مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

فنلاند، کشور پیرمرد‌ها و پیرزن‌های خوشحال است

  • کد خبر: ۷۱۷۹۹
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
فنلاند، کشور پیرمرد‌ها و پیرزن‌های خوشحال است
دولت مردان فنلاندی عقیده دارند که شادی مردم‌شان ظاهری نیست و جایی در وجودشان ریشه دارد.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ فنلاند را بیشتر با آب وهوای بسیار سردش می‌شناسیم. کشوری در شمال اروپا که وسعت زیادی ندارد. فنلاند چیزی حدود پنج و نیم میلیون نفر جمعیت دارد و این کشور برای چهارمین سال پیاپی، سال گذشته نیز به عنوان شادترین کشور دنیا معرفی شد. در حالی که میزان شادی کشورها، با وجود پاندومی کرونا، مرگ و میر ناشی از آن و قرنطینه خانگی؛ کاهش پیدا کرده است، اما فنلاندی‌ها همچنان در صدر جدول جاخوش کرده اند. شادی فنلاندی‌ها برگرفته از اقتصادشان نیست و جالب است بدانید که در سال‌های اخیر، این کشور در رکود اقتصادی به سر می‌برد.

دولت مردان فنلاندی عقیده دارند که شادی مردم ظاهری نیست و جایی در وجودشان ریشه دارد. تا آنجا که به فنلاندی‌ها اجازه می‌دهد از مسائل روزمره و کوچک زندگی خود لذت ببرند و در برخورد با مسائل، صبر بیشتری از خود نشان دهند. با این حال دیروز در خبر‌ها آمده بود که کشور فنلاند برای استخدام نیروی کار خارجی برنامه ریزی می‌کند و نیز فوری، به حضور گسترده خارجی‌ها نیاز دارد. در حالی که بیشتر کشور‌های دنیا، با رشد منفی جمعیت روبه رو هستند، اما در این میان فنلاند اوضاع وخیم تری دارد.

رشد جمعیت این کشور به زیر صفر رسیده است و در ازای هر ۱۰۰ نیروی کار، ۳۹.۲ آن‌ها سال خورده هستند. کارشناسان پیش بینی می‌کنند تا ۸ سال دیگر و شروع سال ۲۰۳۰، سال خورده‌ها نیمی از جمعیت فنلاند را تشکیل دهند و این کشور با مشکلات بسیاری مواجه شود. اکنون فنلاند پس از کشور ژاپن، بیشترین تعداد سال خوردگان دنیا را دارد. نبود رشد و توسعه اقتصادی تنها یکی از عوارض رشد منفی جمعیتی است و پیامد‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری را نیز در پی دارد. هم زمان با انتشار این خبر، خبر دیگری هم از پیش بینی رشد جمعیتی صفر برای ایران، در ۲۰ سال آینده منتشر شد.

کاهش ۲۵ درصدی رشد جمعیت ایران، نگرانی‌هایی را درباره رشد صفر و منفی جمعیت به وجود آورده است که بیشتر ریشه در عوامل اقتصادی دارد. جمعیت شناسان می‌گویند در ایران، تنگنا‌های مالی دلیل اصلی بی رغبتی زوج‌های جوان به فرزندآوری است و اگر چه کشور‌های زیادی با این معضل دست وپنجه نرم می‌کنند، اما در این بین، ۷ کشور ایران، ایتالیا، ژاپن، چین، برزیل، نیجریه و هند اوضاع نگران کننده تری دارند. در ایران، مجلس شورای اسلامی با طرح پر مناقشه «جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» سعی بر پیشگیری از بروز بحران دارد، اما بعید است چنین طرح‌هایی بتوانند راه به جایی ببرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->