شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستور رئیس‌جمهور برای اقدام فوری در زمینه کودکان بازمانده از تحصیل توضیحات قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده کرسنت و حساب بانکی بابک زنجانی در مالزی سقوط مرگبار کارگر جوان از ساختمان در حال احداث مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲۵۹ معتاد و مواد فروش در مشهد در هفته فراجا (مهر ۱۴۰۴) لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مشهد باید در موضوعات گردشگری سلامت و فرهنگی، نقش ملی و منطقه‌ای ایفا کند آموزش کمک‌های اولیه به رانندگان باید در صدور گواهینامه الزامی شود ۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند دارورسانی رایگان درب منزل بیماران‌ ام‌اس در سراسر کشور کاهش آمار تصادفات درون‌شهری در خراسان رضوی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان کم‌وزن، با تغذیه مناسب به منحنی رشد طبیعی بازمی‌گردند اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هدف‌گذاری جذب ۵ میلیون گردشگر از عراق | آرامگاه شمس در مهر ۱۴۰۵ بهره‌برداری می‌شود آتش به دامنه دماوند افتاد | نابودی ۸ هکتار پوشش گیاهی به دلیل سهل‌انگاری گردشگران رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی: فعالیت دانشگاه آزاد بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌یابد از شیر مادر تا صبحانه مدرسه، مسیر سلامت کودکان ایرانی درباره تربیت فرزندانی قوی اما خسته که نقاب قدرت بر چهره دارند | قوی، اما ترک خورده برگزاری رویداد بین‌المللی خاطره‌نویسی با هدف زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه + شرایط شرکت در رویداد کمبود بیش از ۸ هزار محیط‌بان در کشور احیای دریاچه ارومیه با جدیت در حال پیگیری است صدور کیفرخواست برای سرنشینان کشتی قاچاق سوخت در هرمزگان | سرنشینان، اتباع ۴ کشور خارجی بودند سالانه حدود ۱۰۰ هزار شکایت در سامانه ۱۳۶ ثبت می‌شود گروگان‌گیری کارشناسان اورژانس توسط همراهان بیمار در ساوه | دلیل درگیری و ضرب‌وشتم چه بود؟ پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه در مراجع قضایی ایران و خارج از کشور
سرخط خبرها

زمان سنجش سلامت پیش دبستانی‌ها در سال ۱۴۰۰ مشخص شد + جزئیات

  • کد خبر: ۷۱۳۱۷
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۰
زمان سنجش سلامت پیش دبستانی‌ها در سال ۱۴۰۰ مشخص شد + جزئیات
شناسایی نوآموزان دارای بیماری‌های خاص نظیر دیابت، هموفیلی، صرع و بیماری قلبی عروقی نیز در برنامه سنجش سال جاری انجام می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اعلام اینکه امسال حداقل یک میلیون نوآموز به جمعیت تحت پوشش سنجش سلامت افزوده می‌شوند، از توسعه پوشش غربالگری پیش دبستانی ها خبر داد و گفت: از سال ۹۶ در پیش دبستانی هم غربالگری انجام می‌شود. امسال حداقل ۶۰۰ هزار دانش آموز پیش دبستانی را از ۱۸ تیر سنجش خواهیم کرد.
 
سیدجواد حسینی در مراسم افتتاحیه برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نو آموزان بدو ورود به دبستان با اشاره به اینکه امروز افتتاح رسمی طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان را در سطح کشور داریم گفت: برنامه سنجش سلامت در دو قلمرو حفظ، ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماریها و همچنین آمادگی تحصیلی ایفای نقش می‌کند و این برنامه یکی از فراگیرترین، عمومی‌ترین، پر حجمترین، مستمرترین، گسترده‌ترین و کاربردی ترین برنامه تشخیصی و غربالگری وزارت آموزش و پرورش است.
 
وی افزود: سنجش سلامت، داده‌های بسیار ازشمندی دارد و نتایج حاصل از این برنامه منجر به پیشگیری از بیماری ها، ارتقای سلامت و مداخلات حوزه سلامت می شود. 
 
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه سنجش سلامت، گام مهمی برای استانداردسازی آموزشی مبتنی بر تشخیص به موقع کودکان در معرض خطر است گفت: ساماندهی آموزشی را با جای دهی بچه‌های دیرآموز، اوتیسم ،جسمی حرکتی، بینایی، شنوایی و مشکلات ویژه یادگیری در دستور کار قرار می‌دهیم و چه اقدامی مهم‌تر از این برای ارتقای سلامت می تواند باشد.
 
حسینی افزود: همیشه دغدغه ما این بوده که آیا همه طیف‌ها را تحت پوشش آموزش قرار داده‌ایم؟ از سال ۷۰ سازمان آموزش و پرورش استثنایی افتتاح شده و هفت گروه تحت پوشش هستند. ما فکر می‌کنیم باید سه گروه دیگر هم افزوده شوند؛ سه  گروه کاستی توجه همراه با بیش فعالی، گروه مستقل طیف اتیسم و گروه مشکلات رفتاری هیجانی. امیدواریم هفته آینده با حضور وزیر در جلسه شورای سازمان تصویب شود.
 
وی با بیان اینکه اولین گام مداخله بهنگام برای امور آموزشی، پرورشی و توانبحشی در طرح سنجش انجام می‌شود گفت: طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان مسیر تکاملی به لحاظ کمی و کیفی طی کرده است. در سال ۷۳ حدود یک و نیم درصد تحت پوشش طرح قرار گرفته‌اند که سال ۹۸ به حدود ۹۷.۶ درصد رسیده است. در سال ۹۹ که با بحران کرونا رو به رو بودیم ۹۸.۸ درصد دانش آموزان تحت پوشش رفتند و امسال ۹۹ درصد تحت پوشش قرار خواهند گرفت. 
 
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: برای پوشش آن یک درصد هم در هراستانی حداقل یک پایگاه دائمی آکوستیک را راه اندازی و فعال کردیم که هیچ کس از این برنامه دور نماند.
 
حسینی اشاره به گسترش کیفی برنامه سنجش گفت: به روز رسانی ابزارهای سنجش از طریق تشکیل شورای آزمون ها  و راه اندازی پایگاه جامع آموزش با ۷۰ آزمون  استاندارد از جمله فعالیت  های انجام شده برای کیفیت بخشی به برنامه سنجش است.
 
وی از توسعه پوشش غربالگری پیش دبستانی ها خبر داد و گفت: از سال ۹۶ در پیش دبستانی هم غربالگری انجام می‌شود. امسال حداقل ۶۰۰ هزار دانش آموز پیش دبستانی را از ۱۸ تیر سنجش خواهیم کرد.
 
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: در سال جدید چند اقدام اساسی صورت گرفته است. نخست اینکه نشانگان مشکلات ویژه یادگیری را در پنج استان شناسایی خواهیم کرد و کار جدیدی است که امسال آغاز می‌شود. سنجش حرکات اصلاحی نوآموزان بدو ورود به دبستان با همت معاونت سلامت و تربیت بدنی، سنجش پردازش های شنیداری و غربالگری نارسایی خوانایی از دیگر اقدامات نوآورانه در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی سال جاری است.
 
حسینی اضافه کرد: شناسایی نوآموزان دارای بیماری های خاص نظیر دیابت، هموفیلی، صرع و بیماری قلبی عروقی نیز در برنامه سنجش سال جاری انجام می شود. همچنین میزان کم شنوایی از طیف هنجار تا شدید انجام می‌شود. در حوزه بینایی چشم را از نظر طبیعی بودن و غیرطبیعی بودن، عیب انکساری، آب مروارید و غیره هم می‌سنجیم. فرایند ارزیابی موجب می‌شود شناخت ما از بیماری‌ها بیشتر شده و مداخلات گسترده‌تر انجام شود.
 
وی با بیان اینکه در سال ۹۹ حتی یک مورد گزارش ابتلا به کرونا از پایگاه های سنجش نداشتیم گفت: امسال حداقل یک میلیون نوآموز به جمعیت افزوده می‌شود. ۴۰۰ پایگاه افزوده شده است و  تعداد پایگاه های سنجش به ۲۵۰۰ پایگاه رسیده است. ۵۰۰ پایگاه شیفت دوم داریم. زمان سنجش را طولانی‌تر کرده‌ایم و طول زمان روزانه سنجش را یک ساعت افزایش دادیم.
 
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی تاکید کرد که ضدعفونی تمام پایگاه ها انجام می‌شود. در مرحله اول پنج  میلیارد تومان برای این امر تخصیص یافته است. اتاق انتظار برای والدین هم درنظر گرفته شده است. تاکنون ۷ مرکز جامع خدمات تشخیصی، آموزشی و مشاوره ای در کشور راه اندازی شده است و تا پایان سال  در هر استان یک مرکز  راه اندازی می‌شود. یکی از کارهای این مراکز، سنجش سلامت است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->