به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ابراهیم ایزدی، رئیس پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد و دکتر فرشید معماریانی معاون این پژوهشکده از انستیتوی گیاهشناسی کوماروف در شهر سنت پترزبورگ بازدید کردند و سپس در جلسهای با حضور دکتر دیمتری گلتمن، رییس انستیتوی گیاهشناسی کوماروف روسیه، همکاری این پژوهشکدهها بررسی گردید.
در این جلسه دکتر دیمتری گلتمن، رییس انستیتوی گیاهشناسی کوماروف، به تشریح فعالیتهای این مرکز تحقیقاتی پرداخت. دکتر ایزدی رئیس پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد به تشریح تاریخچه و جایگاه هرباریوم دانشگاه پرداخت و سپس دکتر معماریانی بهطور تخصصی به فعالیتها و برنامههای راهبردی هرباریوم دانشگاه فردوسی مشهد در حوزه گیاهشناسی اشاره کرد و در پایان این نشست طرفین با امضای تفاهمنامه همکاری علاقهمندی عملی خود را در خصوص گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی اعلام کردند.
در بازدید هیأت دانشگاه، دکتر معماریانی به بررسی ویژگیهای گیاهشناسی برخی از نمونههای تیپ و کمیاب گیاهی موجود در این مجموعه پرداخت. باغ گیاهشناسی سنت پترزبورگ به وسعت 23 هکتار یکی از قدیمیترین و غنیترین کلکسیونهای گیاهان در جهان نیز از بخشهای مهم این موسسه پژوهشی است. آزمایشگاههای تخصصی، گلخانههای حارهای، نیمه حارهای و همچنین گلخانه گیاهان آبزی در این مجموعه از بخشهایی بودند که گروه اعزامی دانشگاه از آنها بازدید کرد و با کلکسیونها و پژوهشهای در حال اجرا در آنها آشنا شد.
شایانذکر است در هرباریوم بینالمللی سنت پترزبورگ (LE) بیش از ۷ میلیون نمونه هرباریومی که از نقاط مختلف جهان جمعآوریشده است، نگهداری میشود. در کلکسیونهای گلخانههای این موسسه، متشکل از 24 گلخانه بزرگ، بیش از 13000 تاکسون زنده گیاهی نگهداری میشود. دو گلخانه بزرگ این مجموعه به ارتفاع 23 متر به نخلها و گیاهان حارهای مرتفع اختصاص دادهشده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، حاصل این بازدید علمی، ضمن انعقاد تفاهمنامه مشترک، معرفی چندگونه گیاهی جدید برای فلور ایران خواهد بود که نتایج مربوط به آن منتشر خواهد شد.
منبع: ایسنا