انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

فنلاند، کشور پیرمرد‌ها و پیرزن‌های خوشحال است

  • کد خبر: ۷۱۷۹۹
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
فنلاند، کشور پیرمرد‌ها و پیرزن‌های خوشحال است
دولت مردان فنلاندی عقیده دارند که شادی مردم‌شان ظاهری نیست و جایی در وجودشان ریشه دارد.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ فنلاند را بیشتر با آب وهوای بسیار سردش می‌شناسیم. کشوری در شمال اروپا که وسعت زیادی ندارد. فنلاند چیزی حدود پنج و نیم میلیون نفر جمعیت دارد و این کشور برای چهارمین سال پیاپی، سال گذشته نیز به عنوان شادترین کشور دنیا معرفی شد. در حالی که میزان شادی کشورها، با وجود پاندومی کرونا، مرگ و میر ناشی از آن و قرنطینه خانگی؛ کاهش پیدا کرده است، اما فنلاندی‌ها همچنان در صدر جدول جاخوش کرده اند. شادی فنلاندی‌ها برگرفته از اقتصادشان نیست و جالب است بدانید که در سال‌های اخیر، این کشور در رکود اقتصادی به سر می‌برد.

دولت مردان فنلاندی عقیده دارند که شادی مردم ظاهری نیست و جایی در وجودشان ریشه دارد. تا آنجا که به فنلاندی‌ها اجازه می‌دهد از مسائل روزمره و کوچک زندگی خود لذت ببرند و در برخورد با مسائل، صبر بیشتری از خود نشان دهند. با این حال دیروز در خبر‌ها آمده بود که کشور فنلاند برای استخدام نیروی کار خارجی برنامه ریزی می‌کند و نیز فوری، به حضور گسترده خارجی‌ها نیاز دارد. در حالی که بیشتر کشور‌های دنیا، با رشد منفی جمعیت روبه رو هستند، اما در این میان فنلاند اوضاع وخیم تری دارد.

رشد جمعیت این کشور به زیر صفر رسیده است و در ازای هر ۱۰۰ نیروی کار، ۳۹.۲ آن‌ها سال خورده هستند. کارشناسان پیش بینی می‌کنند تا ۸ سال دیگر و شروع سال ۲۰۳۰، سال خورده‌ها نیمی از جمعیت فنلاند را تشکیل دهند و این کشور با مشکلات بسیاری مواجه شود. اکنون فنلاند پس از کشور ژاپن، بیشترین تعداد سال خوردگان دنیا را دارد. نبود رشد و توسعه اقتصادی تنها یکی از عوارض رشد منفی جمعیتی است و پیامد‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری را نیز در پی دارد. هم زمان با انتشار این خبر، خبر دیگری هم از پیش بینی رشد جمعیتی صفر برای ایران، در ۲۰ سال آینده منتشر شد.

کاهش ۲۵ درصدی رشد جمعیت ایران، نگرانی‌هایی را درباره رشد صفر و منفی جمعیت به وجود آورده است که بیشتر ریشه در عوامل اقتصادی دارد. جمعیت شناسان می‌گویند در ایران، تنگنا‌های مالی دلیل اصلی بی رغبتی زوج‌های جوان به فرزندآوری است و اگر چه کشور‌های زیادی با این معضل دست وپنجه نرم می‌کنند، اما در این بین، ۷ کشور ایران، ایتالیا، ژاپن، چین، برزیل، نیجریه و هند اوضاع نگران کننده تری دارند. در ایران، مجلس شورای اسلامی با طرح پر مناقشه «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» سعی بر پیشگیری از بروز بحران دارد، اما بعید است چنین طرح‌هایی بتوانند راه به جایی ببرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->