سدهای ایران با شرایطی بحرانی مواجه هستند حبس ۴۵۰ شهروند مشهدی در آسانسور‌ بر اثر قطعی‌های مکرر برق طی ۲ روز گذشته با خواص «هلو» این میوه مخملی آشنا شوید بهترین راهکار برای رفع صدای قار و قور شکم چیست؟ آیا سوزن‌سوزن شدن دست و پا، زنگ خطر دیابت است؟ تکنولوژی جدید برای تأمین برق تهران | زباله‌سوز چینی آلاینده تولید نمی‌کند ورود رشته شطرنج به مدارس در انتظار تأییدیه‌های لازم احیای دریاچه ارومیه در اغما | برداشت رسمی نمک آغاز شد وزیر آموزش و پرورش: آماده آموزش آنلاین به دانش‌آموزان افغانستانی هستیم پیش‌بینی هواشناسی امروز (یکم مرداد ۱۴۰۴) | جوی پایدار در بیشتر مناطق نقشه آلودگی ایران؛ از هوای مرگ‌آور زابل تا تنفس ناسالم در پایتخت مراقب سوختگی‌های پنهان آفتاب باشید زنان زیر ۵۵ سال این توصیه‌ها را جدی بگیرند توصیه‌هایی برای پیشگیری از گرمازدگی در پیاده‌روی اربعین آغاز مرحله سوم واریز یارانه مادران باردار (۳۱ تیر ۱۴۰۴) جان‌باختن یک زن جوان در آتش‌سوزی ساختمان ۵ طبقه در تهران (۳۱ تیر ۱۴۰۴) سقط یک میلیون جنین در یک سال! تعداد مصدومان آتش‌سوزی مجتمع ونوس انزلی به ۴۶ نفر رسید (۳۱ تیر ۱۴۰۴) محاکمه عاملان قتل گدای میلیاردر طلبکار ۲۰۰ میلیون تومانی به ربودن مرد بدهکار متهم شد سکته مغزی دومین علت مرگ در ایران است ۳ میلیون بیمار نادر در حسرت اجرای سند ملی بیماری‌های نادر قتل به خاطر اختلاف ۳۰میلیارد تومانی با اجیر کردن قاتل ۲۰میلیونی ! قتل باجناق سابق به دست داماد خشمگین در ساری راز اجزای حیوانات کمیاب در جادوی فالگیر‌های اینستاگرامی چیست؟ خنثی سازی مهمات بجامانده در مسیر آزادراه قم تهران (۳۱ تیر ۱۴۰۴) درباره ابعاد مختلف صله رحم که باعث تقویت روابط خانوادگی و اجتماعی می‌شود | پیوند‌های پربرکت کشف ۷۰ کیلو شیشه در بزرگراه آزادگان تهران تعطیلی منطقه آزاد انزلی در پی آتش سوزی تا اطلاع ثانوی
سرخط خبرها

از ماسک‌های مرگ چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۶۴۸۷۷
  • ۰۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۰
از ماسک‌های مرگ چه می‌دانید؟
ماسک مرگ مجسمه‌ای است از جنس گچ یا موم که پس از مرگ یک شخص، از صورتش به روش ریخته‌گری ساخته می‌شود. ماسک مرگ ممکن است به منظور حفظ خاطره متوفی یا جهت کشیدن نقاشی از وی به کار رود.
 عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ ماسک‌های مرگ یادبود‌های جذاب، اما دلهره‌آوری از دوران پیش از رواج هنر عکاسی هستند. تا پیش از اختراع دوربین‌ها، ساختن ماسک مرگ از طریق قالب‌گیری از صورت افراد مشهور با استفاده از فلز، موم یا گچ بسیار مرسوم بود. انگیزه ساخت این ماسک‌ها در طول زمان شکل گرفت. این کار راهی برای ارتباط میان زنده‌ها و مردگان بود.
یکی از اولین کاربرد‌های این ماسک‌ها به هزاران سال قبل از عکاسی برمی‌گردد، زمانی که نقاشان و مجسمه‌سازان از ماسک صورت افراد به‌عنوان ابزاری برای درک بهتر ساختار صورت، برای استفاده در هنرشان بهره می‌گرفتند.
 
در طول تاریخ، روش ساخت ماسک مرگ همیشه یکسان بوده است. صورت جسد با روغن پوشانده می‌شد و بعد رس یا موم روی آن قرار می‌گرفت. پس از خشک‌شدن مواد، قالب شکل‌گرفته از صورت برداشته و یک ماسک با خصوصیات واقعی صورت آن فرد تولید می‌شد. ماسک مرگ فقط مخصوص افراد سلطنتی و اشراف نبود. این ماسک برای بسیاری از افراد برجسته رهبران نظامی و سیاسی، آهنگ‌سازان، فلاسفه، دانشمندان، شعرا و نویسندگان نیز تهیه می‌شد. در میان ماسک‌های مرگی که هنوز سالم باقی مانده‌اند، چهره‌های دانته آلیگیری، بتهوون، ناپلئون بناپارت، الیور کرامول، جان کیتس، بلز پاسکال، نیکولا تسلا و ولتر را می‌توان تشخیص داد.
 
در روم باستان از ماسک‌های مرگ بیشتر برای ساخت مجسمه‌های پرتره مرمر، نیم‌تنه‌ها یا حکاکی‌هایی از درگذشتگان مشهور استفاده می‌شد. در دیگر فرهنگ‌ها، ماسک مرگ در مراسم تدفین روی صورت شخص متوفی قرار می‌گرفت و به‌عنوان بخشی از فرایند مومیایی‌کردن با جسد دفن می‌شد. از مشهورترین این ماسک‌ها، ماسک توتانخامون، یکی از مهم‌ترین فراعنه مصر است.
 
محبوبیت ماسک‌های مرگ در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم کاهش یافت. زمانی که ملکه ویکتوریا درگذشت، نوه ارشدش، قیصر ویلهلم دوم، سعی کرد برای او ماسک مرگ بسازد، اما اعضای خانواده سلطنتی بریتانیا که می‌دانستند ملکه چقدر از ماسک‌های مرگ بیزار بود، مانع وی شدند. درنهایت با اختراع عکاسی، ساخت ماسک‌های مرگ در فرهنگ‌های غربی دیگر ضرورتی نداشت.

ماری یکم، ملکه اسکاتلند (۱۵۴۲-۱۵۸۷).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
ناپلئون بناپارت، رهبر نظامی و سیاسی فرانسوی (۱۷۶۹-۱۸۲۱).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
ویلیام شکسپیر، شاعر و نمایشنامه‌نویس انگلیسی (۱۵۶۴-۱۶۱۶).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
یوهان ولفگانگ فون گوته، ادیب آلمانی (۱۸۳۲-۱۷۴۹).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
آیزاک نیوتون، دانشمند انگلیسی (۱۶۴۳-۱۷۲۷).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
گئورگ ویلهلم فردریش هگل، فیلسوف آلمانی (۱۷۳۱-۱۸۳۱).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
جیمز جویس، نویسنده ایرلندی (۱۸۸۲-۱۹۴۱).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
 
دانته آلیگیری، شاعر و نویسنده ایتالیایی (۱۲۶۵-۱۳۲۱).
 
ماسک‌های مرگ، یادبود‌های دلهره‌آور پیش از عکس‌ها
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->