سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن
سرخط خبرها

درباره حرفه شیرینی‌پزی | رنگی، متنوع و پرخاطره

  • کد خبر: ۷۱۶۲۸
  • ۰۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۲
درباره حرفه شیرینی‌پزی | رنگی، متنوع و پرخاطره
شیرینی‌پز محله استادیوسفی می‌گوید خلاقیت و تنوع در پخت، باعث رونق کسب و کارش است.
میترا صدر| شهرآرانیوز؛ شیرینی و کیک بخش جدایی‌ناپذیر جشن‌های تولد و ازدواج، عید نوروز و اعیاد مذهبی و مهمانی‌های خانوادگی و دوستانه است. در گذشته‌ها تنوع شیرینی‌ها کم بود و ویترین قنادی‌ها شباهت زیادی به هم داشت. اما حالا شیرینی‌پزی تبدیل به هنری شده است که خلاقیت در آن نقش زیادی دارد. از طعم و عطر شیرینی بگیرید تا شکل و شمایلش.

این روز‌ها فقط قنادی‌ها نیستند که کارگاه شیرینی‌پزی و کیک‌پزی دارند و در کارگاه‌های کوچک خانگی نیز شاهد تولید شیرینی‌جات هستیم تا به دست مشتری برسد. ۱۹ سال پیش زین‌العابدین مختاری فروشگاه و کارگاه شیرینی و کیک‌پزی خود را در محله استاد یوسفی راه‌اندازی کرد و حالا مدیریت فروشگاه و کارگاه برعهده دخترش است. درباره دنیای شیرینی و کیک و نحوه تولید آن‌ها با زهرا مختاری گفتگو کردیم.

 

عشق و انرژی مثبت

مختاری وجود علاقه را رمز موفقیت و ماندگاری در این حرفه می‌داند و می‌گوید: اگر کسی می‌خواهد وارد شغل شیرینی‌پزی شود باید به آن علاقه داشته باشد. چون این حرفه عشق و انرژی مثبت می‌خواهد. برای راه‌اندازی فروشگاه و کارگاه شیرینی‌پزی ابتدا باید درباره محل و خیابانی که قصد راه‌اندازی آن را دارید تحقیق کنید. نباید فروشگاه مورد نظر به سایر قنادی‌ها نزدیک باشد.

این روز‌ها کیک و شیرینی جزو استفاده روزمره مردم شده است به همین دلیل نزدیکی به منازل مسکونی اهمیت زیادی دارد. توصیه می‌کنم علاقه‌مندان به این حرفه از کارگاه خانگی شروع کنند. این روز‌ها متقاضی کیک بیشتر است و می‌توانند از کیک و دسر شروع کنند بعد به سراغ شیرینی‌تر و خشک بروند. برای کارگاه خانگی به فر صنعتی کوچک، مواد اولیه مانند آرد، شکر و خامه، همزن متوسط، ترازو، یخچال زیر صفرکوچک، قالب، میز و سایر ابزار کار مثل قیف و کارد خامه‌کشی نیاز دارند. حداقل سرمایه لازم برای راه‌اندازی کارگاه خانگی با مساحت ۱۲ متر ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان است بعد از گذشت یک سال و کسب موفقیت می‌توانند کار خود را گسترش دهند.

 

کم‌شیرین برای رژیمی‌ها

مختاری می‌گوید: «در سال‌های اخیر این بیماری افزایش چشمگیری در بین مردم داشته و این افراد نمی‌توانند قند و شیرینی استفاده کنند. آن‌ها کیک و شیرینی‌های رژیمی را مصرف می‌کنند که معمولا با شیره انگور، شیره توت یا شکر قهوه‌ای تهیه می‌شوند و روغن استفاده شده در آن‌ها نیز گیاهی است. کیک هویج و کیک اسفناج، انواع کوکی و بیسکویت را می‌توان برای افراد دیابتی و در کارگاه‌های خانگی تهیه کرد که مشتری‌های خاص خودش را دارد.»

 

جذب مشتری با کیک‌های متفاوت

زبان، دانمارکی، انواع باقلوا و انواع رولت از شیرینی‌ها و کیک‌های پرمخاطب هستند که در بیشتر قنادی‌ها دیده می‌شوند. اما هر قنادی معمولا کیک یا شیرینی مخصوص به خودش را نیز دارد که باعث افزایش مخاطبانش می‌شود. زهرا می‌گوید: «همه قنادی‌ها برای اینکه فروش به‌روز و متفاوتی داشته باشند کنار شیرینی‌های مرسوم هرچند وقت یکبار شیرینی یا کیک جدیدی ارائه می‌دهند تا مشتری فرصت امتحان شیرینی جدیدی را پیدا کند. چیزکیک‌های تنوری و مینی‌کیک‌های عروسکی جزو این محصولات است و مشتریان خودش را دارد.» زهرا به شیرینی آلمانی یا همان شیرینی مشهدی و شکر گلاب که شبیه آبنبات است اشاره می‌کند و می‌گوید: «این ۲ شیرینی هم از شیرینی‌های قدیم مشهد است و طرف‌داران خاص خودش را دارد. داخل شیرینی مشهدی با مربا یا مارمالاد پر می‌شود و برای خیلی از مشهدی‌ها جذاب است.»

 

خستگی را فراموش می‌کنیم

مراقبت از مواد اولیه و مخلوط‌کردن به اندازه آن‌ها اهمیت زیادی دارد. مختاری می‌گوید: در صورت گسترش کار باید استادان و وردست‌های ماهر و معتمد پیدا کرد. همسایه‌های نزدیک به کارگاه را راضی نگه داشت. بو و عطر شیرینی خوشایند همه نیست. با کارشناسان بهداشت باید تعامل داشت و نکات بهداشتی را با دقت در کارگاه رعایت کرد. اما این کار لذت‌های خودش را هم دارد. مردم زمان شادی و خوشحالی برای خرید شیرینی و کیک می‌آیند زمانی که رضایت و خوشحالی آن‌ها را می‌بینیم خستگی را فراموش می‌کنیم.

 

کیک خوب باید سبک و پوک باشد

استفاده از حداقل خامه برای شیرینی‌های‌تر و کیک اسفنجی باعث طعم بهتر کیک و شیرینی می‌شود. زهرا مختاری می‌گوید: کیک خوب باید سبک و پوک باشد. پوک یعنی وقتی کیک اسفنجی را بین انگشتان فشار می‌دهیم دوباره به حالت اول بازگردد، کیک طعم آرد و بوی تخم مرغ ندهد، خشک و سنگین نباشد. کیک‌های اسفنجی فروشگاه‌های قنادی با آب و روغن درست نمی‌شوند و رطوبت آن‌ها به اندازه کافی نیست.
برای اینکه کیک رطوبت لازم را به دست آورد باید به آن خامه زد. بعد از تزیین باید حدود ۲ تا ۴ ساعت به آن استراحت داد، تا رطوبت خامه وارد کیک شود. در این صورت کیک نرم‌تر می‌شود و طعم بهتری دارد.

رنگی، متنوع و پرخاطره
 

کار را پیش حرفه‌ای‌ها بیاموزید

مختاری درباره یادگیری این حرفه می‌گوید: متصدی و کارفرمای این حرفه برای دریافت مجوز فروشگاه و کارگاه نیازی به آموزش ندارد. اما کسی که تمایل و علاقه زیادی به پخت کیک و شیرینی دارد، باید کار را پیش حرفه‌ای‌ها شروع کند. نکات ریز و مهم این‌کار را در قنادی‌های بزرگ کنار استادان شیرینی تر، خشک و کیک بیاموزد. شناخت و ترکیب مواد، قالب زدن، زمان استراحت خمیر هر شیرینی، چیدمان و انتقال آن به فروشگاه از نکاتی است که باید آموخت. در حال حاضر فنی و حرفه‌ای نیز دانشگاه قنادی دارد و مدرک معتبر به علاقه‌مندان می‌دهد. قنادی‌های بزرگ با دعوت از استادان بنام این حرفه ورکشاپ‌های به‌روز برگزار می‌کنند که می‌توان از آن‌ها نیز استفاده کرد.
 
رنگی، متنوع و پرخاطره
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->