در روزهای گذشته خبری درباره دوبرابرشدن تعرفه برق مصرفی برای استخراج کنندگان رمزارزها منتشر شد. در هفتههای پایانی سال گذشته هم صحبت از ممنوعیت خریدوفروش رمزارزها مطرح شده بود. با وجود این، اتفاقی که در پشت پرده درحال رخ دادن است و تعاملاتی که صنوف فعال در حوزه رمزارزها با دولت دارند، در ماههای گذشته مثبت بوده است. در یک بازه زمانی هجمههایی علیه این صنعت شروع شد، اما به دلیل آشناشدن افراد تصمیم ساز با مزیتهای بازار رمزارزها و آسیبهایی که اقتصاد کشور از حذف این صنعت خواهد دید، رویکرد مسئولان به این مسئله تا حدود زیادی تغییر کرده است.
البته جریانهایی در کشور وجود دارند که قصد ایجاد انحصار در این بازار را دارند و از هرچه محدودترشدن دسترسیها به رمزارزها استقبال میکنند. ما با این جریان همیشه و در تمام بازارها روبه رو هستیم، اما رویکرد کلی دولت و مسئولان به این شکل نیست و حتی تعرفه برق دوبرابری که وزارت نیرو برای ماینرها اعلام کرده بود، هنوز اجرایی نشده است. درواقع این موضوع بیشتر با هدف کم کردن از اعتراضهایی که به مصرف برق این صنعت وجود داشت، مطرح شده است. البته حتی اگر تعرفه برق استخراج رمزارزها دوبرابر هم بشود، طرحهایی مثل کوچ کردن ماینرها به مناطق آزاد را در پیش خواهیم داشت. این موضوع درکل به نفع اقتصاد کشور هم هست و باعث خروج ماینرها از مناطق شهری و صنعتی و متمرکزشدن آنها در مناطق آزاد خواهد شد. انجمن بلاک چین ایران قبلا در طرحی با نام «ثمر» که به مجلس ارائه کرده بود، این موضوع را پیشنهاد کرده بود و الان هم اگر اجرا شود، بخشی از مشکلات این صنعت رفع خواهد شد.
در مجموع من رویکرد مسئولان را به این صنعت مثبت میبینم و با وجود همه حاشیه ها، پیش بینی میکنم که بازار رمزارزها در چهارچوبهای مشخص به مسیر خود ادامه خواهد داد.
وبگردی