کند تا داده‌ها را در زمان واقعی خود منتقل کنیم.
 
تداخل کم از دیگر قابلیت‌های ۵G است، به این معنی که اگر در محیطی شلوغ مثل استادیوم یا کنسرت قصد استفاده از تلفن‌همراه خود را دارید، دیگر مثل گذشته دچار مشکل نخواهید شد، زیرا ۵G می‌تواند تا یک میلیون دستگاه در هر کیلومترمربع را اداره کند. طول موج‌هایی که در ۳G و ۴G به کار می‌رود، در محیط اطراف ما اشباع شده است و باعث ایجاد اختلالات و نویز می‌شود. برخلاف آنتن‌های ۴G که امواج را به‌صورت ۳۶۰درجه در محیط پخش می‌کنند، آنتن‌های ۵G جهت‌دار هستند که موجب کاهش اختلالات در محیط می‌شود.

پهنای باند ۵G اجازه می‌دهد دستگاه‌های بیشتری را به یک اینترنت متصل کنیم و به این معنی است که در آینده مشکلی به‌نام اتصال بیش از حد به یک مودم نخواهیم داشت. در خانه‌های هوشمند همه وسیله‌ها به یک مودم متصل‌اند و حالا با پهنای باند بیشتر ۵G، کار‌ها با سرعت بیشتری پیش می‌روند.


درباره 5G اینجا بخوانید:
 
 

 

فرکانس‌های رادیویی ۵G و ۴G چه تفاوت خاصی با هم دارند؟

۵G با همان فرکانس‌های رادیویی که اکنون برای تلفن‌های هوشمند شما در شبکه‌های WiFi و ارتباطات ماهواره‌ای استفاده می‌شود، کار می‌کند، اما فناوری را قادر می‌کند پیشرفت‌های بسیار بیشتری داشته باشد. فراتر از اینکه بتوانید فیلمی کامل HD را در عرض چند ثانیه روی تلفن خود بارگیری کنید (حتی از یک استادیوم شلوغ)، ۵G درواقع مربوط به اتصال همه‌چیز در همه‌جاست؛ مطمئن و بی‌تأخیر؛ بنابراین افراد می‌توانند همه‌چیز را در کسری از زمان اندازه‌گیری، درک و مدیریت کنند.
 
امواج رادیویی چیزی است که دستگاه‌ها را به شبکه متصل می‌کند، اما تفاوت فرکانس‌های رادیویی ۵G در مقابل ۴G چیست؟ امواج رادیویی ۱۲۰ سال است که برای ارتباطات بی‌سیم استفاده می‌شود و ما از آن‌ها برای پخش رادیو و تلویزیون، برقراری ارتباط در شبکه‌های تلفن‌همراه و WiFi استفاده می‌کنیم. طیف فرکانسی نسل پنجم شامل موج‌های باند بالا (بیش از ۶گیگاهرتز)، باند متوسط (۲ تا ۵/۴ گیگاهرتز) و باند پایین، مشابه نسل چهارم (زیر ۳گیگاهرتز) است.
امواج رادیویی، درست مانند نور، نوعی امواج الکترومغناطیسی‌اند. امواج رادیویی فرکانس‌های بسیار کمتری نسبت به نور دارند و برای ارتباطات تلفن‌همراه مناسب‌اند. یک آنتن شبکه ۵G از مقدار نسبتا کمی نیرو، از کمتر از یک وات تا چند صد وات، تقریبا از همان محدوده لامپ‌های سنتی استفاده می‌کند.

 

با آمدن ۵G منتظر چه چیز‌هایی باشیم؟

حال که با اینترنت نسل پنجم یا دقیق‌تر، نسل پنجم ارتباطات سیار سلولی با سرعت بسیار زیاد، آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که بیشتر از کاربرد‌های آن بگوییم. با بزرگ‌ترشدن شهر‌ها و پیشرفت فناوری، نیاز شدیدی به یک بستر ارتباطی حس می‌شود که داده‌هایی را از یک سوی شهر به سوی دیگر آن با سرعت زیاد و تأخیر کم انتقال دهد. این فناوری به ما کمک می‌کند در مدیریت بحران و مواقع اضطراری عملکرد سریع‌تری داشته باشیم. ۵G شرایط نظارت بر کیفیت هوا در شهر‌های مختلف در زمان واقعی و همچنین کمک‌های پزشکی در هر زمان و مکان را فراهم می‌کند و اتصال موثق و مطمئنی را به مناطقی که دسترسی به آن‌ها دشوار است، ایجاد خواهد کرد.
 
اتومبیل‌های خودران، کنترل از راه دور، امنیت عمومی و زیرساخت به‌معنای پایش از راه دور، اتفاقاتی مانند آب‌گرفتگی یا قطع برق و اینترنت اشیا برای ارتباط سنسور‌ها و دستگاه‌ها با شبکه‌ای که از طریق آن می‌توانند با یکدیگر و با کاربرانشان تعامل کنند، ازجمله کاربرد‌های دیگر آن است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->