به گزارش شهرآرانیوز، مهرداد قریب در سلسله نشستهای رویای تامین اجتماعی فراگیر که با موضوع «متناسب سازی حقوق مستمری بگیران، از رویا تا واقعیت» برگزار شد، اظهار کرد: متناسب سازی خواسته به حق چندین ساله مستمری بگیران بود. باید بر اساس ماده ۹۶ افزایشهایی را اعمال و با توجه به ماده ۱۱۱ متناسب سازی را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه ۵۵ درصد مستمری بگیران سازمان حداقلی بگیر هستند که هرسال بر اساس ماده ۱۱۱ یک متناسب سازی صورت میگیرد، گفت: یکی از دلایل اصلی ایجاد شکاف درصد افزایش مستمری بین حداقلی بگیران و سایر سطوح، نحوه اعمال افزایشهای سالانه است که باعث اختلاف ۱۱۴ درصدی بین حداقلی بگیران و سایر سطوح در دوره ۲۰ ساله از سال ۸۰ تاکنون شده است.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی به تاریخچه متناسب سازی در سازمان اشاره کرد و گفت: پیش از این متناسب سازی حقوقها یکبار در سال ۸۱ و یک بار در سال ۸۸ اتفاق افتاد.
قریب ادامه داد: بر اساس بند ب ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه ملزم به انجام متناسب سازی شدیم و این کار از سال ۹۸ کلید خورد و برای نخستین بار با مشارکت جدی شرکای اجتماعی صورت گرفت. البته موانعی برای اجرای متناسب سازی وجود داشت که از جمله آنها میتوان به قانون بودجه ۹۹ اشاره کرد که بر این اساس قرار شد برای سال ۹۹، ۵۰ هزار میلیارد تومان بابت رد دیون دولت تخصیص یابد که در یک مرحله ۳۹ هزار میلیارد تومان آن محقق شد.
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: زمانی که متناسب سازی مرحله اول در مرداد ۹۹ عملیاتی شد یک رضایتمندی خوبی در جامعه هدف شکل گرفت و در ادامه دو عامل تورم و متناسب سازی در صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری و فاصله ایجاد شده بود که موجب نارضایتی مستمری بگیران تأمین اجتماعی شد و در ادامه قرار شد متناسب سازی مرحله دوم از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرا شود.
وی تصریح کرد: اعتبار خوبی در بودجه ۱۴۰۰ تصویب شد تا بتوانیم مرحله دوم متناسب سازی را اجرا کنیم و ۸۹ هزار میلیارد تومان بابت دیون معوقه دولت به تأمین اجتماعی در بودجه پیش بینی شد و مهمترین آیتم متناسب سازی مرحله دوم این بود که برای جبران افت ۷۵ درصدی زمان برقراری مستمری به یک فرمول مشترک رسیدیم و آیتم دوم افزایش مزایای جنبی مانند کمک هزینه عائله مندی، هزینه مسکن و کمک هزینه اولاد بود. آیتم سوم تفاوت تطبیق متناسب سازی بود و با اعمال تطبیق به عنوان مثال حقوق افرادی که با ۲۰ سال سابقه بازنشسته شده بودند با حق اولاد و همسر کمتر از سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان نشد.
منبع: تسنیم