رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج: بیش از ۲ میلیون نفر از سالمندان سارکوپنی دارند ۸ شهر ایران در جمع گرمترین‌های جهان (یکم مرداد ۱۴۰۴) دستگیری سارق خودرو در شهرری آتش زدن مامور پلیس راه در ورودی مشهد جملات عربی پرکاربرد برای زائران اربعین ۱۴۰۴ درخواست اولیا به وزارتخانه رسید نارضایتی بیماران از ویزیت آزاد و زیر بار نرفتن برخی پزشکان برای نوشتن نسخه الکترونیک | پزشک راضی، بیمار ناراضی آیا ادعای خریدوفروش سابقه بیمه تأمین‌اجتماعی صحت دارد؟ آب دریای عمان، ۱۴۰۷ به مشهد می‌رسد | آخرین جزئیات و زمان بندی طرح عظیم انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرقی توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت به زائرین اربعین عامل انسانی، حلقه‌گم‌شده در امنیت جاده‌ای هوش مصنوعی پاسخ داد: آب تهران در حال تمام شدن است؟ کاهش وزن صنعتی؛ از وابستگی تا  افسردگی آیا مکمل‌ها و قرص‌های حافظه واقعاً تأثیرگذار هستند؟ درباره مصرف قرص های لاغری که سلامتی جسم و  روان افراد را  تهدید می کنند | لاغری با طعم روان‌گردان قتل مسلحانه مدیرعامل به دست کارمند | قاتل پس از جنایت خودکشی کرد توقیف ۵۶ هزار خودرو متخلف در تهران از ابتدای سال ۱۴۰۴ هموفیلی را بیشتر بشناسیم؛ از علائم تا کنترل بیماری آیا حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگانی که مهاجرت کرده‌اند، واریز می‌شود؟ بیمه سلامت خراسان‌ رضوی ۸ درصد بیماران هموفیلی کشور را زیر پوشش دارد برگزاری جلسه بین‌المللی برای حفاظت از لایه اوزون (یکم مرداد ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت اعلام شد + تعداد داوطلبان کشف ۵ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق با همکاری مردم انفجار در معدن زغال سنگ در شمال افغانستان ۶ کشته و ۱۲ زخمی برجای گذاشت برای احیای گردشگری در کشور چه کارهایی می‌توان انجام داد؟ آزمون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جمعه (۳ مرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | رقابت ۱۵ هزار شرکت‌کننده تب آنفلوانزا و کرونا در مشهد فروکش کرد اجرای دقیق متناسب‌سازی و پرداخت معوقات حقوق فروردین‌ماه از مطالبات جدی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی است درخواست هلال احمر ایران از صلیب سرخ برای واکنش فوری جهت توقف فاجعه انسانی در غزه
سرخط خبرها

از ماسک‌های مرگ چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۶۴۸۷۷
  • ۰۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۰
از ماسک‌های مرگ چه می‌دانید؟
ماسک مرگ مجسمه‌ای است از جنس گچ یا موم که پس از مرگ یک شخص، از صورتش به روش ریخته‌گری ساخته می‌شود. ماسک مرگ ممکن است به منظور حفظ خاطره متوفی یا جهت کشیدن نقاشی از وی به کار رود.
 عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ ماسک‌های مرگ یادبود‌های جذاب، اما دلهره‌آوری از دوران پیش از رواج هنر عکاسی هستند. تا پیش از اختراع دوربین‌ها، ساختن ماسک مرگ از طریق قالب‌گیری از صورت افراد مشهور با استفاده از فلز، موم یا گچ بسیار مرسوم بود. انگیزه ساخت این ماسک‌ها در طول زمان شکل گرفت. این کار راهی برای ارتباط میان زنده‌ها و مردگان بود.
یکی از اولین کاربرد‌های این ماسک‌ها به هزاران سال قبل از عکاسی برمی‌گردد، زمانی که نقاشان و مجسمه‌سازان از ماسک صورت افراد به‌عنوان ابزاری برای درک بهتر ساختار صورت، برای استفاده در هنرشان بهره می‌گرفتند.
 
در طول تاریخ، روش ساخت ماسک مرگ همیشه یکسان بوده است. صورت جسد با روغن پوشانده می‌شد و بعد رس یا موم روی آن قرار می‌گرفت. پس از خشک‌شدن مواد، قالب شکل‌گرفته از صورت برداشته و یک ماسک با خصوصیات واقعی صورت آن فرد تولید می‌شد. ماسک مرگ فقط مخصوص افراد سلطنتی و اشراف نبود. این ماسک برای بسیاری از افراد برجسته رهبران نظامی و سیاسی، آهنگ‌سازان، فلاسفه، دانشمندان، شعرا و نویسندگان نیز تهیه می‌شد. در میان ماسک‌های مرگی که هنوز سالم باقی مانده‌اند، چهره‌های دانته آلیگیری، بتهوون، ناپلئون بناپارت، الیور کرامول، جان کیتس، بلز پاسکال، نیکولا تسلا و ولتر را می‌توان تشخیص داد.
 
در روم باستان از ماسک‌های مرگ بیشتر برای ساخت مجسمه‌های پرتره مرمر، نیم‌تنه‌ها یا حکاکی‌هایی از درگذشتگان مشهور استفاده می‌شد. در دیگر فرهنگ‌ها، ماسک مرگ در مراسم تدفین روی صورت شخص متوفی قرار می‌گرفت و به‌عنوان بخشی از فرایند مومیایی‌کردن با جسد دفن می‌شد. از مشهورترین این ماسک‌ها، ماسک توتانخامون، یکی از مهم‌ترین فراعنه مصر است.
 
محبوبیت ماسک‌های مرگ در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم کاهش یافت. زمانی که ملکه ویکتوریا درگذشت، نوه ارشدش، قیصر ویلهلم دوم، سعی کرد برای او ماسک مرگ بسازد، اما اعضای خانواده سلطنتی بریتانیا که می‌دانستند ملکه چقدر از ماسک‌های مرگ بیزار بود، مانع وی شدند. درنهایت با اختراع عکاسی، ساخت ماسک‌های مرگ در فرهنگ‌های غربی دیگر ضرورتی نداشت.

ماری یکم، ملکه اسکاتلند (۱۵۴۲-۱۵۸۷).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
ناپلئون بناپارت، رهبر نظامی و سیاسی فرانسوی (۱۷۶۹-۱۸۲۱).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
ویلیام شکسپیر، شاعر و نمایشنامه‌نویس انگلیسی (۱۵۶۴-۱۶۱۶).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
یوهان ولفگانگ فون گوته، ادیب آلمانی (۱۸۳۲-۱۷۴۹).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
آیزاک نیوتون، دانشمند انگلیسی (۱۶۴۳-۱۷۲۷).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
گئورگ ویلهلم فردریش هگل، فیلسوف آلمانی (۱۷۳۱-۱۸۳۱).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
جیمز جویس، نویسنده ایرلندی (۱۸۸۲-۱۹۴۱).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
دانته آلیگیری، شاعر و نویسنده ایتالیایی (۱۲۶۵-۱۳۲۱).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->