اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۲ تیر ۱۴۰۴) افزایش تعداد واحد‌های خسارت‌دیده ناشی از جنگ تحمیلی اسرائیل به ۸ هزار واحد در تهران جزئیاتی از تعداد شرکت‌کنندگان در مرحله دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ در خراسان رضوی هزینه سالانه واکسن ضد هاری ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان است عامل اصلی افزایش فشارخون، این ماده معدنی است گزارش سازمان غذا و دارو از روند توزیع شیرخشک زمان ورود داوطلبان به حوزه‌های کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد چه عواملی باعث سقط جنین می‌شود؟ افزایش موارد سرطان آپاندیس در نسل جدید پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | ابرناکی و بارش رگباری در ۱۴ استان طی امروز ثبت‌نام وام ازدواج ۶۰ میلیونی فرزندان بازنشستگان کشوری از امروز (۲۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + شرایط و مدارک لازم اعمال سهمیه ایثارگری در کنکور امسال برای خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل برقراری مجدد پرواز‌های زنجان ـ مشهد و بالعکس چرا نباید کودک زیر ۲ سال را در اوج گرما بیرون برد؟ سه سناریوی بازگشایی مدارس در مهرماه ۱۴۰۴ تکذیب شایعه انفجار در فرودگاه مهرآباد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) تابستان‌ها چی بپوشیم؟ زمان اعلام نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد مشخص شد زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم اعلام شد + جزئیات حدود ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های جنوب شرق کشور کشف شد خشکسالی بی‌سابقه و کاهش منابع آبی پایتخت زمان واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری بگیران مشخص شد چگونه اوقات فراغت خوبی برای کودکان بسازیم؟ کشف مقادیری شربت موادمخدر از ۲ مسافر قطار تهران - نیشابور (۲۱ تیر ۱۴۰۴) علت اصلی شکاف و تَرک روی زبان چیست؟ حجت‌الاسلام علی طائب درگذشت + زندگینامه و سوابق حق اولاد فرزند سوم به بعد به بازنشستگان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود راهکار‌های مؤثر برای پیشگیری از گزش پشه‌ها در تابستان
سرخط خبرها

آیا می‌توان به‌جای دوز دوم سینوفارم، واکسن ایرانی تزریق کرد؟

  • کد خبر: ۷۰۱۲۸
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۲
آیا می‌توان به‌جای دوز دوم سینوفارم، واکسن ایرانی تزریق کرد؟
برخی معتقدند به‌دلیل یکسان بودن پلتفرم‌های این دو واکسن، تزریق واکسن کووایران برکت به جای واکسن سینوفارم در دُز دوم ایرادی ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حسینی - استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران- در یک برنامه رادیویی درباره آخرین وضعیت مطالعه واکسن کووایران برکت با اشاره به اینکه اکنون مطالعات فاز سه این واکسن در حال انجام است، گفت: مطالعه فاز یک این واکسن برای گروه سنی زیر ۵۰ و بالای ۵۰ سال به‌صورت جداگانه انجام شد. فاز دوم نیز روی جمعیت ۲۸۰ نفری صورت گرفت که همه این افراد دو تزریق خود را انجام دادند و دو هفته پس از تزریق نیز نمونه‌های ایمونوژنتیکی خود را دریافت کردند.

وی ادامه داد: فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت در تهران و کرج به کار خود پایان داد و اکنون چند روزی است که در شهرستان‌های اصفهان، شیراز، بوشهر و مشهد کار خود را آغاز کرده و تاکنون در فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت حدودا ۱۲ هزار داوطلب دُز اول را تزریق کره‌اند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره شایعاتی پیرامون تاییدیه نگرفتن فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت و تزریق این واکسن، گفت: اکنون در حال انجام مطالعه فاز سه این واکسن هستیم و شاید منظور از تزریق واکسن، تزریقاتی است که برای کارآزمایی بالینی در حال انجام است. با این حال همچنان در حال کارآزمایی بالینی فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت هستیم و داده‌ها به‌صورت مستمر به سازمان عذا و دارو و وزارت بهداشت ارائه می‌شود. مطالعات فاز یک و فاز دو تکمیل شده است و گزارش تکمیل شده آن نیز ارائه شده است. در مطالعات فاز سه نیز طبیعتا وظیفه اسپانسر است که داده‌ها را در قالب گزارش پیشرفت چه براساس پروتکل مصوب و چه براساس درخواست رگولاتور در اختیار سازمان غذا و دارو و کمیته ملی اخلاق قرار دهد.

 

آیا می‌توان برای دُز دوم به‌جای سینوفارم، کووایران برکت تزریق کرد؟

وی با بیان اینکه اطلاعات دقیقی در این‌باره ندارد، اظهار کرد: برخی معتقدند به‌دلیل یکسان بودن پلتفرم‌های این دو واکسن تزریق واکسن کووایران برکت به جای واکسن سینوفارم در دُز دوم ایرادی ندارد، برخی دیگر به مطالعات مشابهی که برای ترکیب کردن واکسن‌های پلتفرم‌های مختلف انجام شده، اشاره می‌کنند و معتقدند که تزریق واکسن کووایران برکت در دُز دوم ایرادی ندارد، اما افرادی نیز هستند که اظهار می‌کنند با وجود اینکه پلتفرم این دو واکسن مشابه است، اما بهتر است این کار انجام نشود. در دنیا مطالعاتی برای ترکیب واکسن آسترازنکا - فایزر داشتیم که گا‌ها اعلام شد که پاسخ ایمنی آن بهتر است.

وی با بیان اینکه اکنون واکسن‌های کرونا در دنیا مجوز‌های شرایط عادی بازار را دریافت نکرده و مجوز‌های اضطراری دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: این مجوز‌ها را رگولاتور‌های کشور‌های مختلف صادر می‌کنند و ما نیز مجوز‌هایی داریم که پس از فاز سه مطالعات واکسن کووایران برکت داده شده و هم تجربیاتی در کشور‌هایی مثل کوبا، هند یا چین داریم که پیش از فاز سه این مطالعات مجوز دریافت کرده بودند؛ بنابراین طبیعتا همه بر این اعتقاد هستند که هرچه جلوتر برویم و دیتا کامل‌تر شود خیالمان راحت‌تر است، اما در شرایط اضطرار تجارب مختلفی در کشور‌های مختلف است که می‌توان به آن‌ها توجه کرد.

حسینی در پایان گفت: طبیعتا جامعه علمی بیشتر موافق جمع‌آوری اطلاعات و دیتای کامل‌تر است. با این حال به‌عنوان پژوهشگر آرزو می‌کنم تمام کسانی که پژوهش می‌کنند وقت را تلف نکنند و هر روز دیتا تولید کنند و روی میز سیاست‌گذار بگذارند و سیاست گذاران نیز با نگاه به نفع مردم بهترین تصمیم را بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->