سخنگوی دولت مشهد را به مقصد تهران ترک کرد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دیدار پزشکیان با دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ارمنستان چه گذشت؟ اعتراف رسانه‌های عبری: بعد از یک سال و نیم جنگ به هیچ هدفی نرسیدیم کشته شدن بیش از ۳۰۰ نیروی سازمان ملل در غزه پزشکیان بر تقویت بیش از پیش همکاری‌های ایران و تاجیکستان تاکید کرد التماس زلنسکی به آمریکا در پی پیشروی‌های روسیه تهدید هدفمند گروسی: شکست دیپلماسی با ایران عواقبی جدی در پی دارد عراقچی: غنی سازی در ایران‌چیزی نیست که متوقف بشود پزشکیان با خانواده شهدای خدمت دیدار کرد وقوع انفجار در شهر المیادین سوریه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایراد هیئت عالی نظارت درباره تعطیلی «پنج‌شنبه‌ها» در کمیسیون اجتماعی مجلس رفع شد عمان از سران ایران بابت حمایت از مذاکرات قدردانی کرد عراقچی پاسخ ویتکاف درباره غنی سازی را داد حملات گسترده زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه آغاز شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: مفاخر ملی چون خیام، سرمایه‌های ماندگار فرهنگ ایران هستند وزیران خارجه ایران و عمان پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا گفت‌و‌گو کردند ویتکاف: این هفته در اروپا با ایرانی‌ها دیدار خواهیم کرد پزشکیان: شاهنامه زنده‌ترین کتاب امروز ماست امیرخان متقی با مسعود پزشکیان دیدار کرد رئیس اقلیم کردستان عراق با عراقچی دیدار کرد خرازی در مجمع گفت‌وگوی تهران: برای حل اختلافات باید گفت‌و‌گو کرد آیت‌الله علم‌الهدی: شهدای فاطمیون از نقاط افتخار آمیز تاریخ انقلاب است وزیر کشور: امنیت موضوعی عینی، ذهنی و روانی است دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان: هیچ چالشی در روابط تهران و ایروان وجود ندارد وزیر خارجه طالبان: وظیفه شرعی خود می‌دانیم که به مردم تشنه آب برسانیم + فیلم همسر شهید جمهور: دیپلماسی باید با قدرت بیشتری دنبال شود وزیر علوم: فارغ‌التحصیلان ایرانی مورد استقبال کشور‌های مختلف هستند
سرخط خبرها

خطیب‌زاده: نیازی به مذاکره با آمریکا نیست | ۱+۴ اقدامات مثبتی در مذاکرات وین در پیش گرفته است

  • کد خبر: ۶۳۵۷۴
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸
خطیب‌زاده: نیازی به مذاکره با آمریکا نیست | ۱+۴ اقدامات مثبتی در مذاکرات وین در پیش گرفته است
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران تاکید کرد که هیچ نیازی به مذاکره با آمریکا وجود ندارد، چراکه جزئیات برجام پیش‌تر مشخص شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان در گفت وگو با شبکه سی.ان.ان درباره روند مذاکرات هسته ای در وین، آن را مثبت توصیف کرد و گفت: گروه ۱+۴ اقدامات مثبتی را در مذاکرات وین در پیش گرفته اند و این مذاکرات نشان داد که پیشرفت ممکن است. روند مثبتی که گروه ۱+۴ در مذاکرات وین به وجود آورده، در صورتی قابل حفظ است که آمریکا ثابت کند، آماده اجرای تعهداتش طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شواری امنیت سازمان ملل است.

 

خطیب زاده در ادامه با بیان اینکه برخی افراد در دولت بایدن هنوز به تحریم های وضع شده در زمان ریاست جمهوری ترامپ متعهد هستند، اظهار داشت: از نظر من رئیس جمهور بایدن باید یک تصمیم سیاسی بگیرد؛ آیا او می خواهد به خاطر سیاست های شکست خورده دوران ترامپ توافق هسته ای را به خطر بیندازد یا اینکه قصد دارد از این سیاست شکست خورده فاصله بگیرد؟

 

وی در پاسخ به این سوال که ایران از توافق هسته ای چه می خواهد؟ تصیح کرد: ایران همواره مواضع روشنی درخصوص برجام داشته است. برای رسیدن به این توافق مذاکراتی جدی صورت گرفت و پس از امضای برجام، ما کاملا به آن پایبند بودیم. از آن زمان ما به وضوح اعلام کرده ایم که تمام طرف ها باید به تعهداتشان پایبند باشند زیرا ایران حتی تا یک سال پس از خروج یک جانبه واشنگتن از برجام به توافق عمل کرده است.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران افزود: اکنون نیز ما به روشنی گفته ایم که تمامی تحریم هایی که به صورت غیرقانوین علیه ایران وضع شده، مجددا اعمال شده و دوباره برچسب گذاری شده باید به طور یکجا لغو شود و ایران نیز می بایست لغو تحریم ها را راستی آزمایی کند. این موضع صریح و دقیق ایران است که نه تنها منطقی بوده، بلکه مسیر قابل اجرای آمریکا برای بازگشت به برجام و پایبندی کامل به آن است.

 

خطیب زاده همچنین گفت: آمریکا کسی بود که توافق را نقض کرد و اکنون باید مشکل را حل کند. آنها خود می دانند که برای رفع مسئله چه کاری باید انجام دهند. برای ایرانی ها غیرممکن است که به ویژه پس از چهار سال جنگ اقتصادی بی وقفه علیه مردم کشورمان به آمریکا اعتماد کنند. ایران به تعهداتش عمل کرد اما به یاد داشته باشید که ترامپ ابتدا تحریم ها را علیه تهران وضع کرد نه به این خاطر که ما برجام را نقض کردیم. ما هدف تحریم های غیرقانونی قرا گرفتیم. بنابراین، بستگی به آمریکا دارد که به همگان نشان دهد قصد بازگرداندن مسیری را دارد که دونالد ترامپ آغاز کرد.

 

وی بیان کرد: ایران مسیر حفظ برجام را هموار کرده است. از این رو، ما معتقدیم که ابتدا آمریکا باید تمام تحریم های وضع شده را به صورت قابل راستی آزمایی لغو کند. سپس ما آماده ایم که اقدامات (هسته ای) جبرانی خود را متوقف کنیم و انها را به عقب بازگردانیم.

 

خطیب زاده در پاسخ به این سوال که آیا مذاکرات وین به گفت وگوهای مستقیم میان تهران و واشنگتن منجر خواهد شد؟ خاطر نشان کرد: هیچ نیازی به مذاکره جدید (با آمریکا) وجود ندارد زیرا تمامی جزئیات برجام یک بار پیش از این مذاکره شده است. آنچه ما اکنون در کمیسیون مشترک انجام می دهیم، تهیه فهرست کامل تحریم هایی است که آمریکا باید لغو کند. ۱+۴ نیز کانال هایی برای گفت وگو با آمریکا و اطلاع از تفکرشان دارد. آمریکا باید به نقطه ای برسد که ما بتوانیم اجرای توافق توسط آنها را راستی آزمایی کنیم.

 

وی ادامه داد: اینکه ایران و آمریکا بتوانند دوباره با یکدیگر مذاکره کنند به این بستگی دارد که آیا واشنگتن به توافق و میز مذاکرات برجام که همه بر سر آن حاضر هستند، بازمی گردد. آن زمان گفت وگوها ادامه خواهد داشت اما تا آن موقع، هیچ گفت‌وگو یا مذاکره مستقیم یا غیرمستقیمی میان دو طرف وجود نخواهد داشت.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ایران حاضر به گفت وگو درباره مسائل موشکی و منطقه‌ای و رفع تحریم های مرتبط با آنها است؟ تاکید کرد: تمامی تحریم ها باید لغو شود. همه می دانند که چهار سال ریاست جمهوری ترامپ روی تخریب برجام متمرکز بود و بیشتر این تحریم ها به برجام مرتبط است. بر هیچ کس پوشیده نیست که مقامات دولت ترامپ به وضوع اعلام می کردند که می خواهند، بازگشت به برجام را غیرممکن یا بسیار دشوار کنند. بنابراین، ما تاکید داریم هر تحریمی که در دوران ترامپ وضع شده است باید برداشته شود. همه چیز باید به شرایط سال ۲۰۱۷ بازگردد.

 

وی افزود: همچنین درباره موضوعاتی که مطرح کردید باید بگویم که هیچ کشوری در کره زمین حاضر نیست بر سر مسائل موضوعات مربوط به امنیت ملی مصالحه کند و برنامه موشکی ما یک مسئله دفاعی است و هیچ‌کس حاضر نیست درباره آن گفت‌وگو کند. اگر همسایگان ما حاضرند درباره میلیون ها دلار تسلیحاتی که آمریکا به منطقه ما ریخته است، اگر آمریکایی ها آماده اند تا این رویه را متوقف کنند، اگر سایر طرف ها آماده هستند تا درباره این موضوعات صحبت کنند که آن نیز در طول زمان مشخص خواهد شد. ما منتظر می‌مانیم تا ببینیم چه می‌شود.

 

خطیب زاده همچنین گفت: درباره موضوعات منطقه ای نیز اختلافات زیادی میان ما و آمریکا وجود دارد. ما همواره گفته ایم که آمریکا و رژیم اسرائیل به صورت شانه به شانه دلیل اصلی و ریشه مشکلات منطقه هستند. اگر تجاوزات آمریکا به منطقه، حمله به عراق و افغانستان وجود نداشت، شاهد چنین جنگ دائمی و بی‌پایانی در منطقه مان نبودیم. تنها موضوعی که تهران و واشنگتن بر سر حل آن توافق کردند، موضوع هسته ای بود اما متاسفانه آمریکا تصمیم گرفت که این موضوع را هم به یک مسئله مورد مناقشه میان دو طرف تبدیل کند.

 

وی همچنین تصریح کرد: ما امیدواریم که آمریکا به معنای واقعی به این مسئله رسیدگی کند. به نظر می آید افرادی در دولت آمریکا هستند که می خواهند برخی از تحریم ها را به عنوان اهرم فشاری علیه ایران حفظ کنند. آنها یک بار این کار را انجام دادند و اگر دوباره تکرارش کنند، باز هم شکست خواهند خورد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->