تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

کارگران ساختمانی توانایی پرداخت حق بیمه بیش از ۷ درصد را ندارند

  • کد خبر: ۷۰۹۸۱
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۱
کارگران ساختمانی توانایی پرداخت حق بیمه بیش از ۷ درصد را ندارند
دبیر انجمن صنفی کارگران خراسان‌رضوی گفت: اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی اتفاق مبارکی است، به‌شرط اینکه بار اضافه‌ای بر دوش کارگر تحمیل نشود.

طنین همتی| شهرآرانیوز، ابوی، دبیر انجمن صنفی کارگران خراسان‌رضوی، درباره طرح اصلاح ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی اظهار کرد: استان خراسان‌رضوی حدود ۱۶۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه‌شده دارد. در حوزه بیمه کارگاران ساختمانی هم شاهد اتفاقات خوب و بد بودیم. طرحی که در مجلس تصویب شد و تغییر ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی که باعث می‌شود بیشتر کارگران ساختمانی بیمه شوند، اتفاق خوبی است؛ اما جای نگرانی هم هست که با تغییر نرخ به بیش از ۷ درصد بیشتر برای پرداخت حق بیمه، کارگران توانایی پرداخت ندارند.


وی گفت: کارگران ساختمانی به‌دنبال ۲ مطلب مهم هستند؛ یکی اینکه بیمه بیکاری برای این‌ها یک سازوکار پایه‌ای تعریف کند که بتوانند در هر سال از بیمه بیکاری به‌عنوان سهمیه استفاده کنند و یکی‌دیگر مربوط به استراحت پزشکی و حوادث ناشی از کار است که باید مقداری شفاف‌تر شود تا بتوانند از مزایای بیمه کارگری و تأمین اجتماعی بیشتر استفاده کنند.


وی تأکید کرد: ماده ۵ جامعه کارگران ساختمانی را در بر می‌گیرد و کلیات آن به تصویب رسیده است و امیدواریم این قانون بدون بار اضافه برای کارگر باشد که اگر چنین باشد اتفاق خوبی است. باید نظارت بیشتری بر عملکرد صندوق بیمه تأمین اجتماعی کارگران ساختمانی در سازمان تأمین اجتماعی انجام شود؛ صندوقی که میزان حق بیمه‌ها در آن جمع می‌شود. ما پیشنهاد کردیم که بیمه‌شده و کارفرما هم باید در نظارت‌ها دخیل باشند که متأسفانه این اتفاق نیفتاده است و نمایندگان به‌صورت هیئت‌امنایی فعالیت می‌کنند.


به‌گفته ابوی، کارگران واقعی خیلی زیادی هستند که نمی‌توانند از این مزیت بیمه استفاده کنند. شاید بتوانیم ادعا کنیم که برخی هم غیرحق بیمه شدند. در این راستا، انجمن‌های صنفی کارگری ما در تلاش‌اند افراد واقعی و نیازمند و افراد غیرواقعی را شناسایی کنند. اگر بخشی از این افراد حذف شوند، جا برای بیمه‌شدن کارگران واقعی باز می‌شود.


دبیر انجمن صنفی کاگران خراسان‌رضوی ادامه داد: ما کارگران واقعی و زحمتکشی داریم که از این مزایا برخوردار نیستند؛ باید شرایط بیمه‌ای را برای این‌دسته افراد آسان‌تر کنیم. از دولت بعدی انتظار داریم که وضعیت بیمه کارگران ساختمانی را ساده‌تر کند و به‌شکلی نباشد که یارانه از جیب سازمان یا دیگر کارگران هزینه شود. باید به کارگر واقعی ساختمانی، بیمه کامل تعلق بگیرد و با پرداخت همان ۷ درصد از همه مزایا برخوردار شود.
وی تأکید کرد: ادعای ما این است که کارگر ساختمانی کسی است که به هر دلیل در سال جویای کار و فعال کار است، اما گاهی کار نیست که به او داده شود. گاهی داشتیم که بعضی افراد فقط با دریافت گواهی مهارت از مزایای طرح استفاده کردند. این باعث می‌شود بیمه به فرد واقعی تعلق نگیرد که مشکل شرعی و قاونی دارد و باعث تضییع حق کارگر واقعی می‌شود.


وی اضافه کرد: کارگر ساختمانی ما اکنون با شرایط کرونا و رکود بازار و افزایش قیمت کالا‌های اساسی، در ماه به‌طور متوسط فقط ۱۰ روز فعالیت شغلی دارد که در این شرایط حتی توان پرداخت حق بیمه کارگری را ندارد و این باعث می‌شود که بیمه‌اش هم قطع شود.


وی اظهار کرد: انقلاب درونی نیاز است که افرادی که بیمه حق واقعی‌شان نیست، شناسایی و از فهرست بیمه خارج شوند. سازمان تأمین اجتماعی هم باید هزینه‌ای برای نظارت و بررسی در این موضوع داشته باشد. متأسفانه افرادی از صندوق استفاده می‌کنند که حقشان نیست و زحمت انجمن‌های کارگری را در شناسایی کارگران واقعی بی‌اثر می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->