زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست!
سرخط خبرها

چرا با وجود داشتن علائم، آزمایش کرونای بعضی‌ها منفی می‌شود؟ | آیا حساسیت فصلی هم کروناست؟

  • کد خبر: ۶۶۲۹۴
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶
چرا با وجود داشتن علائم، آزمایش کرونای بعضی‌ها منفی می‌شود؟ | آیا حساسیت فصلی هم کروناست؟
در فرایند انتقال لوله‌های آزمایشگاهی نیز باید زمان و دما مدنظر قرار گرفته شود. زمان نگهداری نمونه نباید طولانی شود و گرما نیز روی نتیجه تأثیر می‌گذارد. نمونه‌هایی که کمتر از ۱۲ ساعت گرفته شده‌اند، باید به آزمایشگاه منتقل شوند و دمای نگهداری و انتقال آن‌ها دمای یخچالی و حدود ۴ درجه است.

لیلا جانقربان| شهرآرانیوز- شاید شما هم از آن‌هایی باشید که همین چند روز پیش با وجود تب و سرفه‌های عجیب که از نگاه همه بوی کرونا و کووید ۱۹ می‌دهد، جواب آزمایش پی‌سی‌آرتان منفی شده است و با وجود کلی علائم، جواب آزمایش می‌گوید که شما مبتلا نیستید، اما ممکن است ناقل ویروس باشید!


این روز‌ها خیلی‌ها از جواب‌های منفی آزمایش‌های کرونا گله می‌کنند و با علائم و درد بسیار، آزمایش پی‌سی‌آرشان منفی از کار در می‌آید! منفی‌ای که برای خیلی‌ها سؤال‌برانگیز شده است که چرا برخی آزمایشگاه‌ها کرونا را درست تشخیص می‌دهند و برخی نادرست! و این سؤال مطرح می‌شود که مگر کیفیت سوآپ‌های آزمایش باهم تفاوت دارد!

دراین‌زمینه یک متخصص ویروس‌شناسی پزشکی در گفتگو با شهرآرانیوز گفت: در خروجی و جواب آزمایش‌های پی‌سی‌آر ممکن است نکات مختلفی نقش داشته باشد که یکی از این نکات زمان انجام این آزمایش است. به‌طورکلی ویروس ۵ تا ۷ روز در حلق و بینی می‌ماند و بعد از این ریزش، ویروس در این مناطق نیست و چنان‌چه آزمایش انجام شود، نتیجه آن منفی خواهد شد.

دکتر سعید عامل افزود: بنابراین ممکن است فردی با وجود علائم کووید ۱۹ به آزمایشگاه مراجعه کند، اما، چون زمان طلایی اعلام‌شده را از دست داده است، جواب آزمایشش منفی شود و نمونه چیزی را نشان ندهد، اما فرد آلوده باشد.

وی خاطرنشان کرد: به‌طورکلی ۲ مرحله در ابتلا به ویروس کووید ۱۹ وجود دارد که مرحله اول شامل تکثیر ویروس است و حدود یک هفته زمان می‌برد، مرحله دوم نیز دوران التهابی بیماری است که زمان آن نیز یک هفته است. فقط در زمان مرحله اول است که ما می‌توانیم ویروس را از حلق و بینی جدا کنیم؛ در مرحله التهابی، در این منطقه ویروس دیده نمی‌شود.

این متخصص خاطرنشان کرد: البته ممکن است در برخی افراد حتی با وجود گذشت یک ماه از مرحله تکثیر، بازهم آزمایش پی‌سی‌آر مثبت نشان دهد، ولی این موضوع عمومیت ندارد و در حالت طبیعی این‌گونه نیست.

 

توجه به زمان و دما در فرایند انتقال لوله‌های آزمایشگاهی

دکتر عامل در ادامه با اشاره به اینکه یکی‌دیگر از عوامل تأثیرگذار در نتیجه آزمایش پی‌سی‌آر اصول آزمایشگاهی است، گفت: نکته مهم دیگری که در نتیجه آزمایش‌ها اثرگذار است، اصول آزمایشگاهی و نمونه‌گیری صحیح است. چنان‌چه نمونه‌گیری به‌درستی از انتهای حلق و بینی انجام نشود، ممکن است پاسخ منفی کاذب دریافت کنیم.

وی افزود: همچنین در فرایند انتقال لوله‌های آزمایشگاهی نیز باید زمان و دما مدنظر قرار گرفته شود. زمان نگهداری نمونه نباید طولانی شود و گرما نیز روی نتیجه تأثیر می‌گذارد. نمونه‌هایی که کمتر از ۱۲ ساعت گرفته شده‌اند، باید به آزمایشگاه منتقل شوند و دمای نگهداری و انتقال آن‌ها دمای یخچالی و حدود ۴ درجه است و نمونه‌ها باید در جعبه‌های حاوی یخ منتقل و جابه‌جا شوند.

این متخصص ویروس‌شناسی پزشکی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر همه این‌ها به‌درستی انجام نشود، در جواب آزمایش اثرگذار است و چنان‌چه خطایی رخ دهد، جواب منفی دریافت خواهیم کرد.

وی درباره کیفیت سوآپ‌های آزمایش پی‌سی‌آر نیز گفت: در مراکز آزمایشگاهی از سوآپ‌های استاندارد استفاده می‌شود، اما به‌طورکلی چنان‌چه سوآپ‌ها چوبی و سر آن پنبه‌ای باشد، جواب منفی خواهیم داشت، ولی اگر از سوآپ‌های پلاستیکی با سر داکرونی استفاده شود، نتیجه صحیح و دقیق خواهد بود.

بنا را بر ناقل و آلوده‌بودن بگذارید

این پزشک متخصص در ادامه خاطرنشان کرد: چنان‌چه افرادی آزمایش پی‌سی‌آر منفی داشتند، اما با علائم کووید ۱۹ مواجه بودند، باید بنا را بر ناقل و آلوده‌بودن بگذارند؛ زیرا ویروس کرونا بر دیگر ویروس‌ها مانند آنفلوانزا قالب است و اجازه تکثیر به دیگر ویروس‌ها را نمی‌دهد، بنابراین شما با یک آنفلوانزا و سرماخوردگی ساده مواجه نیستید.

دکتر عامل افزود: قدرت تکثیر کرونا و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی امسال میزان ابتلا به آنفلوانزا را بسیار کاهش داد و اکنون همه علائم گواه کرونا هستند و چنان‌چه آزمایش هم منفی بود، باید کوچک‌ترین علامت را نشانه این ویروس دانست، زیرا اکنون ما در اوج همه‌گیری و در میان آن هستیم و باید شیوه‌نامه‌ها و قرنطینه را رعایت کنیم.

وی درباره حساسیت‌های فصلی نیز گفت: درباره حساسیت‌های فصلی پزشک متخصص باید نظرش را اعلام کند و افراد نمی‌توانند علائم را با وجود سابقه قبلی پای حساسیت بگذارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->