وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل جان باختن یک کارگر در پی ریزش معدن «شهید نیلچیان» توضیحات پلیس قشم در رابطه با مجروح شدن کودک ۸ ساله در تعقیب و گریز راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۵ درصد جمعیت ایران ناقل ژن تالاسمی هستند

  • کد خبر: ۶۶۴۴۴
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷
۵ درصد جمعیت ایران ناقل ژن تالاسمی هستند
رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به طور میانگین ۴ تا ۵ درصد جمعیت ایران ناقل ژن بتا تالاسمی بوده و حدود ۱۸ هزار بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور در ایران ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: میزان شیوع بیماری تالاسمی در مناطق زیر پوشش دانشگاه ۷ بیمار در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

دکتر بابک اقبالی به مناسبت روز جهانی تالاسمی خاطر نشان کرد: شناسایی زوجین ناقل تالاسمی از سال ۱۳۷۶ همزمان با کل کشور با انجام آزمایش خون در مراکز خدمات جامع سلامت ویژه مشاوره تالاسمی در متقاضیان ازدواج آغاز شده و زوجینی که به عنوان ناقل تالاسمی شناسایی می‌گردند تحت مراقبت ویژه‌ی تالاسمی در مراکز خدمات جامع سلامت نزدیک محل سکونت شان قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه تالاسمی نوعی کم خونی ارثی است که بصورت صفت مغلوب از والدین به فرزندان منتقل می‌شود گفت: به طور میانگین ۴ تا ۵ درصد جمعیت ایران ناقل ژن بتا تالاسمی بوده و حدود ۱۸ هزار بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور در ایران ثبت شده است.

دکتر اقبالی با بیان اینکه تالاسمی ماژور بیماری ارثی است که کنترل و درمان آن بسیار سخت و هزینه بر است. خاطر نشان کرد: ناقلین ژن تالاسمی علامت و درمان خاصی ندارند، ولی در صورتی که والدین هر دو ناقل ژن تالاسمی باشند، در هر بارداری مادر، احتمال تولد فرزند مبتلا به تالاسمی ماژور یک چهارم می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه یک بیمار در طول زندگی خود ۱۰۰ هزار دلار برای کشور هزینه در بردارد گفت: با هدف کاهش هزینه‌های گزاف و تامین سلامت افراد جامعه، طرح پیشگیری از بروز موارد جدید بیماری بتا تالاسمی ماژور از سال ۱۳۷۰ بصورت پایلوت در برخی از دانشگاه‌های کشور اجرا و از سال ۱۳۷۶ برنامه غربالگری و مراقبت این بیماری در کل کشور آغاز گردید.

این پزشک خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح همه ساله از تولد ۱۵۰۰ کودک بیمار پیشگیری خواهد شد که این امر ۱۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی را به دنبال خواهد داشت.

رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه تصریح کرد: شبکه گسترده مراکز مشاوره ازدواج و آزمایشگاه‌های ژنتیک تشخیص پیش از تولد باعث دسترسی زوج‌های ناقل ژن بتاتالاسمی به این خدمات شده است که این امر، گام مهمی در پیشگیری از تولد نوزاد بیمارمی باشد.

دکتر اقبالی آموزش و اطلاع رسانی اقشار مختلف جامعه بویژه دانشجویان و جوانان در سن ازدواج، روحانیون و مبلغین دینی، عاقدین و سردفترداران ازدواج و از همه مهمتر زوج‌های ناقل و مشکوک نهایی تالاسمی را از اهم اهداف مراقبت از این بیماری برشمرد که در حوزه بهداشت در حال اجراست.

وی ثبت قانونی ازدواج‌ها در دفاتر رسمی، استفاده از خدمات مشاوره‌ای و پیشگیری بیماری‌های ژنتیکی و توجه به توصیه‌های کارشناسان بهداشت را از جمله مهمترین انتظارات حوزه بهداشت از همشهریان برشمرد.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در سال گذشته ۳۹ هزار زوج متقاضی ازدواج از نظر بیماری تالاسمی در ۲۳ مرکز خدمات جامع سلامت ارائه دهنده خدمات زمان ازدواج تحت پوشش دانشگاه، غربالگری شدند.

منبع: وبدا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->