پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پس از کروناویروس، چه ویروس‌های دیگری در کمین انسان هستند؟

  • کد خبر: ۶۳۴۷۲
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۱
پس از کروناویروس، چه ویروس‌های دیگری در کمین انسان هستند؟
کروناویروس جدید، جدیدترین عامل بیماری‌زایی است که از حیوانات به انسان منتقل شده است؛ اما هزاران ویروس دیگر هنوز در حیوانات وجود دارند که ممکن است تهدیدی مشابه برای انسان باشند. اکنون یک نرم‌افزار آنلاین، ویروس‌ها را بر اساس احتمال انتقال از حیوانات به انسان‌ها و ایجاد همه‌گیری رده‌بندی کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، کروناویروس جدید، جدیدترین عامل بیماری‌زایی است که از حیوانات به انسان منتقل شده است؛ اما هزاران ویروس دیگر هنوز در حیوانات وجود دارند که ممکن است تهدیدی مشابه برای انسان باشند. اکنون یک نرم‌افزار آنلاین، ویروس‌ها را بر اساس احتمال انتقال از حیوانات به انسان‌ها و ایجاد همه‌گیری رده‌بندی کرده است.

به نقل از لایوساینس، این نرم‌افزار که "SpillOver" نام دارد، یک لیست از ویروس‌های حیوانی را که به تازگی کشف شده‌اند و بیشترین تهدید برای انسان‌ها هستند، تهیه کرده است. محققان امیدوارند نرم‌افزار قابل دسترسشان مورد استفاده دانشمندان، سیاست‌گذاران و مقامات بهداشت قرار گیرد تا ویروس‌ها را برای مطالعات بیشتر، نظارت کرده و فعالیت‌های کاهش دهنده‌ خطر مانند تولید واکسن و یا دارو پیش از انتقال ویروس از حیوانات به انسان و گسترش آن را مورد بررسی قرار دهند.

زوئی گرانج(Zoë Grange) که روند ساخت این ابزار آنلاین را رهبری کرد، می‌گوید: "سارس-کوو-۲" تنها یک نمونه از هزاران ویروسی است که ممکن است از حیوانات به انسان‌ها منتقل شوند. ما نه تنها باید ویروس‌های جدید را بیابیم، بلکه باید آن‌ها را اولویت‌بندی کنیم تا جلوی رخ دادن یک همه‌گیری دیگر را بگیریم.

خطر انتقال ویروس از حیوانات به انسان

محققان در مقاله‌ای که در تاریخ ۵ آوریل در مجله‌ "Proceedings of the National Academy of Sciences" منتشر شد، نوشته‌اند: ۲۵۰ ویروس وجود دارند که "زئونوز" هستند؛ یعنی در حال حاضر از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌اند و بیش از ۵۰۰ ویروس به طور بالقوه وجود دارند، اما احتمال انتقال همه‌ این ویروس‌ها از حیوانات به انسان با یکدیگر برابر نیست، بنابراین محققان آن‌ها را امتیازبندی کردند تا بتوان خطرات آن‌ها را مقایسه و ارزیابی کرد.

برای انجام این امتیازبندی، این نرم‌افزار ۳۲ عامل مرتبط با ویروس و میزبانش را در نظر گرفته است، از جمله این موارد می‌توان به تعداد گونه‌های حیوانی دارای ویروس و ارتباط انسان با حیوانات وحشی در مناطقی که ویروس دیده شده است، اشاره کرد.

سپس محققان از این نرم‌افزار برای رتبه‌بندی ۸۸۷ ویروس حیات وحش بر اساس خطر انتشارشان استفاده کردند. بیشتر این ویروس‌ها به تازگی کشف شده‌اند، اما برخی از آن‌ها نیز "زئونوز" هستند.

۱۲ ویروس اول این لیست "زئونوز" هستند و به ترتیب ویروس "لاسا" رتبه اول، "سارس-کوو-۲" رتبه دوم و "ابولا" رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.

محققان می‌گویند که این رده‌بندی را پیش‌بینی می‌کردند و از ویروس‌های از پیش منتقل شده به انسان برای ارزیابی این ابزار استفاده کردند.

اما با توجه به گستردگی تهدیدی که "سارس-کوو-۲" برای سلامتی انسان دارد، چرا این ویروس در رتبه اول قرار نگرفته است؟ برخی از اطلاعات مهم درمورد "سارس-کوو-۲" مانند تعداد گونه‌های میزبان هنوز نامشخص است و پس از آن‌که محققان در مورد آن اطلاعات بیشتری کسب کنند، این ویروس می‌تواند در رتبه‌ اول قرار گیرد.

بر طبق داده‌های این نرم‌افزار، درمیان ویروس‌هایی که هنوز به انسان‌ها منتقل نشده‌اند، کروناویروس "229E" قرار دارد که رتبه بالایی به خود اختصاص داده است و جزئی از خانواده‌ "سارس-کوو-۲" است و خفاش‌های آفریقا را آلوده می‌کند. یکی دیگر از ویروس‌هایی که رتبه‌ بالایی دارد، کروناویروس "CoV-35" است و خفاش‌های آفریقا و جنوب آسیا را آلوده می‌کند.

نویسندگان این مقاله می‌گویند: محققان می‌توانند از داده‌هایی که روی این پلتفرم وجود دارد، استفاده کنند و یا داده‌های جدیدی به آن اضافه کنند و رتبه‌بندی با افزودن داده‌های جدید ممکن است تغییر کند.

"جوانا مازت" (Jonna Mazet) از نویسندگان این مقاله می‌گوید: این نرم‌افزار به یک ارتباط جهانی کمک می‌کند و ما را فراتر از آن‌چه تاکنون درمورد رتبه‌بندی ویروس‌ها فکر می‌کردیم، خواهد برد، همچنین به انجام همکاری‌های علمی برای تشخیص زودهنگام تهدیدهای جدید کمک می‌کند تا خطرات انتقال ویروس را پیش از ایجاد همه‌گیری کاهش دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->