برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

آیا می‌توان به‌جای دوز دوم سینوفارم، واکسن ایرانی تزریق کرد؟

  • کد خبر: ۷۰۱۲۸
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۲
آیا می‌توان به‌جای دوز دوم سینوفارم، واکسن ایرانی تزریق کرد؟
برخی معتقدند به‌دلیل یکسان بودن پلتفرم‌های این دو واکسن، تزریق واکسن کووایران برکت به جای واکسن سینوفارم در دُز دوم ایرادی ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حسینی - استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران- در یک برنامه رادیویی درباره آخرین وضعیت مطالعه واکسن کووایران برکت با اشاره به اینکه اکنون مطالعات فاز سه این واکسن در حال انجام است، گفت: مطالعه فاز یک این واکسن برای گروه سنی زیر ۵۰ و بالای ۵۰ سال به‌صورت جداگانه انجام شد. فاز دوم نیز روی جمعیت ۲۸۰ نفری صورت گرفت که همه این افراد دو تزریق خود را انجام دادند و دو هفته پس از تزریق نیز نمونه‌های ایمونوژنتیکی خود را دریافت کردند.

وی ادامه داد: فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت در تهران و کرج به کار خود پایان داد و اکنون چند روزی است که در شهرستان‌های اصفهان، شیراز، بوشهر و مشهد کار خود را آغاز کرده و تاکنون در فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت حدودا ۱۲ هزار داوطلب دُز اول را تزریق کره‌اند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره شایعاتی پیرامون تاییدیه نگرفتن فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت و تزریق این واکسن، گفت: اکنون در حال انجام مطالعه فاز سه این واکسن هستیم و شاید منظور از تزریق واکسن، تزریقاتی است که برای کارآزمایی بالینی در حال انجام است. با این حال همچنان در حال کارآزمایی بالینی فاز سه مطالعه واکسن کووایران برکت هستیم و داده‌ها به‌صورت مستمر به سازمان عذا و دارو و وزارت بهداشت ارائه می‌شود. مطالعات فاز یک و فاز دو تکمیل شده است و گزارش تکمیل شده آن نیز ارائه شده است. در مطالعات فاز سه نیز طبیعتا وظیفه اسپانسر است که داده‌ها را در قالب گزارش پیشرفت چه براساس پروتکل مصوب و چه براساس درخواست رگولاتور در اختیار سازمان غذا و دارو و کمیته ملی اخلاق قرار دهد.

 

آیا می‌توان برای دُز دوم به‌جای سینوفارم، کووایران برکت تزریق کرد؟

وی با بیان اینکه اطلاعات دقیقی در این‌باره ندارد، اظهار کرد: برخی معتقدند به‌دلیل یکسان بودن پلتفرم‌های این دو واکسن تزریق واکسن کووایران برکت به جای واکسن سینوفارم در دُز دوم ایرادی ندارد، برخی دیگر به مطالعات مشابهی که برای ترکیب کردن واکسن‌های پلتفرم‌های مختلف انجام شده، اشاره می‌کنند و معتقدند که تزریق واکسن کووایران برکت در دُز دوم ایرادی ندارد، اما افرادی نیز هستند که اظهار می‌کنند با وجود اینکه پلتفرم این دو واکسن مشابه است، اما بهتر است این کار انجام نشود. در دنیا مطالعاتی برای ترکیب واکسن آسترازنکا - فایزر داشتیم که گا‌ها اعلام شد که پاسخ ایمنی آن بهتر است.

وی با بیان اینکه اکنون واکسن‌های کرونا در دنیا مجوز‌های شرایط عادی بازار را دریافت نکرده و مجوز‌های اضطراری دریافت کرده‌اند، اظهار کرد: این مجوز‌ها را رگولاتور‌های کشور‌های مختلف صادر می‌کنند و ما نیز مجوز‌هایی داریم که پس از فاز سه مطالعات واکسن کووایران برکت داده شده و هم تجربیاتی در کشور‌هایی مثل کوبا، هند یا چین داریم که پیش از فاز سه این مطالعات مجوز دریافت کرده بودند؛ بنابراین طبیعتا همه بر این اعتقاد هستند که هرچه جلوتر برویم و دیتا کامل‌تر شود خیالمان راحت‌تر است، اما در شرایط اضطرار تجارب مختلفی در کشور‌های مختلف است که می‌توان به آن‌ها توجه کرد.

حسینی در پایان گفت: طبیعتا جامعه علمی بیشتر موافق جمع‌آوری اطلاعات و دیتای کامل‌تر است. با این حال به‌عنوان پژوهشگر آرزو می‌کنم تمام کسانی که پژوهش می‌کنند وقت را تلف نکنند و هر روز دیتا تولید کنند و روی میز سیاست‌گذار بگذارند و سیاست گذاران نیز با نگاه به نفع مردم بهترین تصمیم را بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->