تولید خودرو‌های دوگانه سوز در ایران متوقف شد ضرر بیشتر واحد‌های صنفی تلفن همراه مشهد به دلیل طولانی شدن و عدم تخصیص ارز افزایش قیمت سکه تمام در مشهد(۲ مرداد ۱۴۰۳) پایان سبز بورس پس از ۳ روز منفی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۲ مرداد ۱۴۰۳) جزئیات دریافت ارز اربعین اعلام شد (۲ مرداد ۱۴۰۳) ریزش تا ۹۵ میلیون تومان قیمت خودرو‌های خارجی امروز (۲ مرداد ۱۴۰۳) مدیران‌خودرو: با مجوز گران کردیم | مابه‌التفاوت را اقساطی بپردازید قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲ مرداد ۱۴۰۳) | افت ۱ تا ۹ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی معاملات غیر ریالی در بازار مسکن جریمه در پی دارد ارزش روز سهام عدالت چقدر است؟ افت دلار بازار آزاد به ۵۷ هزار تومان | قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۲ مرداد ۱۴۰۳) وظیفه مهم هواداری از زائران و مجاوران صفر تا صد دهک‌بندی | دهک بندی خانوار‌ها براساس داده‌های ثبتی آن‌ها تا شهریور به روزرسانی می‌شود تعرفه جدید واردات موبایل اعلام شد | واردات آیفون ۱۴ ممنوع است گیلاس ۲۰ هزار تومان گرانتر شد | قیمت امروز میوه در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) گمرک: ۱۰ هزار خودرو طی ۴ ماه وارد کشور شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیک‌سایی ۳۰۰ مگاواتی با همکاری مشترکین در شرکت توزیع برق خراسان رضوی اعلام نرخ‌نامه جدید خدمات دوخت اتحادیه خیاطان مردانه و تولیدکنندگان پوشاک مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی افزایش پروازهای ایام اربعین در مشهد گوشی‌های سامسونگ و شیائومی در مشهد چند؟ (۱ مرداد ۱۴۰۳) هنوز قیمت بلیت‌های اتوبوس در مشهد برای اربعین اعلام نشده است نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی چه‌زمانی اعلام می‌شود؟ کاهش قیمت نسبتاً شدید خودرو‌های خارجی (یکم مرداد ۱۴۰۳) توزیع ۵ هزار تُن جو حمایتی ویژه دام بین عشایر خراسان‌رضوی طی ۳ ماه نخست امسال ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۳) | افت ۰.۵ تا ۲ درصدی قیمت‌ها
سرخط خبرها

رفع موانع تولید برای زنان

  • کد خبر: ۶۷۳۹۲
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷
رفع موانع تولید برای زنان
طاهره طهماسبی - مدیر کل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی
آغاز سالی جدید برای ایران با نام‌گذاری سال ۱۴۰۰ توسط رهبر انقلاب، راهی طولانی، اما نوید‌بخش برای تولید است. تأکیدی که رهبر انقلاب امسال نیز بر آن پافشاری کرده‌اند نشانگر اصرار جدی ایشان بر احیای تولید و گسترده شدن سفره تمام صاحبان کسب و کار در دنیاست. سال تولید، مانع زدایی و پشتیبانی از تولید که در ۳ بخش الهام‌بخش جدی هم به بدنه‌های دولتی است و هم تأکیدی برای رونق بخش خصوصی و همت نخبگان و کارآفرینان است.
 
هیچ فردی نمی‌تواند این واقعیت را کم‌رنگ کند که زنان ٥٠ درصد نیروی کار را تشکیل می‌دهند، ظرفیت بالقوه‌ای در عرصه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی ورود کرده و وظایف مهمی به عهده گرفته‌اند، نقش‌آفرینانی که قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بالایی دارند و بی‌شک می‌توانند در این عرصه‌ها رقابت خوبی با مردان داشته باشند.
 
در عرصه تولید، زنان به‌ویژه در کسب و کار‌های خانگی رشد چشمگیری داشته‌اند. امروزه مشاغل خانگی و خرد نقش بسیار زیادی در رفع معضل بیکاری ایفا می‌کنند و با دریافت تسهیلاتی اندک می‌توانند اشتغال گسترده‌ای در جامعه ایجاد کنند.

در سال‌های اخیر حمایت از مشاغل خانگی و خرد به یکی از سیاست‌های کشور‌های پیشرفته دنیا تبدیل شده است و برنامه‌ریزی جدی برای ورود دولت‌ها به آن‌ها در خوشه‌ها و شاخه‌های مختلف و متعدد صورت می‌گیرد.
قانون سامان‌دهی و حمایت از مشاغل خانگی در ایران در سال ۱۳۹۰ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد تا از طریق ارائه تسهیلات تا سقف یک میلیارد ریال به صورت قرض‌الحسنه با کارمزد ۴ درصد، این مشاغل خانگی و کارآفرینی شکل بگیرد.
 
با توجه به تأکید مقام معظم رهبری سیاست‌ها و برنامه‌های دستگاه‌ها هم باید به این سو گرایش پیدا کند، زیرا حمایت از مشاغل خانگی علاوه بر تحقق راهبرد‌های اقتصادی، دارای مزیت‌های اجتماعی مثبتی است که نباید به آن بی‌توجه بود.
اما راهکار‌هایی پیشنهادی برای رفع موانع تولید در حوزه تولیدات زنان وجود دارد که می‌تواند برای بخش‌های مختلف مؤثر باشد.

۱. تسهیل مقررات و نظام اداری در جهت افزایش تولید و صدور مجوز‌ها در یک فرایند زمانی کوتاه و متناسب با شرایط و هم‌افزایی دستگاه‌های متولی تولید از مهم‌ترین پیشنهاد‌ها در این بخش است.

۲. فعالیت و ورود دارندگان مشاغل خانگی به شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی برای فروش تولیدات این مشاغل از طریق فضای مجازی و ورود به تجارت الکترونیک به‌ویژه در این ایام که به دلیل شیوع بیماری کرونا محدودیت‌های زیادی ایجاد شده است.

۳. تقویت و ارتقای کیفی محصولات مشاغل خانگی با بسته‌بندی مناسب و دریافت کد بهداشتی.

۴. حمایت از متقاضیان در زمینه‌های تأمین آب، برق، گاز، بیمه افرد شاغل و مالیات در مشاغل خانگی و ارائه تخفیف‌های ویژه به کارآفرینان.

۵. ایجاد بستر‌های مناسب برای بازاریابی، برپایی و توسعه بازار‌ها و نمایشگاه‌ها و فروش محصولات و عرضه محصولات مشاغل خانگی در فروشگاه‌های تعاونی و زنجیره‌ای.

۶. اعمال نظارت بر ورود کالا‌های خارجی به‌ویژه مبارزه با قاچاق کالا که مشابه آن‌ها توسط تولیدکنندگان داخل تولید و ارائه می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->