عراقچی در نشست خبری با همتای پاکستانی خود: به شکلی حساب‌شده و دقیق به تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ می‌دهیم پزشکیان ماده واحده «نحوه تعیین سهمیه مناطق داوطلبان آزمون سراسری در سال ۱۴۰۴» را ابلاغ کرد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) الکترال تعیین کننده رئیس‌جمهور آینده آمریکا سخنگوی قوه قضائیه: پلیس بین‌الملل نسبت به استرداد مرجان شیخ الاسلامی اقدام کرده است | آخرین وضعیت پرونده ۲ خانم خبرنگار + فیلم دیدار رسمی وزیران امور خارجه ایران و پاکستان آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا | ترامپ رقیب را به تقلب متهم کرد رئیس مجلس خبرگان رهبری: گشایش اقتصادی در دستور کار دولت باشد جنبش عدم تعهد تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کرد مذاکره واشنگتن و ریاض درباره توافقنامه امنیتی بدون حضور اسرائیل تأثیر بنیادین هوش مصنوعی بر جلوه‌های بصری فیلم‌ها دیدار عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان در اسلام آباد سخنگوی دولت: موضوع دختر علوم تحقیقات امنیتی نیست نخستین شمارش رسمی آرا در انتخابات آمریکا؛ ترامپ و هریس مساوی شدند انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا رسما آغاز شد + فیلم بیش از ۲۹۰۰ مستند متقاضی حضور در «سینماحقیقت» هجدهم فرمانده نیروی هوایی ارتش: هیچ عقب‌نشینی‌ای در برابر جنگ سخت دشمن نشان نخواهیم داد برگزاری اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری (۱۵ آبان ۱۴۰۳) معاون هماهنگ‌کننده پدافند هوایی ارتش از منطقه شمال شرق بازدید کرد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دیدارهای جداگانه وزیر ارتباطات ایران با رؤسای جمهور کوبا و ونزوئلا در هاوانا و کاراکاس دستگیری ۶ نفر و هلاکت ۴ تروریست در جنوب سیستان و بلوچستان اوکراین مدعی شد: ۱۱ هزار نیروی کره شمالی به کمک روسیه آمدند کاهش ارزش نرخ دلار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری درخواست آمریکا از ایران برای عدم پاسخ به رژیم صهیونیستی تعداد شهدای لبنان به ۳ هزار و ۲ نفر رسید (۱۴ آبان ۱۴۰۳) شمار نظامیان زخمی رژیم صهیونیستی به پنج هزار و ۲۶۱ نفر رسید پیش‌نویس قطعنامه جدید آتش‌بس در غزه روی میز شورای امنیت تا رفع فیلترینگ فقط یک روز باقی‌ مانده است؟ عارف بخشنامه به‌کارگیری جوانان و زنان در سطوح مدیریتی را ابلاغ کرد
سرخط خبرها

همکاری ایران و چین؛ موازنه مثبت در روابط دیپلماتیک

  • کد خبر: ۶۳۸۸۲
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۹
همکاری ایران و چین؛ موازنه مثبت در روابط دیپلماتیک
امضای سند همکاری ایران و چین و پیامد‌های آن، محل بحث‌های مختلفی میان نخبگان و توده مردم قرار گرفته است و همچنان بحث‌ها درباره این سند ادامه دارد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ سند جامع همکاری ایران و چین هفتم فروردین توسط محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، و وانگ یی، عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین، در تهران امضا شد. این سند راهبردی برای به‌کارگیری ظرفیت‌های دو کشور با هدف ترسیم چشم‌انداز همکاری‌های متقابل بلندمدت در حوزه‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور به امضا رسیده است. با‌این‌حال، امضای این سند و پیامد‌های آن، محل بحث‌های مختلفی میان نخبگان و توده مردم قرار گرفته است و همچنان بحث‌ها درباره این سند ادامه دارد.


منافع ملی ایجاب می‌کندایران با شرق و غرب روابط داشته باشد

روح‌ا... اسلامی، استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد، در گفتگو با «ایرنا» درباره سند جامع همکاری ایران و چین گفت: حفظ منافع ملی بدون هر‌گونه چشمداشت نسبت‌به شرق یا غرب و فارغ از تأثیر شعار‌های جناحی ایجاب می‌کند ایران با دیگر کشور‌های جهان ارتباطات خوب و روابط راهبردی داشته باشد. سند اخیرا امضاشده همکاری جامع بین ایران و چین به‌عنوان یک نقشه راه، برای انعقاد قرارداد‌های راهبردی بلندمدت درنظر گرفته شده است تا امکان برنامه‌ریزی برای تعامل‌های امنیتی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی در آن وجود داشته باشد. چین با حدود ۷۰کشور جهان قرارداد‌های بلندمدت راهبردی منعقدکرده دارد، زیرا پکن به‌دنبال حفظ منافع اقتصادی خود و احیای راه ابریشم است تا بتواند محصولات تولیدی خود را از مسیر زمین و دریا به اروپا صادر کرده و نیازهایش را نیز از همین طریق وارد کند.
 
ایران بر همین اساس باید تلاش کند از امکانات سرمایه گذاری و فناوری چین بهره بگیرد و کشورمان را با نقشی مؤثر در طرح جاده ابریشم بگنجاند و تثبیت کند. ساخت پالایشگاه، راه‌های مواصلاتی و فرودگاه‌های بین‌المللی، استخراج معادن، برپایی سکو‌های نفتی و سرمایه گذاری در بنادر ایران می‌تواند قسمتی از مفاد اجرایی این سند جامع همکاری باشد. ایران باید با انعقاد چنین سند‌هایی موازنه لازم را در روابط دیپلماتیک و حرفه‌ای بین الدولی و بین المللی خود با هدف جلب اعتماد و سرمایه دیگر کشور‌ها به‌ویژه همسایگان ایجاد و تثبیت نماید.


همکاری ایران و چین؛ فرصتی مناسب برای جذب سرمایه

امیرحسین ملکی‌زاده، استاد حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، نیز در گفتگو با «ایرنا» درباره سند همکاری بیست‌و‌پنج‌ساله ایران و چین گفت: شرایط خاص تحریم در تحلیل و بررسی سند جامع همکاری ایران و چین باید مد‌نظر قرار گیرد؛ زیرا زمانی‌که ایالات متحده و برخی کشور‌ها به‌دنبال قطع کامل مناسبات تجاری با ایران و جلوگیری از هرگونه سرمایه‌گذاری در ایران هستند، این قرارداد را می‌توان یک فرصت دید، البته به‌شرطی‌که بر‌اساس منافع متقابل و بر‌مبنای دیدگاه‌های مشترک و کسب نظر حقوق‌دانان منعقد شود. نباید فراموش کنیم که تحریم‌های شدید و ظالمانه ایالات متحده آمریکا که با خروج این کشور از برجام و نقض قطعنامه‌۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به اجرا درآمد، از سوی دیگر با تحریم‌های ثانویه آمریکا بر دیگر دولت‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذار در ایران تشدید شد.

برنامه همکاری‌های جامع فیمابین چین و ایران بر‌اساس بند دوم این سند، دستیابی به اهدافی از‌جمله گسترس همکاری‌های دوجانبه اقتصادی و تجاری، تعامل مؤثر بین دستگاه‌های عمومی دولتی و بخش خصوصی و مناطق آزاد ویژه، افزایش میزان اثرگذاری در حوزه‌های اقتصادی، فناوری و گردشگری، مشارکت راهبردی در حوزه‌های مختلف اقتصادی را هدف‌گذاری کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->