کنکوری‌ها بخوانند! | تاثیر مثبت معدل در کنکور چطور محاسبه می‌شود؟ تاریخچه‌ای از کشت چای در ایران | چند‌و‌چون چای راهنمایی برای انتخاب، مصرف و نگهداری نان | یک لقمه سلامتی ماجرای درگیری در خیابان بهشتی تهران چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طرحی برای پایان دادن به چرخه معیوب ترک اعتیاد متجاهرها در مشهد | امید به شفابخشی نسخه «مدیریت مورد» معاون اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی: باید به موضوع فرونشست زمین در محدوده اماکن تاریخی استان توجه ویژه شود مشهد، قطب آزمایشگاهی منطقه شمال‌شرق کشور مدیر موزه بزرگ خراسان: سازه‌های مقاوم بنا‌های تاریخی ۲۵۰۰ ساله از افتخارات ایرانیان است یک تمرین ساده برای تسکین زانودرد منابع مالی، چالش‌برانگیزترین موضوع در حوزه بازسازی و حفاظت از بنا‌های تاریخی است برای حفظ بنا‌های تاریخی باید به ضعف‌های ذاتی این سازه‌ها توجه ویژه داشته باشیم فرودگاه مشهد آماده بدرقه بیش از ۱۲ هزار زائر خانه خدا پایه یازدهمی‌ها امسال هم ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند وزیر آموزش‌ و پرورش: اساسی‌ترین مشکل و بزرگ‌ترین بحران‌های امروز کشور ریشه در مسائل فرهنگی دارد آیا سی‌تی‌اسکن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؟ پروژه برقی‌سازی خط‌آهن تهران-مشهد، از پروژه‌های اولویت‌دار کشور است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود نقش زن خارجی در باند گروگان‌گیران آدمکش در مشهد چه بود؟ ۵۴ درصد از مردم خراسان رضوی، گرفتار کم‌تحرکی هستند | کم‌وزنی، مهم‌ترین دلیل مرگ‌ومیر نوزادان در استان + فیلم شنا با  مرگ | غرق شدن ۵ نفر از ابتدای ۱۴۰۴ در خراسان رضوی فرمانده کل انتظامی: ضرورت تعریف طرح نوین همکاری پلیس و آموزش و پرورش رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: زمینه‌های افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تجهیزات پزشکی محقق شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد جان ۴ بیمار را نجات داد (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) طب ایرانی چگونه شانس بارداری را افزایش می‌دهد؟ زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری اعلام شد | بازنشستگان تأمین‌اجتماعی همچنان چشم انتظارند! چگونه میکروب‌های روده بر سلامت ما تأثیر می‌گذارند؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی نقاط کشور (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) تأثیر ترکیبات موجود در گیاه خارمریم بر بهبود عملکرد کبد فروش دارو‌های یخچالی در فضای مجازی ممنوع است ثبت ۴۷۱ هزار و ۴۴۰ فقره سند ازدواج در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

در مورد شغل سخت و مهجور محیط بانی به بهانه اتفاق تلخ برای محیط بان اصفهانی

  • کد خبر: ۶۸۷۶۴
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
در مورد شغل سخت و مهجور محیط بانی به بهانه اتفاق تلخ برای محیط بان اصفهانی
اتفاق تلخی که برای محیط بان اصفهانی افتاد مهجور بودن دوباره این شغل را به خاطرمان آورد

محمد ناصر حق خواه | شهرآرانیوز؛ خبر‌های مربوط به محیط زیست چند سالی است که بیش از گذشته در بین خبر‌های پر بازدید و پربازخورد قرار می‌گیرد. این سال‌ها مسئله نه مسئله کم آبی است و نه ریزگرد‌ها و نه از بین رفتن جنگل‌ها و مراتع.

 

هرچند همه مواردی که گفتیم مهم هستند و سرنوشت عمومی سالیان آینده ما را معلوم می‌کنند و خبر‌های تلخ هم پیرامونشان فراوان است؛ اما یکی از مسائل اصلی این روزها، به خطر افتادن زندگی محیط بانان است؛ و قضیه مثل از بین رفتن جنگل‌ها و خراب شدن بافت طبیعی با ساخت و ساز‌های غیرقانونی و کم آبی نیست که مصیبت هایش چند سال بعد معلوم شود و تازه عده‌ای به هول و ولا بیفتند که باید کاری کرد! جان محیط بانان مسئله مهمی است که این روز‌ها به راحتی گرفته می‌شود، در شرایطی که امکان دفاع متقابل هم به آنان داده نمی‌شود. اتفاقی که این مرتبه برای یکی از محیط بانان در شهر اصفهان رخ داده است.


ایران با شما زنده و ماناست

تصویری از سر و صورتی خونین و چشمانی مظلوم که رو به دوربین است؛ این عکس در توییتر با این نوشته همراه شده بود: «رضا خسروی، محیط بان پارک ملی قمشلو اصفهان.

ما مردم ایران به احترامت کلاه از سر برمی داریم و به شرف و غیرتت که تا پای جان ایستادی تا شکارچیان آهو به هدف خود نرسند، درود می‌فرستیم. ایران با شما زنده و ماناست و به تو می‌بالد آقای خسروی...» این توییت و شرح عکسی که داده شد، تقریبا مسئله را برای ما واضح می‌کند. شکارچیان بی رحمی که به راحتی حیوانات را در محیط‌های غیرقانونی و حفاظت شده شکار می‌کنند؛ از ضرب و شتم و تیراندازی به محیط بانی که می‌خواسته جلوی آنان را بگیرد هم نگذشته اند و برای انجام کارشان و زهر چشم گرفتن از باقی محیط بانان به شکلی وحشیانه به فردی که مشغول انجام وظیفه بوده، آسیب رسانده اند.

 

به هر حال حالا دیگر یک سال شده که کورسوی امیدی در این میان به چشم آمده و با ابلاغ قانون «حمایت قضایی و بیمه‌ای از مأموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگل بانی» از سوی رئیس جمهوری، از این پس با پاسداران محیط زیست و جنگل‌های کشور در مراجع قضایی همچون ضابطان نیرو‌های مسلح برخورد می‌شود و آن‌ها دیگر قصاص نمی‌شوند. براساس این قانون، محیط بان‌ها و جنگل بانان که ضابط خاص قضایی هستند، تنها در موارد ضروری و آن چنان که برای نیرو‌های مسلح تعیین شده است، حق به کارگیری سلاح را در انجام وظایف و مأموریت‌های سازمانی دارند.


کودکان را عاشق طبیعت بار بیاوریم

درست است که قانون خوبی تصویب شده که قصاص را از روی میز دفاع از خود محیط بانان برداشته و اوضاع را حداقل از لحاظ قانونی عادلانه‌تر کرده است. از سوی دیگر هم فضای مجازی و گسترده شدن رسانه‌ها و خبرگزاری‌هایی که به مسائل محیط زیستی می‌پردازند باعث شده که این مسئله به یکی از خبر‌های تکرارشونده فضای رسانه‌ای تبدیل شود، اما دو نکته هنوز باقی است؛ اولین مورد، مسئله حقوق و مزایا و البته وسایل و تجهیزات است. در یک چرخش کوتاه بین اخباری که در رسانه‌ها منتشر شده است؛ اولین نکته‌ای که در این باره به چشم می‌خورد؛ گلایه‌های متعدد محیط بانان از وضعیت اقتصادی و مسائل بیمه و امکانات و تجهیزات آنان است و البته کمبود نیرو‌هایی که برای حفاظت از محیط‌های وسیع زیر نظر آنان بسیار کم است و البته خطرناک.

 

نکته‌ای که باید مسئولان محیط زیست به آن رسیدگی کنند؛ اما نکته‌ای که مربوط به ما مردم است و باید خیلی زودتر از این‌ها به آن می‌پرداختیم؛ لزوم توجه به تربیت کودکان است. بچه‌ها باید همان طور که اصول دیگر زندگی را یاد می‌گیرند؛ توجه به محیط زیست را هم بیاموزند. چنان که محمد درویش، کنشگر دلسوز محیط زیست در توییتر در واکنش به حادثه حمله به محیط بان اصفهانی نوشته شده بود: «برای مهار چنین خشونت‌های شرم آوری باید از خشت نخست شروع کرده و مجال دهیم کودکان این سرزمین عاشق طبیعت و سلحشورانش شوند.»


هنوز دیر نیست

افراد دیگری هم در این باره اظهارنظر کرده اند. یکی از پرتعدادترین نظرات این بود که مسئله محیط زیست باید از یک دغدغه لوکس به مسئله‌ای مهم و جزو اولویت‌های آموزشی تبدیل شود؛ به گونه‌ای که دغدغه‌مندان و هواداران محیط زیست فقط قشر خاصی نباشند و این وظیفه بر همگان روشن شود که از محیط زیست خود صیانت کنند.

 

به قول یکی از کاربران: «تخریب نکردن جنگل ها، استفاده درست از منابع آبی، تلاش برای آلوده نکردن هوا و... مثل سلام کردن توی جمع، مثل درست غذا خوردن، مثل همه اون چیز‌هایی که به بچه یاد می‌دیم، چون فکر می‌کنیم ضروریه؛ احترام به محیط زیست یه چیز لاکچری نیست. به بچه هامون یادش بدیم!» شاید دیر باشد، اما همه باید به این مسئله توجه کنیم. هر چند به قول یکی دیگر از کاربران: «انگار همیشه یه چیز مهم‌تر از محیط بان‌ها و محیط زیست هست؛ یه روز دلار یه روز صف مرغ یه روز یه چیز دیگر، چون این‌ها جلوی چشممونه.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->