ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است عرضه بنزین سوپر در این جایگاه‌های سوخت تهران و کرج (۴ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی ترامپ برای خودروسازان جهانی نقشه کشید | زنگ خطر به صدا درآمد پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد
سرخط خبرها

سود ندادن به سهام داران «پدیده»قانونی است؟

  • کد خبر: ۷۲۳۹۳
  • ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
سود ندادن به سهام داران «پدیده»قانونی است؟
در چند روز اخیر اطلاعیه‌ای درباره پدیده شاندیز در فضای مجازی دست به دست می‌شود. در این اطلاعیه آمده بود که شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز امکان تامین نقدینگی موردنیاز برای توزیع سود نقدی تقسیم شده را ندارد و حتی در آینده نزدیک هم توزیع سود را پیش بینی نمی‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در چند روز اخیر اطلاعیه‌ای درباره پدیده شاندیز در فضای مجازی دست به دست می‌شود. در این اطلاعیه آمده بود که شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز امکان تامین نقدینگی موردنیاز برای توزیع سود نقدی تقسیم شده را ندارد و حتی در آینده نزدیک هم توزیع سود را پیش بینی نمی‌کند.


به گزارش تجارت نیوز، در اطلاعیه گفته شده است که قرار است سود تقسیم شده سهام داران در دفاتر شرکت به حساب بستانکاری شان ثبت و در برنامه آینده افزایش سرمایه، به سرمایه تبدیل شود. در این حالت به جای سود نقدی در آینده نامعلوم و بعد از افزایش سرمایه از محل مطالبات سهام داران، به آن‌ها سهام جدید داده می‌شود.


هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، درباره اطلاعیه منتشرشده ازسوی شرکت پدیده گفت: طبق اطلاعیه بالا، شرکت پدیده شاندیز اعلام کرده که در مجمع ۱۰درصد سود را تصویب کرده است، اما هم اکنون این سود را پرداخت نمی‌کند و آن را به سمت افزایش سرمایه می‌برد.
وی افزود: نکته شایان توجه درباره اطلاعیه، این است که باید بدانیم تاریخ مجمع و تصمیم گیری برای سود چه زمانی بوده است که برای این امر می‌توان به سایت کدال، سایت اطلاع رسانی ناشران، مراجعه کرد و تاریخ مجمع و تقسیم سود را دید.


این کارشناس بازار سرمایه افزود: هر شرکتی ۸ماه فرصت دارد تا سود تصویب شده را که در شرکت شاندیز مقدار آن ۱۱۴تومان به ازای هر سهم است، در مجمع پرداخت کند. حالا اگر در این ۸ماه شرکت از محل مطالبات سهام داران افزایش سرمایه بدهد، می‌تواند به سهام داران بگوید که پول حاصل از تقسیم سود را برای افزایش سرمایه استفاده کرده است.


وی افزود: پدیده شاندیز در تاریخ ۲۷مهر۹۹، مجمع عمومی به طور فوق العاده را تشکیل داده است. ۸ ماه از این تاریخ می‌گذرد و هنوز سود تقسیم شده را به سهام داران نپرداخته اند. در این بازه از زمان نیز افزایش سرمایه از محل مطالبات صورت نگرفته است، پس این قضیه دارای تبعات قانونی است و سازمان بورس و نهاد ناظر که همان ناشران بورس هستند، باید بر این امر نظارت کنند.
وی گفت: شرکت پدیده شاندیز اطلاعیه خودش را منتشر کرده و در آن، زمان بندی پرداخت سود را اعلام کرده است. تصمیم مجمع عمومی برگشت ناپذیر است و شرکت باید سود سهام داران را با گرفتن وام یا روش‌های دیگر پرداخت کند.


افزایش سرمایه از طریق مطالبات، نیازمند رضایت سهام داران است

مرتضی شهیدی، حقوقدان بورسی، نیز درباره پدیده شاندیز گفت: پدیده شاندیز در مجمع خود، پرداخت سود را تصویب کرده است، اما شرکت پدیده شاندیز می‌گوید امکان پرداخت عملی را ندارند و بیان می‌کنند که از طریق مطالبات سهام داران، افزایش سرمایه بدهند.


وی افزود: نکته درخورتوجه این است زمانی که در مجمع سودی پرداختی تصویب می‌شود، این سود جزو مطالبات سهام داران تلقی می‌شود؛ یعنی دو روز بعد از مجمع که نماد باز شد و فردی سهامش را فروخت، طلب فرد از شرکت تقسیم کننده هنوز باقی است.
شهیدی بیان کرد: بنابراین سود تقسیم شده جزو مطالبات سهام داران است و شرکت باید به هر نحوی که شده است، این سود را پرداخت کند، حتی با فروختن دارایی‌های شرکت و اگر شرکت از این کارخودداری کند، هر سهام داری می‌تواند از شرکت به هیئت داوری درخواست شکایت کند.


این حقوقدان بورسی بیان کرد: اگر شرکت با اراده خود سود را پرداخت نکند، هیئت داوران می‌تواند اموالی از دارایی‌های شرکت را توقیف کند و آن‌ها را بفروشد و سودش را به سهام داران بدهد، اما شرکت مدعی شده است که سود را به مطالبات می‌برد و از آن طریق افزایش سرمایه می‌دهد، درحالی که زمانی این سود تقسیم شده قابلیت برده شدن به سمت افزایش سرمایه را دارد که سهام داران اظهار رضایت کرده باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->