طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

زمان سنجش سلامت پیش دبستانی‌ها در سال ۱۴۰۰ مشخص شد + جزئیات

  • کد خبر: ۷۱۳۱۷
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۰
زمان سنجش سلامت پیش دبستانی‌ها در سال ۱۴۰۰ مشخص شد + جزئیات
شناسایی نوآموزان دارای بیماری‌های خاص نظیر دیابت، هموفیلی، صرع و بیماری قلبی عروقی نیز در برنامه سنجش سال جاری انجام می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اعلام اینکه امسال حداقل یک میلیون نوآموز به جمعیت تحت پوشش سنجش سلامت افزوده می‌شوند، از توسعه پوشش غربالگری پیش دبستانی ها خبر داد و گفت: از سال ۹۶ در پیش دبستانی هم غربالگری انجام می‌شود. امسال حداقل ۶۰۰ هزار دانش آموز پیش دبستانی را از ۱۸ تیر سنجش خواهیم کرد.
 
سیدجواد حسینی در مراسم افتتاحیه برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نو آموزان بدو ورود به دبستان با اشاره به اینکه امروز افتتاح رسمی طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان را در سطح کشور داریم گفت: برنامه سنجش سلامت در دو قلمرو حفظ، ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماریها و همچنین آمادگی تحصیلی ایفای نقش می‌کند و این برنامه یکی از فراگیرترین، عمومی‌ترین، پر حجمترین، مستمرترین، گسترده‌ترین و کاربردی ترین برنامه تشخیصی و غربالگری وزارت آموزش و پرورش است.
 
وی افزود: سنجش سلامت، داده‌های بسیار ازشمندی دارد و نتایج حاصل از این برنامه منجر به پیشگیری از بیماری ها، ارتقای سلامت و مداخلات حوزه سلامت می شود. 
 
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه سنجش سلامت، گام مهمی برای استانداردسازی آموزشی مبتنی بر تشخیص به موقع کودکان در معرض خطر است گفت: ساماندهی آموزشی را با جای دهی بچه‌های دیرآموز، اوتیسم ،جسمی حرکتی، بینایی، شنوایی و مشکلات ویژه یادگیری در دستور کار قرار می‌دهیم و چه اقدامی مهم‌تر از این برای ارتقای سلامت می تواند باشد.
 
حسینی افزود: همیشه دغدغه ما این بوده که آیا همه طیف‌ها را تحت پوشش آموزش قرار داده‌ایم؟ از سال ۷۰ سازمان آموزش و پرورش استثنایی افتتاح شده و هفت گروه تحت پوشش هستند. ما فکر می‌کنیم باید سه گروه دیگر هم افزوده شوند؛ سه  گروه کاستی توجه همراه با بیش فعالی، گروه مستقل طیف اتیسم و گروه مشکلات رفتاری هیجانی. امیدواریم هفته آینده با حضور وزیر در جلسه شورای سازمان تصویب شود.
 
وی با بیان اینکه اولین گام مداخله بهنگام برای امور آموزشی، پرورشی و توانبحشی در طرح سنجش انجام می‌شود گفت: طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان مسیر تکاملی به لحاظ کمی و کیفی طی کرده است. در سال ۷۳ حدود یک و نیم درصد تحت پوشش طرح قرار گرفته‌اند که سال ۹۸ به حدود ۹۷.۶ درصد رسیده است. در سال ۹۹ که با بحران کرونا رو به رو بودیم ۹۸.۸ درصد دانش آموزان تحت پوشش رفتند و امسال ۹۹ درصد تحت پوشش قرار خواهند گرفت. 
 
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: برای پوشش آن یک درصد هم در هراستانی حداقل یک پایگاه دائمی آکوستیک را راه اندازی و فعال کردیم که هیچ کس از این برنامه دور نماند.
 
حسینی اشاره به گسترش کیفی برنامه سنجش گفت: به روز رسانی ابزارهای سنجش از طریق تشکیل شورای آزمون ها  و راه اندازی پایگاه جامع آموزش با ۷۰ آزمون  استاندارد از جمله فعالیت  های انجام شده برای کیفیت بخشی به برنامه سنجش است.
 
وی از توسعه پوشش غربالگری پیش دبستانی ها خبر داد و گفت: از سال ۹۶ در پیش دبستانی هم غربالگری انجام می‌شود. امسال حداقل ۶۰۰ هزار دانش آموز پیش دبستانی را از ۱۸ تیر سنجش خواهیم کرد.
 
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: در سال جدید چند اقدام اساسی صورت گرفته است. نخست اینکه نشانگان مشکلات ویژه یادگیری را در پنج استان شناسایی خواهیم کرد و کار جدیدی است که امسال آغاز می‌شود. سنجش حرکات اصلاحی نوآموزان بدو ورود به دبستان با همت معاونت سلامت و تربیت بدنی، سنجش پردازش های شنیداری و غربالگری نارسایی خوانایی از دیگر اقدامات نوآورانه در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی سال جاری است.
 
حسینی اضافه کرد: شناسایی نوآموزان دارای بیماری های خاص نظیر دیابت، هموفیلی، صرع و بیماری قلبی عروقی نیز در برنامه سنجش سال جاری انجام می شود. همچنین میزان کم شنوایی از طیف هنجار تا شدید انجام می‌شود. در حوزه بینایی چشم را از نظر طبیعی بودن و غیرطبیعی بودن، عیب انکساری، آب مروارید و غیره هم می‌سنجیم. فرایند ارزیابی موجب می‌شود شناخت ما از بیماری‌ها بیشتر شده و مداخلات گسترده‌تر انجام شود.
 
وی با بیان اینکه در سال ۹۹ حتی یک مورد گزارش ابتلا به کرونا از پایگاه های سنجش نداشتیم گفت: امسال حداقل یک میلیون نوآموز به جمعیت افزوده می‌شود. ۴۰۰ پایگاه افزوده شده است و  تعداد پایگاه های سنجش به ۲۵۰۰ پایگاه رسیده است. ۵۰۰ پایگاه شیفت دوم داریم. زمان سنجش را طولانی‌تر کرده‌ایم و طول زمان روزانه سنجش را یک ساعت افزایش دادیم.
 
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی تاکید کرد که ضدعفونی تمام پایگاه ها انجام می‌شود. در مرحله اول پنج  میلیارد تومان برای این امر تخصیص یافته است. اتاق انتظار برای والدین هم درنظر گرفته شده است. تاکنون ۷ مرکز جامع خدمات تشخیصی، آموزشی و مشاوره ای در کشور راه اندازی شده است و تا پایان سال  در هر استان یک مرکز  راه اندازی می‌شود. یکی از کارهای این مراکز، سنجش سلامت است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->