به گزارش شهرآرانیوز؛ درحالیکه شهروندان امید بسته بودند که «صف»های طولانی به خاطره و نوستالوژی دههشصتی آنها تبدیل شود، چنین نشد. برخلاف وعدهها، مردم برای پیداکردن برخی کالاهای اساسی از این خیابان به آن خیابان رفتند و هر جا میرفتند، کالا نبود. درواقع بازخوانی کارنامه «صف»های این چندسال اخیر، حکایتی جدا از آرزوی مردم و وعدههای مسئولان دارد. این گزارش، نگاه مختصری دارد به «صف بستگی» ملت ایران در میانه وعدههای مسئولان!
صف گوشت
خبرگزاری «تسنیم» ۷ بهمن ۱۳۹۷، با تیتر «قیمت گوشت گوسفند ۶ رقمی شد؛ صف چندساعته برای گوشت یخی+ فیلم» نوشت: «۶رقمیشدن قیمت هر کیلو گوشت گوسفند در کشور باعث شده تا دوباره گوشتهای یخی آنقدر طالب پیدا کند که برای خرید آن مجبورید همزمان با طلوع آفتاب ساعتها در صف، یکلنگهپا بایستید.» وزیر کشاورزی روز ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ در مصاحبه با خبرنگار صداوسیما برای حذف صف گوشت به مردم وعده داد. «مشرقنیوز» در گزارشی با عنوان «دعوای مسئولان و تداوم نسل دزدی مشکوک قاچاقچیان دام/ مردم بهدنبال گوشت، دلال بهدنبال سود، دولت بهدنبال دام اروپایی!»
در تاریخ ۹ بهمن ۱۳۹۷ از معضل تأمین گوشت و صفهای طولانی برای خرید گوشت دولتی و ناکافیبودن آن خبر داد. «تسنیم» روز ۷ بهمن ۱۳۹۷، ذیل عنوان «چرا صفهای توزیع گوشت در بحران سال ۱۳۹۱ تشکیل نشد؟» نوشت: «موضوع کاهش عرضه و افزایش شدید قیمت گوشت قرمز در بازار در هفتههای اخیر انتقادهای فراوانی را در میان مردم برانگیخته است. این درحالی است که دولت سعی کرده با تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی بازار گوشت قرمز را کنترل کند. از سوی دیگر به نظر میرسد برخی بحث انحرافی تأثیر قاچاق دام و بیثمر بودن تخصیص ارز دولتی برای واردات کالاهای اساسی جهت کنترل قیمت را مطرح میکنند.»
صف لاستیک
«میزان» روز ۱۲ آذر ۱۳۹۸ با انتشار خبری با تیتر «ماجرای کمبود لاستیک کامیونها به کجا رسید؟» نوشت: «دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیونداران گفت: مشکل لاستیک کامیونداران بهدلیل برخی بیبرنامگیها هنوز برطرف نشده است.»
صف ماسک و اقلام بهداشتی
خبرگزاری «مهر» در تاریخ ۴ اسفند ۱۳۹۸ در گزارشی با عنوان «ماسک نیست؛ تعزیرات طرح ضربت اجرا کرد/ صفهای مردم طولانیتر شد» اینطور نوشت: «شیرازیها مقابل داروخانهها صف کشیدهاند، اما داروخانهها نه ماسک میدهند و نه محلول ضدعفونی.» خبرگزاری «ایمنا» نیز ۸ اسفند ۱۳۹۸، از کمبود اقلام موردنیاز پیشگیری از کرونا در اصفهان انتقاد کرد و نوشت: «وضعیت داروخانههای سراسر شهر و صفهای خرید ماسک، الکل و مواد ضدعفونیکننده حاکی است که این روزها تنها نگرانی مردم شیوع کرونا نیست و بابت تهیه نیازهای اولیه خود برای مقابله با ابتلای آن نیز دغدغه و مشکلات زیادی دارند.» خبرگزاری «ایرنا» ۲۷ اسفند ۱۳۹۸، در خبری با عنوان «کرونا، نفسبهنفس مردم در صف کالای بهداشتی داروخانهها» اینطور نوشت: «توزیع محلولهای ضدعفونیکننده در خراسان شمالی روز سهشنبه برای دومینبار انجام شد، اما باز هم داروخانههای استان پر از جمعیت متقاضی این مواد بود.»
این خبرگزاری همچنین در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸، گزارشی تصویری از «صفهای مردم سمنان در داروخانهها برای تأمین اقلام بهداشتی» منتشر کرد و نوشت: «ویروس کرونا با شیوع بالا، تهیه ماسک، مواد ضدعفونیکننده و دستکش را به یکی از دغدغههای مهم این روزهای شهروندان سمنانی تبدیل کرده است، تاآنجاکه برای تهیه این اقلام در داروخانهها صفهایی شکل گرفته است.»
صف برنج
خبرگزاری «تسنیم» روز ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹، در گزارشی با عنوان «رنج صف برنج در سایه غفلت مسئولان» مینویسد: «گرانی، تورم و نبود نظارت بر بازار ایلام، خبری است مستمر و مداوم که صفهای طویل برنج در استان نیز نمونه دیگری از آن است که رنج مردم این دیار را در سایه غفلت مسئولان مضاعف کرده است.»
صف کره
«تجارتنیوز» در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۳۹۹، در گفتگو با رئیس اتحادیه سوپرمارکتها و با تیتر «کره سهمیهبندی شد» نوشت: «در چند ماه گذشته کره در بازار نایاب بود و حالا طی دو روز گذشته قیمت کره ۱۰۰ گرمی با ۹۰ درصد افزایش قیمت به ۸۰۰۰ تومان رسیده است.»
صف دلار
«تجارتنیوز» در ۲۱ شهریور ۱۳۹۹، در گزارشی با عنوان «سه علت تشکیل صف دلار، آیا مردم مقصرند؟» نوشت: «این هفته اختلاف قیمت صرافیهای بانکی و بازار آزاد بالا رفت و همین مسئله، افراد زیادی را بهسوی خیابان فردوسی کشاند و صفهای آنچنانی مقابل صرافیهای بانکی ایجاد کرد.»
صف آرد
روزنامه «همشهری» روز ۲۸ مهر ۱۳۹۹، در مطلبی با عنوان «رمزگشایی از علت کمبود آرد» اینطور نوشت: «در چند هفته گذشته کمبود آرد موجب گلایه برخی شهروندان در نقاط مختلف کشور از طولانیشدن صفهای خرید و کمبود عرضه نان شد. از نظر تأمین آرد مشکلی نداریم و آرد فراوان است، اما شرکت حملونقل خلیجفارس اعلام کرده بود از ابتدای شهریورماه بهدلیل افزایش هزینه حملونقل، امکان حمل آرد با نرخ کرایههای حمل قبلی را ندارد.»
صف روغن
خبرگزاری «تسنیم» روز ۲۴ دی ۱۳۹۹، ذیل عنوان «حکایت صفهای طولانی در روزهای شکننده کرونا» از صفهای طولانی و کمبود روغن جامد در بیرجند خبر داد. اخبار صف روغن در سراسر کشور تاکنون ادامه دارد. «مهر» در گزارشی با تیتر «روغن خوراکی در بازار اصفهان همچنان کمیاب است» در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹، به صفهای طولانی خرید روغن در اصفهان اشاره میکند و «تسنیم» نیز ۳۰ بهمن ۱۳۹۹، ذیل تیتر «اپیدمی صف در مشهد به روغن مایع رسید» نوشت: «این روزها مردم به صفنشینی بار دیگر عادت کردهاند؛ آن هم برای کالاهایی که به گفته مسئولان بهوفور موجود است.»
در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۹ خبرگزاری «ایسنا» خبری را با عنوان «هر کارت ملی، یک روغن» منتشر کرد. در این خبر آمده بود: «با وجود اینکه مسئولان همواره وعده رفع مشکلات تولید و توزیع روغن جامد و مایع را میدهند، اما همچنان روغن جامد در بازار کمیاب است و در برخی فروشگاهها به هر کارت ملی تنها یک روغن جامد تعلق میگیرد.» به گزارش «ایسنا» از اواخر شهریور۹۹ عرضه روغن جامد در بازار کم شد و کمتر از یک ماه بعد نیز این مشکل برای روغن مایع ایجاد شد.
صف ارز
«همشهری» در تاریخ ۶ بهمن ۱۳۹۹ در خبری با عنوان «بازگشت صف به بازار ارز/ نگاه معاملهگران به نوسان دلار» نوشت: «روزی که گذشت بازار ارز با یک پدیده جدید روبهرو شد؛ بازگشت صفها برای ارز سهمیهای.»
صفهای مرغ، در استقبال از سال نو
«مشرقنیوز» روز ۱۶ اسفند ۱۳۹۹، در خبری با تیتر «مردم در صف مرغ و مسئولانی که خجالت نمیکشند» نوشت: «افتضاح مدیریتی دولت در توزیع کالاهای اساسی تمامی ندارد. توزیع روغن، مرغ و تخممرغ به شکلی رسید که مردم برای تهیه آن صفهای طولانی تشکیل میدهند و مشخص نیست باید منتظر کمبود تولید و توزیع کدام کالا باشیم. ازطرفی نظارت کافی نیز بر تولیدکنندگان و توزیعکنندگان کالاهای اساسی وجود ندارد، بهطوریکه برخی تولیدکنندگان علاوهبر توزیع قطرهچکانی این کالاها، فروش آنها را منوط به خرید کالاهای دیگر کردهاند.»
خبرگزاری «ایسنا» در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۹۷، ذیل تیتر «صف گوشت جمع نشده، صف مرغ هم آمد» نوشت: «درحالیکه مسئولان بهتازگی از جمعشدن صفهای گوشت یخزده و دولتی خبر دادهاند، همچنان در برخی نقاط شهر صف گوشت دیده میشود و نکته قابل تأملتر آنکه این روزها صفهای مرغ به نرخ مصوب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی هم شکل گرفته است. دراین میان همچنان خلأ حضور دستگاههای نظارتی در بازار ملموس است.»