زلزله ۴.۲ ریشتری، «روداب» خراسان‌رضوی را لرزاند (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳ طبیعت‌گردان گرفتار در قوچان امدادرسانی شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) جان باختن ۶ نفر براثر انفجار کپسول گاز در ترمینال شرق تهران (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وضعیت مطلوب واکسیناسیون دام در خراسان‌رضوی طی سال گذشته تنهایی خطر مرگ را دو برابر افزایش می‌دهد دستگیری متهمان سایبری کنکور که ۱۰۰ هزار «تتر» از داوطلبان دریافت کرده بودند ویدئو | اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٣٠ فروردین ١۴٠٣) | بارش باران در اوایل هفته آتی دو کارمند شرکت حفاظتی قتل مرد معتاد در مشهد را انکار کردند + عکس همه چیز درباره «چای»، اصیل‌ترین نوشیدنی ایرانی
سرخط خبرها

آیا با واکسیناسیون کرونا این بیماری ریشه‌کن می‌شود؟

  • کد خبر: ۶۵۴۱۹
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۲
آیا با واکسیناسیون کرونا این بیماری ریشه‌کن می‌شود؟
واکسیناسیون کرونا در کشور‌هایی که تزریق واکسن به شهروندان خود را به سرعت انجام داده‌اند، موثر بوده است، به طوری که انگلستان با سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون کرونا توانسته است آمار مرگ بالای هزار نفر را به ۴ نفر در روز کاهش دهد.
به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا زاهدپور انارکی فوق تخصص ریه و متخصص داخلی معتقد است: ویروس کرونا با گذشت زمان به سمت "تهاجمی شدن" و "خودمیرانه (از بین رفتن) " پیش می‌رود و این امر به تدریج ساختار ویروس را نابود می‌کند.  

وی تصریح کرد: ویروس موتاسیون یافته نیز بدون میزبان جدید باقی نمانده و بنابراین ایمنی جمعی می‌تواند حیات و ماندگاری ویروس را نابود کند.

به گفته زاهدپور انارکی، اما این بیماری می‌تواند همچون سرماخوردگی، ویروس آنفلوآنزا و برخی بیماری‌های ضعیف تنفسی به حیات خود ادامه دهد.
 

آیا ویروس کرونا «میزبان به میزبان» هم ضعیف می‌شود؟  

این فوق تخصص ریه تاکید کرد: بیماری‌های ویروسی عمدتا میزبان به میزبان نیز می‌شوند، اما سیستم ایمنی بدن و شدت بیماری هم در ابتلا و تشدید وضعیت بیماری نقش خواهد داشت. به عنوان مثال، در یک میزبان با نقص ایمنی، ویروس ضعیف شده هم آسیب‌رسان خواهد بود.

وی همچنین در خصوص عوارض بیماری کووید۱۹ گفت: اغلب بهبودیافتگان کرونا به سلامت کامل بازگشته، اما برخی بیماران با وضعیت شدید بیماری که نیازمند مصرف کورتن و تزریقات رمدسیویر و... می‌شوند، گاه فیبروز ریه را تجربه می‌کنند.

(فیبروز ریه به مفهوم تشکیل بافت فیبروز در ریه است که با علائم بالینی کوتاهی تنفس، سرفه مزمن، تنگی نفس، خستگی، بی‌اشت‌هایی و کاهش وزن، کاهش توان تأمین اکسیژن بدن، تغییرات کدورتی در عکس رادیوگرافی و تغییرات عملکرد در تست‌های ریوی همراه است.)

زاهدپور انارکی تاکید کرد: بنابراین در حال حاضر باید با رعایت اصول حفاظتی همچون استفاده از ماسک استاندارد، تغذیه مناسب (به ویژه مصرف سبزیجات ومیوه‌جات) و خواب کافی سیستم ایمنی بدن را به منظور مقابله با این بیماری تقویت کرد.

به گزارش ایرنا، واکسیناسیون کرونا در کشور‌هایی که تزریق واکسن به شهروندان خود را به سرعت انجام داده، موثر بوده است، به طوری که انگلستان با سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون کرونا توانسته آمار مرگ بالای هزار نفر را به ۴ نفر در روز کاهش دهد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشور‌ها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۴۶ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران (اسفند۹۸) تا کنون ۷۰ هزار و ۷۰ از هموطنان جان خود را از دست داده اند.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->