کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی پیش‌بینی عضو کمیسیون تخصصی طلای اتاق اصناف ایران از قیمت طلا تا شب عید ۱۴۰۴ دومین عرضه‌اولیه این هفته اعلام شد | چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) منتظر عرضه‌اولیه «آلومینا» باشید + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | گوجه‌فرنگی و بادمجان چند؟ سهم افزایش حقوق کارگران در تورم کمتر از ۱۳درصد است کدام قطعات سکه در حراج‌ها طرفدار بیشتری دارد؟ (۶ اسفند ۱۴۰۳) قیمت تمام‌شده ساخت مسکن به ۲۵ میلیون تومان رسید (اسفند ۱۴۰۳) مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سود ندادن به سهام داران «پدیده»قانونی است؟

  • کد خبر: ۷۲۳۹۳
  • ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
سود ندادن به سهام داران «پدیده»قانونی است؟
در چند روز اخیر اطلاعیه‌ای درباره پدیده شاندیز در فضای مجازی دست به دست می‌شود. در این اطلاعیه آمده بود که شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز امکان تامین نقدینگی موردنیاز برای توزیع سود نقدی تقسیم شده را ندارد و حتی در آینده نزدیک هم توزیع سود را پیش بینی نمی‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در چند روز اخیر اطلاعیه‌ای درباره پدیده شاندیز در فضای مجازی دست به دست می‌شود. در این اطلاعیه آمده بود که شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز امکان تامین نقدینگی موردنیاز برای توزیع سود نقدی تقسیم شده را ندارد و حتی در آینده نزدیک هم توزیع سود را پیش بینی نمی‌کند.


به گزارش تجارت نیوز، در اطلاعیه گفته شده است که قرار است سود تقسیم شده سهام داران در دفاتر شرکت به حساب بستانکاری شان ثبت و در برنامه آینده افزایش سرمایه، به سرمایه تبدیل شود. در این حالت به جای سود نقدی در آینده نامعلوم و بعد از افزایش سرمایه از محل مطالبات سهام داران، به آن‌ها سهام جدید داده می‌شود.


هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، درباره اطلاعیه منتشرشده ازسوی شرکت پدیده گفت: طبق اطلاعیه بالا، شرکت پدیده شاندیز اعلام کرده که در مجمع ۱۰درصد سود را تصویب کرده است، اما هم اکنون این سود را پرداخت نمی‌کند و آن را به سمت افزایش سرمایه می‌برد.
وی افزود: نکته شایان توجه درباره اطلاعیه، این است که باید بدانیم تاریخ مجمع و تصمیم گیری برای سود چه زمانی بوده است که برای این امر می‌توان به سایت کدال، سایت اطلاع رسانی ناشران، مراجعه کرد و تاریخ مجمع و تقسیم سود را دید.


این کارشناس بازار سرمایه افزود: هر شرکتی ۸ماه فرصت دارد تا سود تصویب شده را که در شرکت شاندیز مقدار آن ۱۱۴تومان به ازای هر سهم است، در مجمع پرداخت کند. حالا اگر در این ۸ماه شرکت از محل مطالبات سهام داران افزایش سرمایه بدهد، می‌تواند به سهام داران بگوید که پول حاصل از تقسیم سود را برای افزایش سرمایه استفاده کرده است.


وی افزود: پدیده شاندیز در تاریخ ۲۷مهر۹۹، مجمع عمومی به طور فوق العاده را تشکیل داده است. ۸ ماه از این تاریخ می‌گذرد و هنوز سود تقسیم شده را به سهام داران نپرداخته اند. در این بازه از زمان نیز افزایش سرمایه از محل مطالبات صورت نگرفته است، پس این قضیه دارای تبعات قانونی است و سازمان بورس و نهاد ناظر که همان ناشران بورس هستند، باید بر این امر نظارت کنند.
وی گفت: شرکت پدیده شاندیز اطلاعیه خودش را منتشر کرده و در آن، زمان بندی پرداخت سود را اعلام کرده است. تصمیم مجمع عمومی برگشت ناپذیر است و شرکت باید سود سهام داران را با گرفتن وام یا روش‌های دیگر پرداخت کند.


افزایش سرمایه از طریق مطالبات، نیازمند رضایت سهام داران است

مرتضی شهیدی، حقوقدان بورسی، نیز درباره پدیده شاندیز گفت: پدیده شاندیز در مجمع خود، پرداخت سود را تصویب کرده است، اما شرکت پدیده شاندیز می‌گوید امکان پرداخت عملی را ندارند و بیان می‌کنند که از طریق مطالبات سهام داران، افزایش سرمایه بدهند.


وی افزود: نکته درخورتوجه این است زمانی که در مجمع سودی پرداختی تصویب می‌شود، این سود جزو مطالبات سهام داران تلقی می‌شود؛ یعنی دو روز بعد از مجمع که نماد باز شد و فردی سهامش را فروخت، طلب فرد از شرکت تقسیم کننده هنوز باقی است.
شهیدی بیان کرد: بنابراین سود تقسیم شده جزو مطالبات سهام داران است و شرکت باید به هر نحوی که شده است، این سود را پرداخت کند، حتی با فروختن دارایی‌های شرکت و اگر شرکت از این کارخودداری کند، هر سهام داری می‌تواند از شرکت به هیئت داوری درخواست شکایت کند.


این حقوقدان بورسی بیان کرد: اگر شرکت با اراده خود سود را پرداخت نکند، هیئت داوران می‌تواند اموالی از دارایی‌های شرکت را توقیف کند و آن‌ها را بفروشد و سودش را به سهام داران بدهد، اما شرکت مدعی شده است که سود را به مطالبات می‌برد و از آن طریق افزایش سرمایه می‌دهد، درحالی که زمانی این سود تقسیم شده قابلیت برده شدن به سمت افزایش سرمایه را دارد که سهام داران اظهار رضایت کرده باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->