قالیباف: نباید اجازه داد کسی در شکاف اختلاف سلیقه‌ها برای خود یا جناح سیاسی‌اش آشیانه بسازد خانواده اسرای اسرائیلی: نتانیاهو عامل اصلی شکست مذاکرات است شاهزاده سعودی درگذشت (۲۸ تیر ۱۴۰۴) انتقاد عراقچی از موضع جانبدارانه برخی کشور‌ها در توجیه اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل و آمریکا تردید واتیکان درباره غیرعمد بودن حمله اسرائیل به تنها کلیسای کاتولیک در غزه شهادت ۱۱۶ فلسطینی از بامداد امروز تاکنون (۲۸ تیر ۱۴۰۴) رئیس‌جمهوری که در کاخ‌سفید هم تبلیغات بازرگانی می‌کند هیئت پارلمانی ایران به عراق سفر کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) عناصر داعش به السویدا در پوشش نیرو‌های قبایل عرب سوریه نفوذ کردند صالحی: با فردای ایران بازی نکنیم آمار کشته‌های السویداء به ۹۴۰ نفر رسید درگیری‌ها در استان السویداء سوریه به کجا رسید؟ احمد توکلی در بیمارستان بستری شد جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست پزشکیان برگزار شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ادعای تازه ترامپ: سه سایت هسته‌ای ایران نابود شده‌اند مردم آمریکا از بازداشت پدر ایرانی در مقابل مهدکوک فرزندش خشمگین شدند آیت الله نعیم آبادی، عضو مجلس خبرگان رهبری درگذشت پزشکیان: تحمیل زور و فشار پذیرفتنی نیست پزشکیان به مناسبت سالگرد انقلاب ساندینیستی نیکاراگوا پیام تبریک صادر کرد تأکید آیت‌الله علم‌الهدی بر لزوم تداوم خط اخلاص شهید رئیسی و جایگاه راهبردی مؤسسه خراسان در جبهه فرهنگی انقلاب | مؤسسات انتشاراتی باید میدان را تصرف کنند، نه‌اینکه صرفاً کتاب بفروشند وزیر امور خارجه: آتش بس فعلی میان ایران و رژیم صهیونیستی شکننده است زینی وند: تقویم انتخابات در ستاد انتخابات کشور نهایی شد پزشکیان با رئیس و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران دیدار کرد همه چیز درباره ادامه مذاکرات احتمالی ایران با آمریکا | دیپلماسی در گرو منافع ملی حفاظت از اتحاد ملی، مأموریت اهل قلم و کلام نظامیان صهیونیست باز هم شکار القسام شدند + ویدئو پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد
سرخط خبرها

همکاری ایران و چین؛ موازنه مثبت در روابط دیپلماتیک

  • کد خبر: ۶۳۸۸۲
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۹
همکاری ایران و چین؛ موازنه مثبت در روابط دیپلماتیک
امضای سند همکاری ایران و چین و پیامد‌های آن، محل بحث‌های مختلفی میان نخبگان و توده مردم قرار گرفته است و همچنان بحث‌ها درباره این سند ادامه دارد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ سند جامع همکاری ایران و چین هفتم فروردین توسط محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، و وانگ یی، عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین، در تهران امضا شد. این سند راهبردی برای به‌کارگیری ظرفیت‌های دو کشور با هدف ترسیم چشم‌انداز همکاری‌های متقابل بلندمدت در حوزه‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور به امضا رسیده است. با‌این‌حال، امضای این سند و پیامد‌های آن، محل بحث‌های مختلفی میان نخبگان و توده مردم قرار گرفته است و همچنان بحث‌ها درباره این سند ادامه دارد.


منافع ملی ایجاب می‌کندایران با شرق و غرب روابط داشته باشد

روح‌ا... اسلامی، استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد، در گفتگو با «ایرنا» درباره سند جامع همکاری ایران و چین گفت: حفظ منافع ملی بدون هر‌گونه چشمداشت نسبت‌به شرق یا غرب و فارغ از تأثیر شعار‌های جناحی ایجاب می‌کند ایران با دیگر کشور‌های جهان ارتباطات خوب و روابط راهبردی داشته باشد. سند اخیرا امضاشده همکاری جامع بین ایران و چین به‌عنوان یک نقشه راه، برای انعقاد قرارداد‌های راهبردی بلندمدت درنظر گرفته شده است تا امکان برنامه‌ریزی برای تعامل‌های امنیتی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی در آن وجود داشته باشد. چین با حدود ۷۰کشور جهان قرارداد‌های بلندمدت راهبردی منعقدکرده دارد، زیرا پکن به‌دنبال حفظ منافع اقتصادی خود و احیای راه ابریشم است تا بتواند محصولات تولیدی خود را از مسیر زمین و دریا به اروپا صادر کرده و نیازهایش را نیز از همین طریق وارد کند.
 
ایران بر همین اساس باید تلاش کند از امکانات سرمایه گذاری و فناوری چین بهره بگیرد و کشورمان را با نقشی مؤثر در طرح جاده ابریشم بگنجاند و تثبیت کند. ساخت پالایشگاه، راه‌های مواصلاتی و فرودگاه‌های بین‌المللی، استخراج معادن، برپایی سکو‌های نفتی و سرمایه گذاری در بنادر ایران می‌تواند قسمتی از مفاد اجرایی این سند جامع همکاری باشد. ایران باید با انعقاد چنین سند‌هایی موازنه لازم را در روابط دیپلماتیک و حرفه‌ای بین الدولی و بین المللی خود با هدف جلب اعتماد و سرمایه دیگر کشور‌ها به‌ویژه همسایگان ایجاد و تثبیت نماید.


همکاری ایران و چین؛ فرصتی مناسب برای جذب سرمایه

امیرحسین ملکی‌زاده، استاد حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، نیز در گفتگو با «ایرنا» درباره سند همکاری بیست‌و‌پنج‌ساله ایران و چین گفت: شرایط خاص تحریم در تحلیل و بررسی سند جامع همکاری ایران و چین باید مد‌نظر قرار گیرد؛ زیرا زمانی‌که ایالات متحده و برخی کشور‌ها به‌دنبال قطع کامل مناسبات تجاری با ایران و جلوگیری از هرگونه سرمایه‌گذاری در ایران هستند، این قرارداد را می‌توان یک فرصت دید، البته به‌شرطی‌که بر‌اساس منافع متقابل و بر‌مبنای دیدگاه‌های مشترک و کسب نظر حقوق‌دانان منعقد شود. نباید فراموش کنیم که تحریم‌های شدید و ظالمانه ایالات متحده آمریکا که با خروج این کشور از برجام و نقض قطعنامه‌۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به اجرا درآمد، از سوی دیگر با تحریم‌های ثانویه آمریکا بر دیگر دولت‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذار در ایران تشدید شد.

برنامه همکاری‌های جامع فیمابین چین و ایران بر‌اساس بند دوم این سند، دستیابی به اهدافی از‌جمله گسترس همکاری‌های دوجانبه اقتصادی و تجاری، تعامل مؤثر بین دستگاه‌های عمومی دولتی و بخش خصوصی و مناطق آزاد ویژه، افزایش میزان اثرگذاری در حوزه‌های اقتصادی، فناوری و گردشگری، مشارکت راهبردی در حوزه‌های مختلف اقتصادی را هدف‌گذاری کرده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->