ژرار دوپاردیو، بازیگر برجسته فرانسوی در آستانه محکومیت افتتاح باشگاه ادبی سیمرغ به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی بزرگداشتی برای هنرمندی که صداقت و عشق به مردم، بخش جدایی‌ناپذیر از هنر اوست افتتاح باشگاه سیمرغ در آرامگاه فردوسی | محفلی برای شاعران و نویسندگان نوجوان تصویری از ریشه‌های نور در اقیانوس ژرف عرفان | نگاهی به نمایشگاه نقاشی و حجم در نگارخانه آسمان مشهد ادای دین هنرمندان مشهدی به شهید جمهور | درباره یک هم آفرینی هنری به مناسبت اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی نصرالله مدقالچی در آستانه جراحی | آماده‌سازی برای دوبله فصل جدید «آن‌شرلی» فعالیت «تلویزیون اینترنتی همشهری» بدون مجوز! همکاری مهران احمدی، امین حیایی، هادی کاظمی و مهران مدیری در فیلم سینمایی زالو شیوا ارسطویی، نویسنده و شاعر، به خانه ابدی بدرقه شد «شاهنامه»، کتاب راهنمای حکومت داری | درباره کتاب «استقبال از شاهنامه در سده‌های میانه به سانِ آینه پادشاهان» برگزاری یازدهمین دوره کنگره شعر «از توس تا نیشابور» در مشهد + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ کارگردان فیلم پدرخوانده، یک هتل سینمایی راه انداخت تجربه‌گرایی در هنر | گفت‌و‌گو با احسان عظیمی‌مجاور، هنرمند ایرانی درباره فیلم «انفجار در قطار گلوله‌ای»، اکشن نفس‌گیر ژاپنی که نتفلیکس را تکان داد «شب‌های برره» محبوب‌ترین سریال ایرانی در سایت جهانی فروش تئاتر‌های روی صحنه مشهد از ۲۹ میلیارد ریال عبور کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سه گانه‌ای برای خواندن در شب‌های قدر

  • کد خبر: ۶۵۹۲۳
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۳
سه گانه‌ای برای خواندن در شب‌های قدر
علی اکبر سبزیان - مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی
شاید دغدغه مهم ما این باشد که شب‌های قدر را که سرنوشت یک ساله انسان در آن مقدر می‌شود، چگونه بگذرانیم. مخصوصا که احیا و شب زنده داری در این شب‌های عزیز از مستحبات است. تا صبح چه کنیم و چه بگوییم؟ بزرگان ما چه می‌کردند؟ سیره عالمان دین در این شب‌ها چه بوده است؟ آیا فقط باید دعا کرد و نماز خواند؟ کار دیگری هم می‌شود کرد؟ جالب است بدانیم مذاکره علمی و یادگیری احکام و علوم اسلامی و مطالعه کتاب‌های علمی و دینی از بافضیلت‌ترین اعمال شب قدر است که در سیره عالمان دین و فق‌های شیعه فراوان دیده شده است، از این رو برای بهره گیری بیشتر از شب‌های قدر این سه گانه را حتما بخوانیم.


۱- قرآن کریم

قرآن کتاب زندگی است. کتابی است از جانب خدا برای انسان سازی و اینکه انسان چگونه باید در دنیای مادی، زندگی خود را تنظیم کند و پیش ببرد و درعین تنظیم امور ماده زندگی خود، چگونه زندگی اش را رنگ خدایی بزند و هم دنیای خود را براساس فطرت خویش و خواست خدا آباد کند و هم آخرت خود را قرین رضایت پروردگار عالم سازد. با این منطق شب قدر، قرآن کریم را با نگاه خودسازی و تنظیم زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی و بهره گیری از دستور‌های نورانی اش برای زندگی بهتر و سعادت دنیا و آخرت بخوانیم.


۲ -نهج البلاغه

رابطه نهج البلاغه با قرآن، رابطه‌ای تنگاتنگ و نزدیک است و از همین رو نهج البلاغه را برادر قرآن (اخ القرآن» نامیده اند. نهج البلاغه کلمات بلند امیرالمومنین علی (ع) با سه موضوع اصلی است:
۱- اعتقادات که علی (ع) آن را با یک بینش و ذوق معنوی و عرفانی بیان کرده است
۲- مسائل اجتماعی و سیاسی مربوط به زمان خود، کل جامعه و کل تاریخ
۳-اخلاق، سبک زندگی و تربیت نفس و تزکیه انسان
این کتاب برای هر نوع سلیقه، سواد و جایگاه، مطالب مفید و معارف بلندی دارد. توصیه می‌کنم در شب‌های قدر برای انس بیشتر با این کتاب ارزشمند، کلمات قصار آن را که بسیار کوتاه، گویا، شیرین و زندگی ساز است، حتما بخوانید.


۳- صحیفه سجادیه

این کتاب شریف، دومین کتاب تدوین شده در صدر اسلام است و ازنظر اهمیت، بعد از قرآن کریم و نهج البلاغه قرار دارد و «اخت القرآن»، «زبور آل محمد» و ««انجیل اهل بیت» لقب گرفته و در لباس دعا، معارف اسلامی، مفاهیم اخلاقی و سبک زندگی را بیان کرده است. صحیفه سجادیه درس حکمت، عبرت و راهنمای زندگی سعادتمندانه است و شامل ناله‌های عاشقانه «انسان ساز» و «جامعه ساز» است. اگر فرصت خواندن همه دعا‌های این کتاب ارزشمند را پیدا نکردید، حتما دعا‌های یکم، هفتم، دوازدهم و بیستم آن را در این شب‌ها بخوانید؛ و حرف آخر اینکه این روز‌ها به شدت به روشنگری راه، طوفان فکری برای پیدا کردن مسیر و تغییر ادبیات نیایش برای رسیدن به محبوب هستی نیازمندیم.
خواندن این سه گانه در شب‌های قدر و تدبر در آن‌ها و عمل به آن‌ها تا پایان مسیر زندگی، برایمان راهگشا و روشنگر است. ان شاءا...
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->